op
×

Οι μαζικές δολοφονίες στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο συνεχίζονται συστηματικά

Οι μαζικές δολοφονίες στη Μεσόγειο και στο Αιγαίο συνεχίζονται συστηματικά

1000 δολοφονημένοι άνθρωποι μόνο μέσα σε μία εβδομάδα ανοιχτά της Ιταλίας και άλλοι 348 ανοιχτά της Κρήτης. Μόνο τους πρώτους 6 μήνες του 2016, 2.510 άνθρωποι δολοφονήθηκαν στα νερά της Μεσογείου με συστηματικό τρόπο. Αυτά είναι τα επίσημα νούμερα, όχι όμως τα πραγματικά. Γιατί οι πραγματικοί αριθμοί είναι πολλαπλάσιοι. Για το ναυάγιο της περασμένης εβδομάδας ανοιχτά της Κρήτης η επίσημη ανακοίνωση μιλούσε για 12 νεκρούς και 336 αγνοουμένους. Οι αγνοούμενοι δηλαδή δεν λογίζονται ως νεκροί στα επίσημα στατιστικά στοιχεία. Στην πραγματικότητα είχαμε 348 νεκρούς και όχι 12. Αυτό ισχύει για κάθε νέο ναυάγιο. Και αν στους αγνοουμένους συνυπολογίσουμε τα ναυάγια που δεν γίνονται αντιληπτά, εύκολα καταλαβαίνουμε την πραγματική διάσταση των μαζικών δολοφονιών που συντελούνται στη Μεσόγειο.

Το κλείσιμο της Βαλκανικής Οδού, το οποίο πρώτη ξεκίνησε η Ελλάδα με τον φράχτη στον Έβρο και ολοκλήρωσε με την παράνομη συμφωνία Ε.Ε. – Τουρκίας (την οποία η Ελληνική Κυβέρνηση δια στόματος του Α. Τσίπρα την υποδέχθηκε ως σημαντική επιτυχία), η παρουσία του ΝΑΤΟ και της Frontex στο Αιγαίο καθώς και τα κλειστά σύνορα της υπόλοιπης Βαλκανικής, έχουν ως αποτέλεσμα την επιλογή νέων, πιο επικίνδυνων δρομολογίων από τους κατατρεγμένους του πλανήτη που προσπαθούν να μεταναστεύσουν.

Είναι προφανές πως πρόκειται για ένα συστηματικό σχέδιο της Ε.Ε. που σαν στόχο έχει την αποθάρρυνση της μετανάστευσης μέσω των εκατοντάδων πνιγμένων ανθρώπων - κάθε εβδομάδα σχεδόν - στα νερά της Μεσογείου.

Η επίσημη ρητορική των κυβερνήσεων, της Ε.Ε. και των μέσων μαζικής προπαγάνδας έχει πλέον μετατοπίσει το ενδιαφέρον από τα θύματα των μαζικών αυτών δολοφονιών, στην υποτιθέμενη δυσκολία της διαχείρισης των πληθυσμών των ελάχιστων μεταναστών, τους οποίους ανέλαβαν να φιλοξενήσουν τα κράτη της Ε.Ε.

Αυτές ακριβώς οι πολιτικές και αυτή η ρητορική αποτελούν και την αιτία της ποινικοποίησης του κινήματος της αλληλεγγύης και της ανόδου του ακροδεξιού ρατσιστικού μίσους έναντι των μεταναστών.

Απέναντι σε αυτό το νέο κύμα ρατσισμού, κλείσιμου των συνόρων και συστηματικών δολοφονιών στα νερά της Μεσογείου, που επέλεξαν οι κυβερνήσεις της Ε.Ε., εμείς, οι λαοί της Ευρώπης είμαστε υποχρεωμένοι να εντείνουμε τους αγώνες μας για ανοιχτά σύνορα. Δεν πρόκειται να συνηθίσουμε ποτέ τις εικόνες των χιλιάδων πνιγμένων παιδιών, γυναικών, αντρών. Οι ιστορικοί του μέλλοντος θα μιλήσουν για τα χιλιάδες θύματα αυτών των φασιστικών πολιτικών και εμείς νιώθουμε το χρέος της ανατροπής τους να βαραίνει τις συνειδήσεις μας.

Παλεύουμε:

  • ενάντια στις δολοφονίες στα νερά της Μεσογείου

  • ενάντια στις απελάσεις και στα στρατόπεδα συγκέντρωσης

  • για ελεύθερη μετακίνηση

  • για ανοιχτά σύνορα

  • για πολιτικό άσυλο

  • για στέγαση στον αστικό ιστό

  • για τερματισμό των πολέμων Συμμετέχουμε στην πορεία που οργανώνουν σήμερα Πέμπτη, στις 18:00, στην Ομόνοια οι Καταλήψεις Στέγης: Νοταρά 26, Σχολείο, Κάνιγγος, City Plaza, Α.Σ.Κ. Μπραχαμίου (Ασύρματος), Βοτανικός Κήπος ΕΚΧ, 2ο Φιλοξενείο Προσφύγων. Και ενώνουμε τη φωνή μας μαζί τους:

Ζούμε Μαζί - Αγωνιζόμαστε Μαζί

Αυτοοργανωμένη Πρωτοβουλία Αλληλεγγύης Πειραιά σε Μετανάστες & Πρόσφυγες

Σχετικά άρθρα

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ Χίος: Επίθεση σε καταυλισμό προσφύγων, ΜΑΤ, δακρυγόνα, πετροπόλεμος

Προπηλάκισαν δημοσιογράφους, πριν μπούν στον καταυλισμό  της Σούδας, ψάλλοντας τον... Εθνικό Ύμνο με συνθήματα κατά των μεταναστών.  ΜΑΤ, χημικά, οι  πρόσφυγες απάντησαν με πέτρες, γιαούρτια στο Δημοτικό Συμβούλιο...

Αντιφασιστική Παρέμβαση Αναρχικών στο Ωραιόκαστρο

Με αντιφασιστικά συνθήματα που γράφτηκαν στα 1ο Δημοτικό Ωραιοκάστρου, στο 1ο Δημοτικό Παλαιοκάστρου και στο δημαρχείο της περιοχής  απάντησαν αναρχικοί στις αποφάσεις των Συλλόγων Γονέων της περιοχής.

Τα σπίτια τους σε 2.000 πρόσφυγες ανοίγουν οι Κρητικοί

Όταν άλλοι τους γυρνούν την πλάτη, η Κρήτη λέει ναι στην φιλοξενία 2000 προσφύγων. Την απόφαση πηρε η ΠΕΔ του νησιού που συνεδρίασε στο Ηράκλειο. Οι πρόσφυγες θα φιλοξενηθούν σε σπίτια και διαμερίσματα χρηματοδοτούμενα από την Ύπατη Αρμοστεία του ΟΗΕ.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×