op
×

Γιατί οι χώροι εργασίας του μέλλοντος θα μοιάζουν με παιδικές χαρές;

Διαβάστηκε
Γιατί οι χώροι εργασίας του μέλλοντος θα μοιάζουν με παιδικές χαρές;

Γιατί οι χώροι εργασίας του μέλλοντος θα μοιάζουν με παιδικές χαρές;

Επιμέλεια - μετάφραση: Βιβή Συργκάνη, enallaktikos.gr, πηγή: BBC


Τα κεντρικά γραφεία της Google στη Ζυρίχη διαθέτουν αίθουσα μασάζ, ενυδρείο και μια τσουλήθρα για να πηγαίνουν οι υπάλληλοι στο κυλικείο.

Στο Άμστερνταμ, το γραφείο της Deloitte έχει σχεδιαστεί με ένα άδειο δωμάτιο σε κάθε όροφο, όπου οι εργαζόμενοι βάζουν ό,τι θέλουν, κυρίως παιχνίδια.

Στα κεντρικά γραφεία της LinkedIn στην Καλιφόρνια υπάρχει μια αίθουσα μουσικής, γεμάτη με τύμπανα, κιθάρες και εξοπλισμό ήχου. Μάλιστα, επιτρέπεται στους υπαλλήλους να φέρουν τα κατοικίδιά τους στον χώρο εργασίας.

Σε άρθρο του το BBC αναλύει τους λόγους για τους οποίους ολοένα και περισσότερες εταιρείες ανασχεδιάζουν τους χώρους εργασίας, ώστε να δημιουργούν ευχάριστο περιβάλλον για τους εργαζόμενους. 

Βέβαια, δεν προχωρούν σε αυτή την αλλαγή από την καλή τους την καρδιά, αλλά γιατί γίνεται πλέον κατανοητό, ότι τέτοιες κινήσεις αυξάνουν την παραγωγικότητα. Έτσι, τα γραφεία του μέλλοντος (στο εξωτερικό, γιατί στην Ελλάδα δύσκολο...) θα μοιάζουν περισσότερο με... παιδικές χαρές και το μοντέλο εργασίας θα αλλάξει ριζικά.

Τεχνολογική πρόοδος σημαίνει ότι το προσωπικό μπορεί πλέον να αποφύγει την ταλαιπωρία της μετακίνησης και να εργαστεί από το σπίτι, από ένα καφέ, ή από οποιαδήποτε τοποθεσία είναι πιο ευχάριστη για τον εργαζόμενο. Γι' αυτό, αρκετές εταιρείες αρχίζουν να κάνουν τα γραφεία τους πιο ελκυστικά και ευχάριστα.

Μια πρόσφατη έκθεση από την Citrix, το γίγαντα του λογισμικού στις ΗΠΑ, προβλέπει ότι μέχρι το 2017, περίπου το 50% των επιχειρήσεων θα απασχολούν υπαλλήλους εξ αποστάσεως, και μέχρι το 2020, το 70% των εργαζομένων θα μπορεί να εργάζεται μακριά από το γραφείο.

Λέξεις Κλειδία - Tags
εξ αποστάσεως Βιβή Συργκάνη
15
μέλλον
17
γραφείο
9
τεχνολογία
43
εργασία
180
Σχετικά άρθρα

ΒΙΝΤΕΟ: Δύο φίλοι πλένουν δωρεάν τα ρούχα των αστέγων. Της Βιβής Συργκάνη

Η οργάνωση ονομάζεται “Orange Sky Laundry” και έχει πάρει το όνομά της από ένα τραγούδι του Alexi Murdoch, το οποίο ενέπνευσε τους ιδρυτές ώστε να κάνουν κάτι που θα βοηθήσει την κοινότητα.

Η αντίδραση του άνδρα, που αποφυλακίστηκε μετά από 44 χρόνια, για την χαοτική καθημερινότητα (ΒΙΝΤΕΟ)

Την εμπειρία του μοιράστηκε με το τηλεοπτικό δίκτυο Al Jazeera, όπου περιέγραψε πώς βιώνει τις μεγάλες αλλαγές της καθημερινότητας μετά από 44 χρόνια στη φυλακή.

Με λεωφορεία σαν κι αυτό, μπορεί να λυνόταν το κυκλοφοριακό στην Αθήνα (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Φανταστείτε πως είστε κολλημένοι με το αυτοκίνητο στην Κηφισίας ( δεν χρειάζεται φαντασία) και περνάει από πάνω σας ένα "ιπτάμενο" λεωφορείο. Κάτι τέτοιο, έφτιαξαν οι Κινέζοι για να αντιμετωπίσουν το τεράστιο κυκλοφοριακό χάος.

"Θα ήθελα να πάω σχολείο αλλά αν πάω κανείς δεν θα φέρει φαγητό στο σπίτι μου"

Περίπου 1 εκατομμύριο προσφυγόπουλα από τη Συρία που είναι ξεριζωμένα από την πατρίδα τους λόγω πολέμου, δεν πηγαίνουν σχολείο αλλά αναγκάζονται να εργαστούν για να ζήσουν τις οικογένειές τους. 

Γιατροί του Κόσμου: 94 νέες θέσεις εργασίας διαφόρων ειδικοτήτων εντός και εκτός Αττικής

Οι ενδιαφερόμενοι/ες καλούνται να αποστείλουν τα δικαιολογητικά συμμετοχής σε κλειστό φάκελο με αναφορά στη θέση εργασίας και σε ποια δράση, έως την Πέμπτη 28/07
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×