op
×
Εισαγωγικό Εργαστήριο Μη Βίαιης Επικοινωνίας
Εισαγωγικό Εργαστήριο Μη Βίαιης Επικοινωνίας
07/06/16 18:00
Ακαδημία Πλάτωνος
άλλα: Στις 7, 14, 21 & 28 Ιουνίου πραγματοποιείται Εισαγωγικό εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας τις απογευματινές ώρες 18.00 - 21.30 σε χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος στην Αθήνα. 

Εισαγωγικό Εργαστήριο Μη Βίαιης Επικοινωνίας

Στις 7, 14, 21 & 28 Ιουνίου πραγματοποιείται Εισαγωγικό εργαστήρι Μη Βίαιης Επικοινωνίας τις απογευματινές ώρες 18.00 - 21.30 σε χώρο της Ακαδημίας Πλάτωνος στην Αθήνα. 


Μπορείτε να δείτε λεπτομέρειες πιο κάτω. 

Ενημερωθείτε, επίσης, για την εκπαίδευση στη Διαπραγμάτευση από το Ινστιτούτο Επικοινωνίας και Διαχείρισης Συγκρούσεων D.U.C.K.S.


Το εργαστήρι φιλοξενείται σε χώρο στην Ακαδημία Πλάτωνος.


Οι μέρες και ώρες διεξαγωγής του εργαστηρίου είναι οι εξής:

Τρίτη    7/6: 18.00-21.30

Τρίτη  14/6: 18.00-21.30

Τρίτη  21/6: 18.00-21.30

Τρίτη  28/6: 18.00-21.30

Το κόστος του εργαστηρίου είναι 30€/ημέρα για εργαζόμενους και 20€/ημέρα για ανέργους και φοιτητές.


Συντονιστής: Γιώργος Τσιτσιρίγκος


O Γιώργος Τσιτσιρίγκος συντονίζει εκπαιδεύσεις στη Μη Βίαιη Επικοινωνία εδώ και 5 χρόνια. Βρίσκεται σε διαδικασία επίσημης πιστοποίησης στο Nonviolent Communication από το διεθνές Κέντρο Μη Βίαιης Επικοινωνίας (CNVC). Έχει μεταφράσει στα ελληνικά το βασικό βιβλίο του Μάρσαλ Ρόζενμπεργκ «Nonviolent Communication, A language of life», το οποίο εκδόθηκε πρόσφατα από τις εκδόσεις Κοντύλι.


Για περισσότερες πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής

στείλτε email στο info@non-violence.gr

με τίτλο «Εισαγωγικό εργαστήρι σε 4 απογεύματα, Αθήνα».

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6989419186


Δείτε την εκδήλωση στο facebook πατώντας εδώ


Τι είναι η Μη Βίαιη Επικοινωνία 

H Μη Βίαιη Επικοινωνία (Nonviolent Communication) είναι μια διαδικασία που μας βοηθά να αντιληφθούμε, να εντοπίσουμε και να διαχειριστούμε τη βία που δεχόμαστε και ασκούμε καθημερινά, τόσο από και προς τους άλλους όσο και προς τον εαυτό μας. Ο σκοπός της είναι σταδιακά να μας απελευθερώσει συναισθηματικά, έτσι ώστε να μπορούμε να ζήσουμε πέρα από την ενοχή, τη ντροπή και το φόβο.

Η διαδικασία αυτή εστιάζει στις βαθύτερες ανάγκες μας και τα συναισθήματα που βιώνουμε ανά πάσα στιγμή κι έτσι μας βοηθά να συνυπάρχουμε με τους άλλους με τρόπο που κάνει τη ζωή πιο όμορφη για όλους.

Πώς δημιουργήθηκε;

Η Μη Βίαιη Επικοινωνία πρεσβεύει ότι ο άνθρωπος έχει φυσική τάση να προσφέρει και να λειτουργεί με ανθρωπιά απέναντι στους άλλους και στον εαυτό του. Στόχος της είναι να προτείνει τρόπους με τους οποίους να αποκαλύπτεται η φυσική αυτή κατάσταση του ανθρώπου και να μετατρέπεται σε κινητήριο δύναμη των σχέσεων.

Ο δημιουργός της συγκεκριμένης διαδικασίας είναι ο Marshall Rosenberg, ένας Αμερικανός ψυχολόγος. Ο Marshall παρατήρησε ότι κάποιοι άνθρωποι αποκόπτονται από αυτή τη φυσική κατάσταση της ανθρωπιάς και καταλήγουν να συμπεριφέρονται με βία και εκμετάλλευση απέναντι στους άλλους. Παράλληλα, κάποιοι άλλοι άνθρωποι καταφέρνουν να διατηρήσουν την ανθρωπιά τους ακόμη και απέναντι στους ίδιους τους βασανιστές τους. Αποφάσισε να αφιερώσει τη ζωή του στη διερεύνηση αυτού του φαινομένου και των αιτιών του και ο καρπός της εργασίας του είναι η Μη Βίαιη Επικοινωνία. Ύστερα από πολλές δεκαετίες μελέτης, πειραματισμού και αλληλεπίδρασης με ανθρώπους, ο Marshall δημιούργησε ένα εργαλείο που μας βοηθά να δούμε με καθαρότητα την εσωτερική μας πραγματικότητα και να ζήσουμε σε αρμονία με αυτή. Σήμερα, η Μη Βίαιη Επικοινωνία έχει διαδοθεί σε περισσότερες από 65 χώρες και αποτελεί ένα πολύτιμο εργαλείο τόσο σε επίπεδο προσωπικής εξέλιξης όσο και σε επίπεδο κοινωνικής αλλαγής.


Σχετικά άρθρα

Αυτή η γυναίκα ελευθέρωσε δυο χιμπατζήδες - πειραματόζωα (ΒΙΝΤΕΟ)

Για 6 χρόνια αυτοί οι χιμπατζήδες ήταν πειραματόζωα σε ένα κλουβί εργαστηρίου. Η Λίντα  που συμμετείχε στο πρόγραμμα, τους απελευθέρωσε και μετά από χρόνια πήγε να τους ξαναδεί
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×