op
×

ΒΙΟΜΕ: "Αυτές τις μέρες είδαμε ποιοί μας στηρίζουν και ποιοί στέκονται απέναντί μας Άνεργοι μας έφερναν φαγητό στο κέντρο αγώνα"

ΒΙΟΜΕ:  Αυτές τις μέρες είδαμε ποιοί μας στηρίζουν και ποιοί στέκονται απέναντί μας Άνεργοι μας έφερναν φαγητό στο κέντρο αγώνα

Μόλις τελείωσε η συνέντευξη τύπου της ΒΙΟΜΕ στο Εργατικό Κέντρο Αθήνας. Τα κεντρικά σημεία: 


"Θεωρούμε απαράδεκτη την υπεκφυγή του υπουργείου, που σε ανακοινώσεις δεν αναφέρει κάν τα αιτήματα της ΒΙΟΜΕ."

"Απαιτούμε να μάθουμε ποιός διέταξε την επίθεση στο Καραβάνι, και αν έτσι πλέον θα αντιμετωπίζουν τους εργάτες."

"Καταγγέλουμε την αλαζονική και αδιάφορη στάση του Κατρούγκαλου."

"Μόνο θετικό στοιχείο η δέσμευση για μόνιμη σύνδεση νερού-ρεύματος στο εργοστάσιο, αλλά μένει να δούμε στην πράξη αν αυτό θα υλοποιηθεί."
"Στο κεντρο αγώνα ενώσαμε τις φωνές μας και τα όνειρα μας με πολλούς που αγωνίζονται για νέους δρόμους ανατροπής, μέσα απο την αυτοδιαχείριση και τις διαδικασίες βάσης."

"Δεν έχουμε στα χέρια μας καμία γραπτή δέσμευση απο το υπουργείο."

"Δεν μας αφορα η αόριστη στήριξη, οι καλές προθέσεις και τα χτυπηματα στην πλάτη, κρίνουμε την κυβέρνηση μόνο από τις πράξεις της."

"Δεν είμαστε ευχαριστημένοι απο τη στάση του υπουργείου, αλλά συνεχίζουμε τον αγωνα, επιστρέφουμε στο κατειλημμένο εργοστάσιο, συνεχίζουμε την παραγωγή, παίρνουμε τις τυχες μας στα χέρια μας."

"Ειμαστε μέρος μια αλληλέγγυας και συνεργατικής οικονομίας που συγκρούεται με το κέρδος και την εκμετάλλευση."

"Αλληλεγγύα και συνεργατική οικονομία σημαίνει ότι όλοι οι μέτοχοι έιναι εργαζόμενοι, όλοι οι εργαζόμενοι μέτοχοι. Δεν υπάρχουν επενδυτές, αφεντικά και μισθωτοί."

"Τον Οκτώβριο φιλοξενούμε μεγάλη ευρωμεσογειακή συνάντηση της Οικονομίας των Εργαζομένων στο εργοστάσιο, που διοργανώνεται απο κοινού με το διεθνές μας δίκτυο. Θα παρθούν αποφάσεις ουσιαστικης συνεργασίας και δικτύωσης."
"Η ΒΙΟΜΕ έχει περισσότερες σχέσεις με ουσιαστικούς εργατικούς αγώνες στην Ευρώπη απο ότι η ίδια η ΓΣΕΕ".

"Η καλύτερη πολιτική πίεση είναι η ανάπτυξη νέων προϊόντων, η επεκταση των εξαγωγών, η εδραίωση του εγχειρήματος, η σύνδεση με την κοινωνία, η λειτουργία του Εργατικού Ιατρείου στο χώρο του εργοστασίου."
"Είμαστε αποφασισμένοι να μπλοκάρουμε οποιαδήποτε απόπειρα πλειστηριασμού."

"Πάγιο αιτημά μας ο διαχωρισμός της περιουσίας της ΒΙΟΜΕ απο της ΦΙΛΚΕΡΑΜ. Οι εργαζόμενοι της ΦΙΛΚΕΡΑΜ δεν το θέλουν, θεωρούν ότι η περιουσία τους ανήκει καί ότι κάποια μέρα θα πάρουν τα χρωστούμενα."

"Αυτές τις μέρες είδαμε ποιοί μας στηρίζουν και ποιοί στέκονται απέναντί μας. Άνεργοι μας έφερναν φαγητό στο κέντρο αγώνα."

Σχετικά άρθρα

Διήμερο δράσεων για την υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ - Πάρτι οικονονομικής ενίσχυσης στο ΕΜΠΡΟΣ

Διοργάνωση ενός διήμερου δράσεων για την υπεράσπιση της ΒΙΟΜΕ, ενόψει των δικαστικών διώξεων που βρίσκονται σε εξέλιξη και των πλειστηριασμών που ξαναξεκινούν

Ένας άλλος κόσμος υπάρχει: Χιλιάδες συνεταιρισμοί νερού στον πλανήτη. Του Κώστα Νικολάου

Οι συνεταιρισμοί νερού δεν είναι μεμονωμένο τοπικό φαινόμενο.  Χιλιάδες τα παραδείγματα αστικών ή αγροτικών συνεταιρισμών νερού σε ΗΠΑ, Καναδά, Λατινική Αμερική, Ευρώπη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×