op
×

ΕΠΕΙΓΟΝ: Πες ΟΧΙ στις TTIP και CETA με ένα email

Διαβάστηκε
ΕΠΕΙΓΟΝ: Πες ΟΧΙ στις TTIP και CETA με ένα email

Η  Greenpeace μας καλεί να ασκήσουμε πίεση στην ελληνική κυβέρνηση λέγοντας  όχι στις TTIP και CETA στέλνοντας μέηλ στον Υπουργό Οικονομικών. 

 "Αν ενδιαφέρεσαι για τα περιβαλλοντικά ζητήματα, τα δικαιώματα των ζώων, τα εργασιακά δικαιώματα ή το ελεύθερο internet, πρέπει να ανησυχείς για τις συμφωνίες TTIP και CETA που σχεδιάζονται πίσω από την πλάτη μας.

Με αυτές τις συμφωνίες, οι μεγαλύτερες πολυεθνικές επιχειρήσεις του πλανήτη και τα λόμπι τους αποκτούν άνευ προηγουμένου εξουσίες, αφού θα μπορούν να επηρεάζουν και να αλλάζουν τη νομοθεσία προς όφελός τους ή να μηνύουν σε ιδιωτικά δικαστήρια τις κυβερνήσεις που δεν συμμορφώνονται.

Σε αυτό το πλαίσιο καμία χώρα δεν θα έχει τη δυνατότητα να αρνηθεί επενδύσεις ή προϊόντα μιας εταιρείας, ακόμα και αν αυτά ενέχουν κινδύνους για την υγεία των πολιτών, το περιβάλλον ή βασικά δικαιώματα. Ένα τέτοιο παράδειγμα αποτελεί η καλλιέργεια μεταλλαγμένων, την οποία η Ελλάδα μέχρι στιγμής απαγορεύει αλλά υπό το καθεστώς της TTIP και της CETA θα αναγκαστεί να δεχτεί.

Αυτή τη στιγμή όμως έχουμε μία μοναδική ευκαιρία. Η διαρροή των μυστικών κειμένων της TTIP από το ολλανδικό γραφείο της Greenpeace προκάλεσε σφοδρές αντιδράσεις ενάντια στη συμφωνία από πληθώρα πολιτικών, οικονομικών και κοινωνικών φορέων στην Ευρώπη. 

Η έμπρακτη εναντίωση του κ. Σταθάκη, αρμόδιου υπουργού για θέματα εμπορίου, στην TTIP και τη CETA είναι όχι μόνο ζήτημα εθνικού συμφέροντος αλλά και ηθικού χρέους.

Στείλε τώρα email και βοήθησέ μας να του ασκήσουμε πίεση. Έχουμε μία ιστορική ευκαιρία να κερδίσουμε αυτή τη μάχη και να ανησυχούμε για μία κοινωνική απειλή λιγότερη".Στείλε τώρα email:/act.greenpeace.org  


Σχετικά άρθρα

"e mail Gate" είναι το σκάνδαλο που μπορεί να κάψει την Χίλαρι Κλίντον

Η υπόθεση με την  διαρροή των email της Χίλαρι Κλίντον όσο ήταν επικεφαλής του υπουργείου Εξωτερικών των ΗΠΑ  άνοιξε πάλι και θα μπορούσε να της στοιχίσει ακόμη και την εκλογή της.  

Τι απαντά ο Manu Chao στον Ομπάμα που δήλωσε ότι του αρέσει το τραγούδι "Me gustas tu"

Την λίστα με τα αγαπημένα του τραγούδια για το καλοκαίρι έδωσε στη δημοσιότητα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το τραγούδι, "Μe gustas tu", του καλλιτέχνη Manu Chao.

Οι δραματικές κοινωνικές, οικονομικές & περιβαλλοντικές επιπτώσεις των διατλαντικών συμφωνιών TTIP-CETA-TISA | Του Κώστα Νικολάου

Οι συμφωνίες αυτές θα έχουν δραματικές επιπτώσεις για τη δημοκρατία, την κοινωνία, τα κοινά αγαθά και το περιβάλλον με την εξουσία που δίνουν στις πολυεθνικές εταιρείες 

CETA: Ο δούρειος ίππος της ΤΤΙΡ | Του Στέλιου Κούλογλου

Με δεδομένες τις μεγάλες αντιδράσεις που σημειώνονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και το γεγονός ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γαλλία με την Γερμανία έχουν μπει σε προεκλογική περίοδο, οι διαπραγματεύσεις για την ΤΤΙΡ φαίνεται να έχουν βαλτώσει.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×