op
×

Επιτέλους! Στη Βουλή, οι ληστρικές συμφωνίες TTIP και CETA

Διαβάστηκε
Επιτέλους! Στη Βουλή, οι ληστρικές συμφωνίες TTIP και CETA

Επιτέλους!  Ειδική  κοινοβουλευτική επιτροπής που θα ασχοληθεί με το περιεχόμενο και τις διαδικασίες σύναψης των διατλαντικών εμπορικών συμφωνιών (CETA και TTIP -μεταξύ Ε.Ε και ΗΠΑ), συγκροτείται, όπως ανακοίνωσε χθες ο πρόεδρος της Βουλής Νίκος Βούτσης μετά την  συνάντηση που είχε  με αντιπροσωπεία της Greenpeace, αποτελούμενη από τους Νίκο Χαραλαμπίδη, διευθυντή του Ελληνικού Γραφείου της Greenpeace, και την Ναταλία Τσιγαρίδου, υπεύθυνη της εκστρατείας για την TTIP και τη CETA. 

 «Ενώ οι εξελίξεις στη CETA και την TTIP τρέχουν, έχει έρθει η στιγμή οι εκλεγμένοι εκπρόσωποι των πολιτών να λάβουν ξεκάθαρη στάση ενάντια στις δύο συμφωνίες», αναφέρει σε ανακοίνωσή της η Greenpeace.  

"Οι δυο συμφωνίες δεν δέχονται διορθώσεις ή βελτιώσεις αλλά μόνο συνολική απόρριψη πρωτίστως για λόγους δημοκρατίας" δηλώνει ο κ. Χαραλαμπίδης.

"Η ημέρα που τα επιχειρηματικά λόμπι θα επιβάλλουν και με τον νόμο πλέον τις επιθυμίες τους σε κυβερνήσεις θα είναι το τέλος για κεκτημένα δεκαετιών στο χώρο των εργασιακών δικαιωμάτων, της υγείας, της προστασίας του περιβάλλοντος και συνολικά της δυνατότητας της κοινωνίας να παρεμβαίνει και να επηρεάζει τα κοινά. Η κοινωνία των πολιτών οφείλει επίσης να αναλάβει δράση και να πιέσει τους πολιτικούς μας να πουν όχι στις δύο αυτές συμφωνίες στο σύνολό τους".

"Θέλαμε να κάνουμε αυτή τη συνάντηση, διότι είναι εξαιρετικά κρίσιμη αυτή η διατλαντική συμφωνία που, εν κρυπτώ και παραβύστω, προετοιμάζεται εδώ και χρόνια", δήλωσε από την πλευρά του, ο πρόεδρος της Βουλής.

"Εσείς πράξατε καλώς από την πλευρά σας να δώσετε έναυσμα με την προσπάθειά σας προκειμένου και ατομικά οι βουλευτές να πάρουν θέση. Το ζήτημα είναι να τοποθετηθούν έγκαιρα, για ό,τι γίνεται, τόσο η Βουλή όσο και η κυβέρνηση και οι διεθνείς οργανισμοί. Η πρωτοβουλία την οποία παίρνουμε είναι σε γνώση της κυβέρνησης και του αρμόδιου υπουργού, κ. Σταθάκη. Σε κάθε βήμα θα υπάρχει και κυβερνητική συμμετοχή, ώστε να διαμορφωθεί από κοινού η θέση της χώρας", κατέληξε ο κ. Βούτσης.

Για να δούμε τώρα, πότε, ποιοί και πως, θα τoποθετηθούν οι βουλευτές μας...Σχετικά άρθρα

Τι απαντά ο Manu Chao στον Ομπάμα που δήλωσε ότι του αρέσει το τραγούδι "Me gustas tu"

Την λίστα με τα αγαπημένα του τραγούδια για το καλοκαίρι έδωσε στη δημοσιότητα ο Αμερικανός πρόεδρος Μπαράκ Ομπάμα. Ανάμεσα σε αυτά βρίσκεται και το τραγούδι, "Μe gustas tu", του καλλιτέχνη Manu Chao.

Οι δραματικές κοινωνικές, οικονομικές & περιβαλλοντικές επιπτώσεις των διατλαντικών συμφωνιών TTIP-CETA-TISA | Του Κώστα Νικολάου

Οι συμφωνίες αυτές θα έχουν δραματικές επιπτώσεις για τη δημοκρατία, την κοινωνία, τα κοινά αγαθά και το περιβάλλον με την εξουσία που δίνουν στις πολυεθνικές εταιρείες 

CETA: Ο δούρειος ίππος της ΤΤΙΡ | Του Στέλιου Κούλογλου

Με δεδομένες τις μεγάλες αντιδράσεις που σημειώνονται και στις δύο πλευρές του Ατλαντικού και το γεγονός ότι τόσο οι ΗΠΑ όσο και η Γαλλία με την Γερμανία έχουν μπει σε προεκλογική περίοδο, οι διαπραγματεύσεις για την ΤΤΙΡ φαίνεται να έχουν βαλτώσει.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×