op
×

"Παιδεία και Υγεία, να εξαιρεθούν από τα μνημόνια"

 Παιδεία και Υγεία, να εξαιρεθούν από τα μνημόνια

Να εξαιρεθούν  η παιδεία και η υγεία από τα μνημονιακά μέτρα λιτότητας, ζητούν πολίτες ευρωπαικών χωρών που έχουν ξεκινήσει  σχετική ενημερωτική καμπάνια. 

Αντιπροσωπείες της εθελοντικής ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και του Κοινωνικού Μητροπολιτικού Ιατρείου Ελληνικού επισκέφθηκαν το Ευρωκοινοβούλιο μετά από πρόσκληση της επικεφαλής της Ομάδας των Πρασίνων Ρεμπέκα Χαρμς.

Η ενημέρωση αφορούσε την κατάσταση του ελληνικού συστήματος υγείας.  Η εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας παρουσίασε φωτογραφικό υλικό  και στατιστικά στοιχεία σχετικά με τις κοινωνικές δομές που λειτουργούν σήμερα στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.

Έγινε αναλυτική αναφορά στο ιστορικό κτίριο της πόλης, στην εικόνα του Καπνικού Σταθμού που έχει ανακαινιστεί πλήρως και  παρουσιάστηκε το σύστημα αναζήτησης και διάθεσης φαρμάκων του Κοινωνικού Φαρμακείου Κατερίνης «Αλέκος Φτίκας» το οποίο εξυπηρετεί 650 ανασφάλιστες οικογένειες και τροφοδοτεί με φάρμακα και ιατρικό υλικό το κρατικό Νοσοκομείο Κατερίνης και τα 4 κέντρα φιλοξενίας προσφύγων του νομού Πιερίας.

Καλεσμένοι στη συνάντηση ήταν οι ιδρυτές του δικτύου «Υποστηρικτές και φίλοι του Ελληνικού» στο Αμβούργο, Καλλιόπη Μπραντστέτερ και Χάινριχ Στέχμαν, ο καρδιολόγος και ιδρυτής του Μητροπολιτικού Κοινωνικού Ιατρείου του Ελληνικού στην Αθήνα, Γιώργος Βήχας, ο Ηλίας Τσολακίδης, ιδρυτικό μέλος της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας «Ο τόπος μου», η αντιδήμαρχος Κοινωνικής Αλληλεγγύης, Πρόνοιας και Ισότητας του Δήμου Αθηνών, Μαρία Στρατηγάκη και η γενική γραμματέας των Πρασίνων, Παρασκευή Τσέτση. 

Συμμετείχαν ακόμη η Άννα Ριτσατάκη, υπεύθυνη πολιτικής για την υγεία και πρώην συνεργάτιδα του Παγκόσμιου Οργανισμού Υγείας στην Κοπεγχάγη και από τη νεοσύστατη ομάδα υποστήριξης των Βρυξελλών, η Μπίργκιτ Ούρμπαν. Tη συζήτηση πλαισίωσαν με τις παρεμβάσεις τους και οι ευρωβουλευτές των Πρασίνων Σκα Κέλλερ και Μάργκρετ Άουκεν,  της Νέας Δημοκρατίας, Γιώργος Κύρτσος και  του ΣΥΡΙΖΑ, Στέλιος Κούλογλου.







Λέξεις Κλειδία - Tags
έξω από μνημόνια παιδεία
30
Ευρωκοινοβούλιο
41
καμπάνια
41
Υγεία
615
Σχετικά άρθρα

Τι κινδύνους κρύβουν για την υγεία μας τα κλιματιστικά

Ιδιαίτερη προσοχή στα κλιματιστικά γιατί κρύβουν κινδύνους για την υγεία μας. Η πιο σοβαρή είναι "Η Νόσος των Λεγεωνάριων"  που προκαλείται από ένα μικρόβιο το οποίο επιμολύνει το νερό ή τα συστήματα κλιματισμού.

Η Καινοτομία ως εργαλείο ανάπτυξης της Κοινωνικής Οικονομίας στο χώρο της Υγείας | Του Δημήτρη Βούλγαρη

Υπηρεσίες τηλεϊατρικής και τηλεφροντίδας, ψηφιακά βιβλιάρια υγείας, εφαρμογές διαιτολογίας, γυμναστικής, ακόμη και μέτρησης ζωτικών σημείων, βρίσκονται σχεδόν σε κάθε κινητό τηλέφωνο

ΙΣΑ: Το Υπουργείο Υγείας εξέθεσε τη χώρα σε κίνδυνο ελονοσίας

Οι παραλείψεις του Υπουργείου Υγείας έθεσαν σε σοβαρό κίνδυνο τη δημόσια υγεία" δηλώνει ο Ιατρικός Σύλλογος Αθήνας με αφορμή  την αποκάλυψη ότι 12 δήμοι της χώρας είναι σε "καραντίνα" για τον κίνδυνο της ελονοσίας.

Τα έξι σημάδια που προειδοποιούν για πρόβλημα στην καρδιά

Η καρδιοπάθεια αποτελεί την κυριότερη αιτία θανάτου παγκοσμίως. Υπάρχουν όμως κάποια σημάδια που ίσως να χτυπούν το καμπανάκι για μελλοντικό κίνδυνο και καλό είναι να τα αξιολογήσουμε. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×