op
×

Συμφωνία της "Μαρινόπουλος Α.Ε." με τους εργαζόμενους

Διαβάστηκε
Συμφωνία της  Μαρινόπουλος Α.Ε.  με τους εργαζόμενους

Προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις "Καρφούρ" - "Μαρινόπουλος" - "Dia"», δεσμεύτηκε, σύμφωνα με ανακοίνωση, η διοίκηση της εταιρίας "Μαρινόπουλος ΑΕ", μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της, ότι κατά την εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης (βάσει τους υπ' αριθ. 4072/2012 και 4013/2011 νόμους) θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση της εταιρίας:

Η διοίκηση της εταιρίας Μαρινόπουλος ΑΕ, μετά από σχετικό αίτημα των εργαζομένων της, δεσμεύτηκε προς το Πανελλαδικό Επαγγελματικό Σωματείο, «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», ότι κατά την αυριανή εκδίκαση για το αίτημα υπαγωγής της σε διαδικασία εξυγίανσης βάσει τους υπ’ αριθμόν 4072/2012 και 4013/2011 Νόμους θα προβεί στα ακόλουθα αιτήματα και δηλώσεις προς το Δικαστήριο:

α) Να εξαιρεθούν ρητά όλες οι απορρέουσες απαιτήσεις που προκύπτουν από σχέσεις εργασίας, τόσο των νυν εργαζομένων όσο και των απολυμένων ή με άλλο τρόπο αποχωρησάντων μέχρι σήμερα, αλλά και όσων τυχόν θα αποχωρήσουν από τώρα και στο εξής. Πιο συγκεκριμένα: όλες οι παραπάνω, ενδεικτικώς απαριθμούμενες γεγενημένες εργατικές απαιτήσεις θα συνεχίσουν να καταβάλλονται σύμφωνα με τις επιμέρους ιδιωτικές συμφωνίες ή/και ρυθμίσεις σταδιακής εξόφλησης ληξιπρόθεσμων οφειλών ή/και προκειμένου περί αποζημιώσεων λόγω καταγγελίας σύμβασης σύμφωνα με τα οριζόμενα στις οικείες διατάξεις περί σταδιακής καταβολής αποζημίωσης.

β) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ θα συνεχίσουν την καταβολή των πάσης φύσεως δεδουλευμένων αποδοχών των εργαζομένων σύμφωνα με τις διατάξεις της εργατικής νομοθεσίας.

γ) Οι εταιρίες της Μαρινόπουλος ΑΕ δεσμεύονται ότι θα καταβάλλουν κάθε δυνατή προσπάθεια προκειμένου να διατηρηθούν άπασες οι θέσεις εργασίας.

δ) Σε περίπτωση παράβασης των ανωτέρω δηλώνουν ότι αναγνωρίζουν ως εύλογο και δίκαιο το δικαίωμα των εργαζομένων είτε ατομικά είτε συλλογικά, όπως εκπροσωπούνται από το Σωματείο με την επωνυμία «Σωματείο Εργαζομένων στις Επιχειρήσεις: «ΚΑΡΦΟΥΡ – ΜΑΡΙΝΟΠΟΥΛΟΣ, DIA», να ασκήσουν Αίτηση Ανάκλησης της χορηγηθείσας Προσωρινής Διαταγής εξαιτίας αυτών των παραβάσεων, στην δε αίτηση των εργαζομένων προς ανάκληση της προσωρινής διαταγής, οι δηλούσες Εταιρείες δεσμεύονται ότι δεν θα αντιλέξουν για οποιονδήποτε λόγο και αιτία.


Λέξεις Κλειδία - Tags
Μαρινόπουλος
3
εργαζόμενοι
101
Σχετικά άρθρα

"Kατηγορώ" για Ελευθερουδάκη: "Ούτε ένα δάκρυ για τους αναλώσιμους απλήρωτους εργαζόμενους"

"Έξω από το κουτί  είναι η εταιρεία Ελευθερουδάκης. Μέσα στο κουτί είναι οι απλήρωτοι εργαζόμενοί της στους οποίους δεν κατέβαλε ούτε ένα ευρώ" αναφέρει σε ανακοίνωσή του ο "Σύλλογος Υπαλλήλων Βιβλίου , Χάρτου, Ψηφιακών Μέσων Αττικής".

ΒΙΟΜΕ: Πώς μπορείτε να βοηθήσετε για τη μεγάλη Ευρωμεσογειακή Συνάντηση "Οικονομία των Εργαζομένων"

Θα παρευρεθούν εκατοντάδες εργαζόμενοι, αλληλέγγυοι, συνδικαλιστές και ακαδημαϊκοί από όλη την Ευρώπη και βεβαίως κάποιοι ειδικοί προσκλεκλημένοι από την Αργεντινή.

Συμβάσεις "μηδενικών ωρών" και ...μηδενικών απολαβών

Εργαζόμενοι στον αέρα. Στην Βρετανία εξαπλώνεται επικίνδυνα, το νέο εργασιακό μοντέλο στο οποίο οι εργαζόμενοι δεν έχουν ωράριο, δεν έχουν ασφάλιση, αμοίβονται με ψίχουλα  και δουλεύουν μόνο όποτε βολεύει τον εργοδότη.

Δημοσιογράφος του ALPHA στον Τσίπρα: Σας κοιτώ στα μάτια και αισθάνομαι ότι εσείς με απολύετε (ΒΙΝΤΕΟ)

Κατά τη διάρκεια της συνέντευξης τύπου του Αλέξη Τσίπρα στη ΔΕΘ, η δημοσιογράφος του ALPHA, έθεσε το θέμα των εργαζομένων στα μέσα ενημέρωσης που θα χάσουν τη δουλειά τους

Σε απολογία ο πρόεδρος του Σωματείου της ΒΙΟΜΕ - Συγκέντρωση των εργαζομένων

Σε απολογία έχει κληθεί σήμερα ο πρόεδρος του Σωματείου Εργαζομένων στην ΒΙΟΜΕ Μάκης Αναγνώστου στο πλαίσιο της προανάκρισης που διενεργείται γιατί δεν επετράπη στο υπό κατάληψη εργοστάσιο η είσοδος του συνδίκου πτώχευσης.

Εργαζόμενοι του Μega: Στο πέμπτο μήνα απλήρωτης εργασίας

Καλούμε τους "μετόχους - αμέτοχους" που τυγχάνει να είναι και τρεις από τους πλουσιότερους ανθρώπους στη χώρα, να αναλογιστούν επιτέλους ότι μιλούμε για ανθρώπινες ζωές και για όχι απλά λογιστικά νούμερα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×