op
×
Χαρίζω μία μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος!
Χαρίζω μία μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος!
23/06/16 20:30
Ο Τόπος μου - Εθελοντική Ομάδα Δράσης ν Πιερίας (ΕΟΔνΠ)
Κεντρικής Μακεδονίας » Πιερίας » Κατερίνης
άλλα:

Ανοιξαν οι φόρμες συμμετοχής. Οι πρώτες βάρδιες την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.

Χαρίζω μία μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος!

Η πρώτη μας συνάντηση, την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, στις 20:30 στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης.


Άνοιξαν οι φόρμες συμμετοχής. Οι πρώτες βάρδιες την Κυριακή 26 Ιουνίου 2016 στο παρατηρητήριο της Πλάκας Λιτοχώρου.


Αγαπητοί συμπολίτες, φίλες και φίλοι της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας


Φέτος, για 9η συνεχόμενη χρονιά, η ομάδα μας οργανώνει την αγαπημένη δράση όλων των Πιεριέων «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2016».


Κάθε χρόνο, οι  εθελόντριες και οι εθελοντές που συμμετέχουν στη δράση, περισσότερες από 300 οικογένειες από την ευρύτερη περιοχή της Πιερίας αλλά και από άλλες πόλεις της Ελλάδας, όπως η Λάρισα, η Θεσσαλονίκη, ο Βόλος κλπ., δηλώνουν στην Πυροσβεστική Υπηρεσία περισσότερα από 30 περιστατικά φωτιάς, τα οποία αντιμετωπίζονται όλα έγκαιρα. 


Την Πέμπτη 23 Ιουνίου 2016, στις 20:30, θα πραγματοποιηθεί η πρώτη συνάντηση όλων των ενδιαφερομένων στον Καπνικό Σταθμό Κατερίνης, όπου άνδρες της Πυροσβεστικής Υπηρεσίας, οι συντονίστριες και οι συντονιστές του προγράμματος, θα δώσουν τις τελευταίες οδηγίες πριν την έναρξη της φετινής περιόδου. Παρακαλούνται, όλες/όλοι όσοι ενδιαφέρονται να συμμετάσχουν ως συντονίστριες/συντονιστές στο φετινό «Χαρίζω μια μέρα από το καλοκαίρι μου στο δάσος 2016» να παραβρεθούν στη συγκέντρωση της Πέμπτης.


Ας προσπαθήσουμε να κρατήσουμε τον εφιάλτη της φωτιάς μακριά από τον τόπο μας!


Ο ΤΟΠΟΣ ΜΟΥ - Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ)

Χωρίς Μεσάζοντες, Αγορές Απευθείας Διάθεσης Τροφής, Ηθικό, Ισοδίκαιο & Αλληλέγγυο Εμπόριο, Αλληλέγγυα Υγεία , Κοινωνικά Ιατρεία, Αλληλέγγυα Παιδεία , Πολιτιστικός Ακτιβισμός , Αυτοδιαχείριση, Εναλλακτικές Συλλογικότητες, Συνεργατισμός, Άμεση Δημοκρατία - Λαϊκές Συνελεύσεις, Αντιρατσιστικές - Αντιφασιστικές Οργανώσεις, Φεστιβάλ, Εθελοντικές Οργανώσεις, Αγροτικοί Συνεταιρισμοί, Πρωτοβουλίες ενάντια σε χαράτσια, κατασχέσεις, διακοπές ρεύματος, τράπεζες, ασφαλιστικά ταμεία
Ο Τόπος μου -  Εθελοντική Ομάδα Δράσης 
ν Πιερίας (ΕΟΔνΠ) web:
Φλέμινγκ 19 , Κατερίνη 601 00, Ελλάδα
Κεντρικής Μακεδονίας, Πιερίας, Κατερίνης
c/o Ηλίας Τσολακίδης Φλέμινγκ 19, Κατερίνη 60100, Τηλ. 23510 34714 και 697 33 80 700 / Cosmote Ε-Mail: Tsolakidis@SporTools.de Κωτίδης Γεώργιος Τηλ.: 697 7404 637 / Vodafon Ε-Mail: giorgos.kotidis@yahoo.com Βρέντζος Μανώλης Τηλ.: 697 7272 316 / Cosmote Ε-Mail: manolis.vrentzos@gmail.com Γκούντας Ευάγγελος Τηλ.: 698 66 44 222 / Cosmote Email: vagelisgo@gmail.com Καπουράνης Νικόλαος Τηλ.: 693 65 75 895 / Vodafone Email: masistas5967@yahoo.gr Δμήτρης Σιανίδης (Νομικός σύμβουλος) Ε-Mail: sianlaw@otenet.gr


"Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας (ΕΟΔνΠ) ιδρύθηκε το Σεπτέμβριο του 2007 και είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας, λίγο μετά τις καταστροφικές πυρκαγιές της Πελοποννήσου.

Είναι μια ανοιχτή κίνηση πολιτών που δεν εξαρτάται από κανένα πολιτικό φορέα και αποτελεί σημείο επαφής υπεύθυνων ανθρώπων, οι οποίοι μέσω της εθελοντικής προσφοράς επιδιώκουν: την ενημέρωση, ευαισθητοποίηση και δραστηριοποίηση των πολιτών σε θέματα προστασίας του περιβάλλοντος την ανάδειξη των οικολογικών, οικονομικών, πολιτικών και κοινωνικών ζητημάτων μέσα από την κοινωνική, οικονομική και την πολιτική τους διάσταση.Μέσα από επιλεγμένες δράσεις, ενώνουμε τις δυνάμεις μας, για να υπερασπιστούμε το περιβάλλον, την ποιότητα του βιοτικού μας επιπέδου, την ποιότητα των υπηρεσιών που μας παρέχονται από το κράτος ή οποιοδήποτε άλλο φορέα, επηρεάζουν όμως την ποιότητα της ζωής μας και την αξιοπρέπειά μας.


Επίσης, ενώνουμε τις δυνάμεις μας και προσπαθούμε, με κάθε πρόσφορο μέσο, να πληροφορήσουμε, να ευαισθητοποιήσουμε και να συσπειρώσουμε τους πολίτες απέναντι σε φαινόμενα καταπάτησης των δικαιωμάτων τους. 

Η ΕΟΔνΠ αρνείται να οργανωθεί στη βάση ενός κλασσικού συλλόγου, σωματείου ή ΜΚΟ και δεν διαθέτει Διοικητικό Συμβούλιο και γραφεία.


Τα μέλη της είναι ισότιμα, δεν υπάρχουν οργανωτικά επίπεδα και μόνιμος διαχωρισμός καθηκόντων. 

Η ομάδα είναι ανοιχτή σε κάθε ευαισθητοποιημένο συμπολίτη που θα ήθελε να πάρει μέρος στις πρωτοβουλίες και εκδηλώσεις της.Μέλος της Ομάδας θεωρείται ο/η πολίτης που συμφωνεί με τις γενικές αρχές της και ΣΥΜΜΕΤΕΧΕΙ ΕΝΕΡΓΑ στη λήψη και στην εκτέλεση των αποφάσεων. Ολιγομελείς επιτροπές που εναλλάσσονται, συντονίζουν τις δραστηριότητες της ομάδας.


Τα μέλη της αγωνίζονται να χτίσουν μια κοινωνία, η οποία θα αποκλείει κάθε είδος φυλετικής ή εθνικής διάκρισης.

Μια κοινωνία χωρίς αποκλεισμούς, περιορισμούς ή προτιμήσεις με βάση τη φυλή, το χρώμα, την καταγωγή ή την εθνική προέλευση.

Kαταδικάζουν την περιφρόνηση απέναντι σε συνανθρώπους μας που έχουν διαφορετικά φυσικά και πολιτιστικά χαρακτηριστικά από ότι οι υπόλοιποι πολίτες και θεωρούν, πως όλοι οι άνθρωποι είναι ισότιμοι μεταξύ τους. 

Σέβονται τα ανθρώπινα δικαιώματα και τις θεμελιώδεις ελευθερίες στον πολιτικό, οικονομικό, κοινωνικό, πολιτιστικό ή οποιονδήποτε άλλο τομέα της δημόσιας ζωής.Η ΕΟΔνΠ έχει μηδενικό budget, αρνείται να διαχειριστεί χρήματα ή να δεχτεί οποιαδήποτε οικονομική ενίσχυση. 

Οι υλικές ανάγκες των δράσεών της καλύπτονται ή από τα ίδια της τα μέλη ή από τη διάθεση των απαιτούμενων μέσων από τρίτους. Όλες οι δράσεις της «στεγάζονται» στον ιστότοπο www.otoposmou.gr Πάγια αρχή της ΕΟΔνΠ είναι η πολιτική της ανεξαρτησία, κάτι που μέχρι τώρα έχει διαφυλαχθεί ως κόρη οφθαλμού.

Οι οργανωτικές επιτροπές των ομάδων Όλες οι ομάδες ξεκινούν από ένα δημόσιο κάλεσμα/πρόταση προς όλους τους πολίτες, για συμμετοχή στην οργανωτική επιτροπή, δίνοντας ένα χρονικό περιθώριο έως 10 ημερών. 
Στις οργανωτικές επιτροπές δεν επιτρέπεται να συμμετέχουν πολίτες που αναπτύσσουν δραστηριότητα σε κομματικούς μηχανισμούς, πολιτευτές, δημοτικοί σύμβουλοι, συνδικαλιστές και πολιτικά πρόσωπα.

Μέλη τα οποία απουσιάζουν επί τρεις συνεχόμενες φορές από τις συναντήσεις της ομάδας, θεωρείται πως δεν ενδιαφέρονται πλέον να συμμετάσχουν ενεργά και διαγράφονται. 

Οι ομάδες είναι αυτόνομες και λαμβάνουν τις αποφάσεις τους σύμφωνα με την πλειοψηφία των παρόντων."

"Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Πιερίας ευχαριστεί θερμά όλους τους νέους των ποντιακών σωματείων της Πιερίας που έστειλαν το μήνυμα της κοινωνικής αλληλεγγύης διοργανώνοντας τη Συναυλία Αγάπης για την ενίσχυση του Κοινωνικού Παντοπωλείου.

Ευχαριστούμε όλους τους καλλιτέχνες, τους χορευτές και όλους τους συντελεστές της παράστασης που έδωσαν τον καλύτερο εαυτό τους αλλά και τους εκατοντάδες συμπολίτες μας που αντί εισιτηρίου, προσέφεραν τρόφιμα."
                                        Οι  Αλληλέγγυοι

"Ενίσχυση του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας από τους «Γιατρούς του Κόσμου».

Οι «Αλληλέγγυοι» της «Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας» παρέλαβαν την προηγούμενη εβδομάδα από τους «Γιατρούς του Κόσμου» 40 θερμάστρες υγραερίου.

Οι θερμάστρες αυτές προορίζονται κυρίως για πολυμελείς οικογένειες του «Κοινωνικού Παντοπωλείου» οι οποίες, σε περίπτωση ανάγκης, θα έχουν τη δυνατότητα να δανείζονται από την «Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας» τις θερμάστρες, μαζί με τη φιάλη υγραερίου, χωρίς κανένα κόστος.

Η πρωτοβουλία αυτή έχει ως στόχο την αντιμετώπιση σοβαρών περιστατικών σε περίπτωση ακραίων καιρικών φαινομένων κατά τη διάρκεια του επόμενου χειμώνα.'Συνάντηση "Αλληλέγγυων" και "Γιατρών του Κόσμου" στην Κατερίνη                         Οι «Αντιμέτωποι»
"Ζητήματα που σχετίζονται με τη βία, τον ρατσισμό αλλά τον ίδιο τον φασισμό στο σχολικό περιβάλλον αναπτύχθηκαν κατά τη διάρκεια της ανοιχτής συζήτησης που διοργανώθηκε το βράδυ του Σαββάτου, 2 Νοεμβρίου, στον Καπνικό Σταθμό. 

Την εκδήλωση συνδιοργάνωσαν η ομάδα «Αντιμέτωποι με τον ρατσισμό και την ξενοφοβία» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας και η Ένωσης Συλλόγων Γονέων και Κηδεμόνων Δήμου Κατερίνης.

Η πρώτη ανοιχτή εκδήλωση των «Αντιμέτωπων», επικεντρώθηκε στις αιτίες που γεννούν τον φασισμό και τη βία στη σχολική κοινότητα, που συνήθως έχουν ως αφετηρία ακόμη και την ίδια την οικογένεια και την αδιαφορία ή την αδυναμία των γονιών να ασχοληθούν με τα προβλήματα της σχολικής κοινότητας και την έλλειψη υποδομών κοινωνικής και ψυχολογικής στήριξης των μαθητών."                       Χωρίς Μεσάζοντες
"Αγαπητοί συμπολίτες,

Το επόμενο Σάββατο θα πραγματοποιηθεί μια ακόμη δράση "Χωρίς Μεσάζοντες" από την οποία θα προμηθευτούν εκατοντάδες οικογένειες ακόμη ένα προΙόν πρώτης ανάγκης.


Σας καλούμε να αφιερώσετε κι εσείς λίγο από τον ελεύθερό σας χρόνο και να βοηθήσετε στην επόμενη διανομή. Η πρόσκληση απευθύνεται ειδικά σε νέους ανθρώπους, ειδικά σε εκείνους , των οποίων οικογένειες προμηθεύονται αγροτικά προϊόντα από τη δράση «Χωρίς Μεσάζοντες».

             Το Κοινωνικό Παντοπωλείο
Η ΕΟΔνΠ ευχαριστεί θερμά τους δύο συλλόγους και όλους όσους συμμετείχαν στη συγκέντρωση τροφίμων για το "Κοινωνικό Παντοπωλείο"

Την Τετάρτη 24-4-2013 στις 6:00 το απόγευμα,  πραγματοποιήθηκε στο γήπεδο του Δημοτικού Γυμναστηρίου Κατερίνης, ο φιλικός ποδοσφαιρικός αγώνας ανάμεσα στην ομάδα των Παλαίμαχων Επίλεκτων Πιερίας και την ομάδα του Συνδέσμου Διαιτητών Ποδοσφαίρου Θεσσαλονίκης. 


Ο αγώνας δόθηκε με σκοπό την ενίσχυση του Κοινωνικού παντοπωλείου της ΕΟΔνΠ με τη συγκέντρωση τροφίμων αντί για εισιτήριο.  Ο σκοπός της εκδήλωσης πέτυχε και μπορέσαμε να συγκεντρώσωμε περίπου 400 κιλά τρόφιμα, που θα μοιραστούν σε άπορες οικογένειες της περιοχής μας.Ομάδα μαθητών και εκπαιδευτικών του 3ου Λυκείου Κατερίνης,  επισκέφτηκε χθες, Δευτέρα 8 Απριλίου 2013, το «Κοινωνικό Παντοπωλείο» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας στον Καπνικό Σταθμό. ΙατρείοΦαρμακείο ΚοινωνικήςΑλληλεγγύης
                   "Αλέκος Φτίκας""Αγαπητοί συμπολίτες

Δυστυχώς, τα πράγματα χειροτερεύουν. Ουσιαστικά έχει πλέον καταργηθεί το δικαίωμα στη δωρεάν περίθαλψη.  Για τον φτωχό και τον άνεργο, τον βαριά και τον χρόνιο πάσχοντα σημαίνει ολοκλήρωση του κοινωνικού του αποκλεισμού, ραγδαία επιδείνωση της υγειονομικής του κατάστασης, απόλυτη μιζέρια και πρόωρο θάνατο.


Αυτή η κοινωνική συνθήκη είναι βάρβαρη, άδικη και προσβάλλει κάθε αξία του σύγχρονου ανθρώπινου πολιτισμού.

Εμείς, τα μέλη των «Αλληλέγγυων» της ΕΟΔνΠ είμαστε πρόθυμοι και αποφασισμένοι να προασπίσουμε αυτό το δικαίωμα αφενός με την συμμετοχή στον πολιτικό και κοινωνικό αγώνα ανοικοδόμησης ενός πραγματικά δημόσιου και δωρεάν καθολικού συστήματος υγείας, αφετέρου με την λειτουργία στην πόλη μας ενός ιατρείου-φαρμακείου κοινωνικής αλληλεγγύης. 

Ένα ιατρείο που θα προσφέρει σε μόνιμη βάση, χωρίς καμιά απολύτως οικονομική επιβάρυνσηγια τους προσερχόμενους, πρωτοβάθμια ιατροφαρμακευτική περίθαλψη σε όλους ανεξαιρέτως τους ανασφάλιστους και τους κοινωνικά αποκλεισμένους, Έλληνες και μετανάστες, επιδιώκοντας και πιέζοντας την πολιτεία να εξασφαλίζει δωρεάν και την αναγκαία κατά περίπτωση, δευτεροβάθμια και τριτοβάθμια περίθαλψη, νοσηλεία και αποκατάσταση.


Ο Αλέκος Φτίκας , από το Λιτόχωρο Πιερίας, μέχρι και την τελευταία στιγμή, προσέφερε ακούραστα τις υπηρεσίες του χωρίς διακρίσεις, σε απόκληρους και ανασφάλιστους ασθενείς που τον είχαν ανάγκη, ενώ διετέλεσε και πρόεδρος στη συντονιστική επιτροπή των Γιατρών του Κόσμου στη Θεσσαλονίκη.


Οι «Αλληλέγγυοι» της Εθελοντικής Ομάδας Δράσης Ν. Πιερίας, μαζί με τους «Γιατρούς του Κόσμου» απευθύνονται  προς όλους τους ευαισθητοποιημένους πολίτες και τους υγειονομικούς που αντιλαμβάνονται την αξία της αλληλεγγύης, ειδικά μέσα στην ζοφερή περίοδο της οικονομικής κρίσης με την διευρυνόμενη φτώχεια, την ανεργία και τον κοινωνικό αποκλεισμό.

Η Εθελοντική Ομάδα Δράσης Ν. Πιερίας καλεί του υγειονομικούς του νομού Πιερίας να στηρίξουν με την ενεργό συμμετοχή τους το «Κοινωνικό Ιατρείο Κατερίνης». 

Δηλώσεις συμμετοχής: info@otoposmou.gr και τηλεφωνικά στο 697 33 80 700."Σχετικά άρθρα

Εγκεφαλικό έπαθε ο Δημήτρης Εμμανουηλίδης

Ο βουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Δ. Εμμανουηλίδης, που τηλεφωνούσε στο γραφείο του υπουργού Δημόσιας Τάξης Ν. Τόσκα,  ζητώντας βοήθεια για τη φωτιά στη Θάσο, νοσηλεύεται στο νοσοκομείο Καβάλας μετά από εγκεφαλικό επεισόδιο. 

Για 2η χρονιά, δωρεάν σχολικά είδη για 300 παιδιά Δημοτικών Σχολείων της Κατερίνης

Στόχος της προσπάθειας, που θα συνεχιστεί με ποικίλες δράσεις τις επόμενες εβδομάδες, είναι να μην στερηθεί κανένα παιδί στον τόπο μας την χαρά της γεμάτης σχολικής τσάντας

Για τρίτη μέρα, μάχη με τις φλόγες στη Βόρεια Εύβοια

Για τρίτη μέρα μαίνεται ανεξέλεγκτη η πυρκαγιά που ξεκίνησε το μεσημέρι του Σαββάτου στη Βόρεια Εύβοια και έχει ήδη καταστρέψει πάνω από 20.000 στρέμματα πευκοδάσους και καλλιεργειών.

Ανυπολόγιστη καταστροφή από την πυρκαγιά στη Βόρεια Εύβοια - 20.000 στρέμματα έγιναν στάχτη (ΒΙΝΤΕΟ)

Ανυπολόγιστη είναι η καταστροφή που άφησε στο πέρασμά της η  πύρινη λαίλαπα στη βόρεια Εύβοια, καθώς  εκτιμάται ότι έχουν καεί περίπου 20.000 στρέμματα δάσους.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×