op
×

Πανευρωπαϊκή δράση του WWF: Φτιάξε ένα τραγούδι και "Δυνάμωσε τη φωνή της φύσης" (ΒΙΝΤΕΟ)

Διαβάστηκε
Πανευρωπαϊκή δράση του WWF: Φτιάξε ένα τραγούδι και  Δυνάμωσε τη φωνή της φύσης  (ΒΙΝΤΕΟ)

Να πιέσουμε τις κυβερνήσεις με ένα τραγούδι . Το WWf καλεί  τους πολίτες  15 ευρωπαϊκών  χωρών να φτιάξουν τραγούδια  με ήχους της φύσης  και να τα στείλουν στην Ευρώπη με σύνθημα " Δυνάμωσε τη φωνή της φύσης" 

  

Από σήμερα και μέχρι το τέλος Ιουνίου, πολίτες από την Αυστρία, Βέλγιο, Βουλγαρία, Γαλλία, Γερμανία, Ισπανία, Κροατία, Ολλανδία Ουγγαρία, Πορτογαλία, Ρουμανία, Σλοβακία, Σλοβενία, Σουηδία, Κύπρο και Ελλάδα, θα δημιουργήσουν τα δικά τους τραγούδια με ήχους της φύσης. 

Επιλέγοντας ήχους στοιχείων της φύσης, όπως νερό, γη, αέρας και φωνές σπάνιων ευρωπαϊκών ειδών ο καθένας μπορεί να δημιουργήσει το δικό του τραγούδι μέσα από μια ειδικά σχεδιασμένη διαδικτυακή εφαρμογή και να το στείλει μαζί με ένα μήνυμα στον Υπουργό Περιβάλλοντος της χώρας του και την Επιτροπή Γιούνκερ στις Βρυξέλλες.


Τα τραγούδια  της φύσης θα σταλούν στους πολιτικούς της Ευρώπης με σκοπό την αποφυγή της αποδυνάμωσης της ευρωπαϊκής νομοθεσίας για τη φύση που βρίσκεται υπό αξιολόγηση αυτή τη στιγμή. 

Με το βίντεο της εκστρατείας, το WWF υπενθυμίζει τα τεράστια οφέλη που παρέχει η φύση στην υγεία και ποιότητα της ζωής μας και μας καλεί να δυναμώσουμε τη φωνή της, απομακρύνοντας άγχος, θόρυβο και τη διαρκή βοή που αποτελεί μέρος της καθημερινότητας μας στις πόλεις.

Επαναπροσδιορίζουμε τη σχέση μας με τη φύση, επανασυνδεόμαστε μαζί της, και ζητάμε την καλύτερη εφαρμογή της νομοθεσίας για την προστασία της.


Οι υπουργοί περιβάλλοντος και η Ευρωπαϊκή Επιτροπή, πρέπει να δεσμευτούν ότι θα διατηρήσουν τη νομοθεσία για τη φύση και θα πιέσουν για καλύτερη εφαρμογή της, έτσι ώστε να προστατευτεί η φύση, και οι πολίτες να μπορούν να επωφεληθούν από τις παροχές της», δήλωσε η διευθύντρια του Γραφείου Ευρωπαϊκής Πολιτικής του WWF, Ζενεβιέβ Πόνς.

«Η Ελλάδα, τόσο με σχετική επιστολή όσο και με τοποθέτηση του Αναπληρωτή Υπουργού κ. Τσιρώνη στο Συμβούλιο Υπουργών τον Δεκέμβριο του 2015, ένωσε τη φωνή της με περισσότερους από μισό εκατομμύριο πολίτες. 

Το  ίδιο έχουν πράξει  μέχρι στιγμής 11 κράτη μέλη και το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο που μέσα στο 2015 τοποθετήθηκαν υπέρ της προστασίας της ευρωπαϊκής νομοθεσίας και επιδίωξαν την καλύτερη εφαρμογή της. 

Η τελική απόφαση θα ληφθεί τον Δεκέμβριο με βάση πρόταση της Ευρωπαϊκής Επιτροπής που βρίσκεται ακόμα υπό διαμόρφωση. Είναι απαραίτητο λοιπόν να παραμείνουμε σε επιφυλακή και να είμαστε σίγουροι ότι η φωνή θα δυναμώσει, θα φτάσει στα αυτιά των κέντρων λήψης αποφάσεων και τελικά θα οδηγήσει σε απτά αποτελέσματα», δήλωσε η Ιόλη Χριστοπούλου, υπεύθυνη πολιτικής για το φυσικό περιβάλλον του WWF Ελλάς.

Λέξεις Κλειδία - Tags
" Δυνάμωσε τη φωνή της φύσης" Ευρωπαική νομοθεσία τραγούδια
9
WWF
69
Σχετικά άρθρα

Οδηγός ελληνικών και εισαγόμενων ψαρικών - Ποια καταναλώνουμε άφοβα

Για πρώτη φορά στην Ελλάδα, οι καταναλωτές έχουν πλέον τη δυνατότητα να έχουν τον δικό τους προσωπικό οδηγό για περιβαλλοντικά υπεύθυνη επιλογή ψαρικών. 

WWF: Αυτός είναι ο δρόμος για υγιή οικονομική ανάπτυξη χωρίς λιγνίτη στη Δυτική Μακεδονία

Δυο μελέτες που δείχνουν τον δρόμο για υγιή οικονομική ανάπτυξη στη Δυτική Μακεδονία δίνει στη δημοσιότητα η περιβαλλοντική οργάνωση WWF Ελλάς:

Χρονιά ρεκόρ για την καρέτα στη Ζάκυνθο! (ΒΙΝΤΕΟ)

Η σημαντικότερη παραλία ωοτοκίας για τη χελώνα Caretta caretta στη Μεσόγειο είναι ένα πολύτιμο μαιευτήριο για το μοναδικό αυτό είδος και το WWF επαγρυπνά και φέτος, μαζί πάντα με το Εθνικό Θαλάσσιο Πάρκο Ζακύνθου και τον ΑΡΧΕΛΩΝΑ. 

Ευθύνεται για 22.900 πρόωρους θανάτους στην Ευρώπη και για 1.050 στην Ελλάδα...

Είναι η πρώτη φορά που αναλύεται η διασυνοριακή επίδραση της επικίνδυνης σκόνης (σωματίδια) που εκπέμπεται από τους ατμοηλεκτρικούς σταθμούς σε όλες τις χώρες της ΕΕ

Fish Guide: Ένας οδηγός για να μάθετε ποια ψάρια πρέπει να τρώτε και ποια όχι

Από τον υπολογιστή ή το κινητό, μπορείτε τώρα να συμβουλεύεστε ποια ψάρια πρέπει να καταναλώνουμε και ποια όχι. Πανευρωπαική εκστρατεία ευαισθητοποίησης για την υπεύθυνη επιλογή ψαρικών. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×