op
×

Έναρξη Διαγωνισμού "Καινοτομίας & Τεχνολογίας" - Δηλώστε συμμετοχή!

Έναρξη Διαγωνισμού  Καινοτομίας & Τεχνολογίας  - Δηλώστε συμμετοχή!

Η Εθνική Τράπεζα ανακοινώνει την έναρξη κατάθεσης προτάσεων στον 7o Διαγωνισμό «Καινοτομίας & Τεχνολογίας», συνεχίζοντας τον επιτυχημένο θεσμό ενθάρρυνσης της καινοτομίας και της νεανικής επιχειρηματικότητας.

Σκοπός του Διαγωνισμού είναι να αναδείξει και να επιβραβεύσει τις πρωτότυπες ιδέες που θα συμβάλουν στην ανάπτυξη πρωτοπόρων συστημάτων και εφαρμογών βασισμένων σε νέες τεχνολογίες, στην ενσωμάτωση της περιβαλλοντικής διάστασης στο σχεδιασμό των προϊόντων και υπηρεσιών, στην εξάπλωση της χρήσης των νέων τεχνολογιών πληροφορικής και επικοινωνιών και γενικότερα στην προώθηση της καινοτομίας στην Ελλάδα.

Οι πρωτότυπες προτάσεις που θα υποβληθούν στο πλαίσιο του 7ου Διαγωνισμού θα πρέπει να αφορούν σε μια από τις ακόλουθες τρεις θεματικές ενότητες: 1. Ηλεκτρονική επιχειρηματικότητα 2. Περιβάλλον και τεχνολογία 3. Πολιτισμός και τεχνολογία 

Αναλυτικές πληροφορίες για το περιεχόμενο κάθε θεματικής ενότητας, καθώς και όλες τις λεπτομέρειες για τον Διαγωνισμό, μπορείτε να βρείτε στους Όρους Συμμετοχής, στην ηλεκτρονική διεύθυνση του διαγωνισμού www.nbg.gr/nbgseeds/competition.

Η υποβολή των προτάσεων θα διαρκέσει μέχρι τη Δευτέρα 10 Οκτωβρίου 2016 στις 15.00. Στο πλαίσιο του Διαγωνισμού οι τέσσερις (4) πρώτες ιδέες που θα βραβευθούν, θα λάβουν τα ποσά των €20.000, €10.000, €6.000 και €4.000 αντίστοιχα, κατόπιν αξιολόγησης από Καθηγητές Πανεπιστημίου και στελέχη της Εθνικής Τράπεζας. 

Μέχρι σήμερα έχουν υποβληθεί 2.266 προτάσεις από 3.779 συμμετέχοντες. Έχουν δοθεί συνολικά 294.000 ευρώ σε χρηματικά βραβεία ενώ μεταξύ των νικητών και των συμμετεχόντων του διαγωνισμού συγκαταλέγονται γνωστές startups όπως Pollfish, sourceLair, intale, TomoTECH, nestcargo, Doctoranytime, Acropolis Rock, Incrediblue, e-table, funk martini, wifins, zootle, nannuka, giaola, goodvidio, viral loop, bloode, kinems, eventora. 

Πέρα από τη διαγωνιστική φάση και τη βράβευση των προτάσεων, έμφαση δίνεται από την Εθνική Τράπεζα στην υποστήριξη της υλοποίησης επιλεγμένων προτάσεων, οι οποίες έχουν διακριθεί, μέσα από τις δράσεις του προγράμματος NBG Business Seeds (www.nbg.gr/nbgseeds)pastedGraphic.png. Σε συνεργασία με το Οικονομικό Πανεπιστήμιο επιλεγμένες προτάσεις παρακολουθούν προγράμματα εκπαίδευσης σε θέματα επιχειρηματικότητας. Επιπλέον λαμβάνουν δωρεάν υπηρεσίες και προϊόντα της Amazon και της Microsoft, ενώ τους παρέχονται υπηρεσίες incubation σε συνεργασία με τον ΣΕΒ και τον incubator 1776 με έδρα τις Η.Π.Α. Για την οικονομική στήριξη εταιρειών, προβλέπονται στοχευμένα προγράμματα δανεισμού τους και συμμετοχής στο εταιρικό τους κεφάλαιο. Ιδιαίτερη βαρύτητα δίνεται σε δράσεις καθοδήγησης σε συνεργασία με την Google, την Grant Thornton, τη Watson Farley and Williams, το Israel Advanced Technology Industries (IATI) καθώς και σε πρωτοβουλίες δικτύωσης σε συνεργασία με την Endeavor Greece και το Ελληνο-Αμερικάνικο Επιμελητήριο. Έμφαση δίνεται στην καθοδήγηση (mentoring) των ομάδων και από τα έμπειρα στελέχη της Εθνικής Τράπεζας, τα οποία, με επαγγελματική εμπειρία, άνω των είκοσι ετών και σε διαφορετικούς κλάδους, τα οποία προτείνουν στοχευμένες λύσεις για τη βελτίωση κάθε καινοτόμου προσπάθειας.Σχετικά άρθρα

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος: Ποιες είναι οι μορφές ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 Επιλέξιμοι κλάδοι: μεταποίηση και κλάδοι παροχής διεθνώς εμπορεύσιμων υπηρεσιών και προϊόντων, υπό την προϋπόθεση της συμβατότητάς τους με τον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό

Μία ελληνική startup από τον Βόλο χρηματοδοτήθηκε με 1,3 εκατομμύρια δολάρια για καινοτόμο προϊόν!

Επένδυνση ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων προσέλκυσε η ελληνική startup εταιρεία Centaur Analytics χάρη στην καινοτόμο πλατφόρμα που δίνει λύσεις στον αγροτικό τομέα.

Αυτή η εφαρμογή ενός Έλληνα προσφέρει ρεύμα σε όσους δεν μπορούν να πληρώσουν

Οποιοσδήποτε μπορεί να είναι δωρητής ενέργειας, καθώς η Gridmates μετατρέπει το ποσό της δωρεάς του δωρητή σε ενεργειακές μονάδες στο λογαριασμό του παραλήπτη.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×