op
×
5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας στις 3-4-5 Ιουνίου
5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας στις 3-4-5 Ιουνίου
03/06/16 11:00
Ακαδημία Πλάτωνος
άλλα:

Το φεστιβάλ από το 2012 μέχρι σήμερα συντέλεσε με τον τρόπο του στην εξέλιξη της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας στον ελλαδικό χώρο

5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας στις 3-4-5 Ιουνίου

Διαβάστηκε

Το φεστιβάλ από το 2012 μέχρι σήμερα συντέλεσε με τον τρόπο του στην εξέλιξη της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας στον ελλαδικό χώρο και στην παγίωση της στη συνείδηση των ανθρώπων ως μια πραγματικότητα. Εκατοντάδες πλέον άνθρωποι ασχολούνται ενεργά στο τομέα της παραγωγής και χιλιάδες ωφελούνται από το προϊόν αυτής της οικονομίας που δεν είναι πάντα υλικό αλλά έχει και κοινωνικά χαρακτηριστικά εμπνέοντας και δίνοντας δύναμη στους συνανθρώπους μας να παλέψουν στον αγώνα για την επιβίωση αποπνέοντας παράλληλα έναν αέρα ελευθερίας που μόνο η συνθήκη της αλληλεγγύης μπορεί να προσφέρει: ο άνθρωπος για την φύση και τον άνθρωπο.

Έτσι αποφασίσαμε φέτος να ταράξουμε λιγάκι τα νερά και (μεταξύ των άλλων) να αλλάξουμε την ημερομηνία διεξαγωγής του φεστιβάλ τοποθετώντας το στην αρχή του καλοκαιριού και όχι στο τέλος του όπως γινόταν μέχρι σήμερα. Οι λόγοι που μας οδήγησαν εκεί ήταν κυρίως πρακτικοί: ο Οκτώβρης μας έβρισκε πάντα «στο τρέξιμο» γιατί οι περισσότεροι αξιοποιούν τον Αύγουστο για τις διακοπές τους και έτσι το πραγματικά ωφέλιμο διάστημα για την διοργάνωση είναι μόλις ένας μήνας με ότι αυτό συνεπάγεται. Ο καιρός επίσης πάντα ήταν ένα στοίχημα που σε γενικές γραμμές κερδήθηκε αλλά η αμφιβολία για τις συνθήκες δημιουργούσε διαρκώς επιπλέον συζητήσεις.

Με χαρά και αέρα ανανέωσης λοιπόν το 5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας θα πραγματοποιηθεί στις 3-4-5 Ιουνίου 2016 στο χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος.

Δημιουργούμε φέτος Κόμβους που στόχο έχουν να συγκεντρώσουν περισσότερες από μια θεματικές μέσα τους και να δείξουν πως μπορούν τα διαφορετικά εγχειρήματα να συνεργαστούν μεταξύ τους στα πλαίσια της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας.

Οι Κόμβοι αυτοί θα συνδέονται μεταξύ τους μέσα από ένα διαρκές εκφραστικό και παιγνιώδες δρώμενο που θα αγκαλιάσει όλους τους παρόντες.

Μπορείτε να συμμετάσχετε στο Φεστιβάλ με δυο τρόπους:

-Ομάδα Επικοινωνίας

-Ομάδα Τεχνικής Υποστήριξης

-Ομάδα Προγράμματος

-Ομάδα Αλληλέγγυων (εθελοντισμού)

– Προϊόντα

– Παιδεία

– Εργασία & Οικονομία

– Ενέργεια

– Στέγαση

– Τεχνολογία

– Ψυχαγωγία

Η συμμετοχή μπορεί να γίνει: κατ’ ιδίαν συναντήσεις με τους υπόλοιπους συμμετέχοντες στην ομάδα,  μέσω διαδικτύου ή με άλλο τρόπο, πάντοτε σε συνεργασία με τους συντονιστές των ομάδων.

Ο χώρος της Ακαδημίας Πλάτωνος είναι αλήθεια ότι αγαπήθηκε πολύ απ’ όλους και πιστεύουμε ότι μπορεί να αξιοποιηθεί ακόμα καλύτερα. Στο φετινό Φεστιβάλ επιχειρούμε να φέρουμε πιο κοντά και να δώσουμε λόγο σε όλους όσους συντελούν στην πραγμάτωση του εγχειρήματος όσο και να ανοίξουμε διάπλατα το διάλογο πάνω στις αρχές, τις δυνατότητες και το μέλλον της αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας.

Με εργαστήρια, ομιλίες, προβολές, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης θα επιχειρήσουμε για άλλη μια φορά να δώσουμε το έναυσμα για συμμετοχή, διασύνδεση, επικοινωνία όλων όσων θεωρούν την αυτονομία την αυτοδιεύθυνση και τη συνεργατικότητα ως αδιαπραγμάτευτες αξίες.

Καλώς ορίσατε στο 5ο Φεστιβάλ Αλληλέγγυας & Συνεργατικής Οικονομίας.

Ολα αυτά τα χρόνια το φεστιβάλ στηρίζεται στη συνεργασία και την αλληλεγγύη όλων μας. Για την υλοποίησή του, και φέτος, είναι απαραίτητη η συμμετοχή σας.

1. Nα βοηθήσετε σε κάποια από τις παρακάτω ομάδες εργασίας:

2. Να συμμετάσχετε με εργαστήρια, ομιλίες, προβολές, εκδηλώσεις, συζητήσεις και δραστηριότητες καλλιτεχνικής έκφρασης σε μια από τις παρακάτω θεματικές:

– Υγεία

Επικοινωνήστε άμεσα με την ομάδα διοργάνωσης συμπληρώνοντας τη φόρμα συμμετοχής ή στέλνοντας email στο info@festival4sce.org (ή στο festival.economicsolidarity@gmail.com).


Σχετικά άρθρα

Ανταλλακτική οικονομία: Πάνω απ' τα κέρδη ο άνθρωπος, νόμισμα από τον τόπο σου. Του Ανδρέα Ρουμελιώτη

Η πρώτη δημοσιογραφική έρευνα για την νέα αλληλέγγυα, κοινωνική και συνεργατική οικονομία που δημοσιεύτηκε στην εφημερίδα Ελευθεροτυπία τον Μαρτίο του 2011. Σαν να μην  πέρασε μια μέρα...

Η κοινωνική οικονομία ως αντίρροπο και απάντηση στην κρίση | Του Βασίλη Τακτικού

Οι οργανώσεις της κοινωνίας πολιτών χρειάζονται σήμερα μια ενοποιητική θεωρία και μια θεσμική καινοτομία που θα τις καταστήσει ικανές να παίξουν τον ιστορικό τους ρόλο

Πώς μπορείτε να γίνετε εθελοντές στο πρόγραμμα "Μπορούμε στη Λαϊκή" ενάντια στη σπατάλη τροφίμων

Το «Μπορούμε στη Λαϊκή» είναι ένα από τα νέα προγράμματα του "Μπορούμε" που έχουν προστεθεί στην καθημερινή προσπάθεια της οργάνωσης για μείωση της σπατάλης φαγητού στην  Ελλάδα. 

Ο ΑΛΛΟΣ ΑΝΘΡΩΠΟΣ: Τρόφιμα τέλος! Πώς μπορείτε να βοηθήσετε

Από το Σάββατο 20 Αυγούστου έως και την Κυριακή 19 Σεπτεμβρίου, μπορείτε να προσφέρετε τα είδη της παρακάτω λίστας για να συνδράμετε το έργο της Κοινωνικής Κουζίνας "Ο Άλλος Άνθρωπος"

Η Καινοτομία ως εργαλείο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας στο χώρο της Υγείας | Του Δημήτρη Βούλγαρη

Υπηρεσίες τηλεϊατρικής και τηλεφροντίδας, ψηφιακά βιβλιάρια υγείας, εφαρμογές διαιτολογίας, γυμναστικής, ακόμη και μέτρησης ζωτικών σημείων, βρίσκονται σχεδόν σε κάθε κινητό τηλέφωνο

Το Επόμενο Βήμα για την Αλληλέγγυα & Συνεργατική Οικονομία | Της Αντιεξουσιαστικής Κίνησης

Η αλληλέγγυα και συνεργατική οικονομία [ΑΣΟ] στην Ελλάδα αναπτύσσεται ως αναπόσπαστο κομμάτι των κοινωνικών κινημάτων των τελευταίων ετών. Γεννήθηκε μέσα στα εγχώρια κινήματα για την εναλλακτική παγκοσμιοποίηση
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×