op
×
Δωρεάν προβολή στη  Μεσοποταμία : Mr Nobody
Δωρεάν προβολή στη "Μεσοποταμία": Mr Nobody
13/07/16 21:00
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία
Αττικής » Νοτίου Τομέα Αθηνών » Μοσχάτου-Ταύρου
άλλα:
Συνεχίζοντας τις προβολές για το μήνα Ιούλιο, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας παρουσιάζει την πολυβραβευμένη ταινία "Mr. Nobody" (2009), του Ζακό Βαν Ντορμαέλ. 

Δωρεάν προβολή στη "Μεσοποταμία": Mr Nobody

Συνεχίζοντας τις προβολές για το μήνα Ιούλιο, η Κινηματογραφική Λέσχη Μεσοποταμίας παρουσιάζει την ερχόμενη Τετάρτη, 13/7/2016, την πολυβραβευμένη ταινία "Mr. Nobody" (2009), του Ζακό Βαν Ντορμαέλ. 


Το αγγλόφωνο δράμα του Βέλγου Ζακό Βαν Ντορμαέλ, με σπουδαίο καστ, αφηγείται τη ζωή του 118χρονου Nemo Nobody, του τελευταίου θνητού γήινου, σε μια μελλοντική εποχή όπου η ανθρωπότητα έχει κατακτήσει την αθανασία. 


Ο Nemo αναπολεί τη ζωή του και συγκεκριμένα τους τρεις πιο σημαντικούς έρωτες της ζωής του, αλλά και το διαζύγιο των γονιών του. 


Παράλληλα με αυτά τα επεισόδια, η αφήγηση παρεκκλίνει συχνά, με αριστοτεχνικό τρόπο, σε εναλλακτικές εκδοχές  του τι θα μπορούσε να είχε συμβεί αν οι χαρακτήρες ελάμβαναν σε κάποια σημεία μια διαφορετική απόφαση από αυτήν που τελικά πήραν. 


Η ταινία συμμετείχε στο 66ο Φεστιβάλ Βενετίας, κερδίζοντας δύο βραβεία, ενώ τιμήθηκε και με 6 βραβεία Magritte (τα αντίστοιχα βελγικά Όσκαρ).


Τετάρτη, 13/7, στις 21:00, στον κήπο της Μεσοποταμίας - Πλάτωνος 13, Μοσχάτο. 


 

Η είσοδος είναι όπως πάντα δωρεάν, αλλά, εφόσον το επιθυμείτε, μπορείτε να συνεισφέρετε στο Καλάθι της Αλληλεγγύης φέρνοντας μαζί σας τρόφιμα μακράς διαρκείας. Στο χώρο θα βρείτε επίσης το ειδικό κουτί οικονομικής ενίσχυσης των προσφύγων. 

-- 
Η Μεσοποταμία και οι δράσεις της στηρίζονται οικονομικά ΜΟΝΟ από τους φίλους της. 

Βοηθήστε είτε οικονομικά είτε με τρόφιμα μακράς διάρκειας κλπ για το Καλάθι Αλληλεγγύης της Μεσοποταμίας. 

Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία web:
Πλάτωνος 13, Μοσχάτο Ταύρος 183 44, Ελλάδα
Αττικής, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Μοσχάτου-Ταύρου
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6939301718, email Τράπεζας Χρόνου: mesopotamiatx@gmail.com
"Βασικές καταστατικές αρχές

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες. Ενδιαφερόμαστε για τα κοινά. Όχι στην ιδιώτευση. Παρέμβαση με πολλούς τρόπους, σε πολλά μέτωπα (ζητήματα πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, ποιότητας ζωής, ...).
   
Όχι συγκεκριμένο κομματικό στίγμα. Άτομα ποικίλων προελεύσεων και οριζόντων. Όχι απολίτικοι ωστόσο. Κάνουμε πολιτική με τη βαθύτερη, ουσιαστικότερη έννοια του όρου. Δημοκρατικό πνεύμα. Κουλτούρα διαλόγου, επικοινωνίας, κατανόησης των διαφορετικών απόψεων. Κεντρικός στόχος: να συναντηθούμε μεταξύ μας, να διαλεχθούμε.

   
Κίνηση ανοιχτή στον καθένα. Ομάδες - επιτροπές - όργανα ανοιχτά σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Τα μέλη μας όχι αναγκαστικά Μοσχατιώτες, αλλά από την ευρύτερη περιοχή μας. Δίχως ιεραρχία, δίχως αρχηγισμούς, δίχως επίσημη εκπροσώπηση. Δημοκρατικά όλες οι αποφάσεις με λογική άμεσης δημοκρατίας.
   
Σημαντικό το στοιχείο της ευχαρίστησης. Η απόλαυση του να κάνουμε πράγματα μαζί. Να βρεθούμε, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να παρέμβουμε, να αλλάξουμε τα πράγματα (έστω τους εαυτούς μας).
   
Δεν είμαστε δημοτική παράταξη/κίνηση. Αν κάποιοι από εμάς επιθυμούν μια τέτοια παρέμβαση θα πρέπει να το κάνουν με άλλη επωνυμία, σε άλλο σχήμα διακριτό από τη ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ.

   
Απαραίτητη μια ολιγομελής γραμματεία επιφορτισμένη με τις ειδοποιήσεις, το συντονισμό των δράσεων, την τήρηση των οικονομικών. Τα μέλη της εκπροσωπούν όπου χρειαστεί τη συλλογικότητά μας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της γενικής συνέλευσης. Η γραμματεία δεν αποφασίζει για σημαντικά ζητήματα και είναι ανακλητή. Σε περίπτωση που η γραμματεία αδυνατεί, εκπρόσωπος της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέλος της στα πλαίσια πάντα των κατευθύνσεων της γεν. συνέλευσης.

   
Ευέλικτη λειτουργία. Επιμέρους ομάδες, ανοιχτές σε όσους το επιθυμούν, οι οποίες μπορούν να δραστηριοποιούνται για θέματα/εκδηλώσεις που τις ενδιαφέρουν. Η γραμματεία, πάντα ενήμερη, αναλαμβάνει την ειδοποίηση όλων.
   
Οι θέσεις της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ διαμορφώνονται από τις συζητήσεις στα πλαίσια των γενικών συνελεύσεων των μελών της.

   
Στις εκδηλώσεις της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ επιδιώκουμε τη συμμετοχή όλων. Δίνουμε βήμα σε απλό κόσμο, όχι μόνο σε ειδικούς και πάντως όχι σε προβεβλημένους πολιτικούς (δίχως ωστόσο αυτά να είναι αυστηροί κανόνες/όροι απαράβατοι, αλλά σηματοδότηση μιας κατεύθυνσης, μιας λογικής).
   
Προσπάθεια να συνέρχεται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα η γενική συνέλευση των μελών, τόσο για λόγους ουσιαστικής επικοινωνίας όσο και για να αποφασίζει για τα ζητήματα που θα προκύπτουν.

   
Απώτερη επιδίωξη μας η διαμόρφωση ενός λειτουργικού χώρου («στέκι») που να εξυπηρετεί τις ανάγκες που προκύπτουν από το ξεδίπλωμα των δραστηριοτήτων μας.

Ψηφίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση των μελών της Μεσοποταμίας στις 20-3-05"Σχετικά άρθρα

Σε αυτό το site μπορείτε να βρείτε τις πιο κατάλληλες πόλεις για δουλειά και διαμονή στο εξωτερικό

Μία δωρεάν διαδικτυακή εφαρμογή σας δίνει τη δυνατότητα να βρείτε ποιες είναι οι πιο κατάλληλες πόλεις στον κόσμο για να ζήσετε και να εργαστείτε βάσει των αναγκών σας.

Δωρεάν κάρτα InterRail για όλους τους νέους της Ευρώπης προτείνει το Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο

Μια σιδηροδρομική κάρτα αξίας σχεδιάζεται να λαμβάνουν δωρεάν οι νέοι με την ενηλικίωσή τους, προκειμένου να γνωρίσουν και να πειστούν για τα οφέλη της Ε.Ε
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×