op
×

Πριν και μετά: Πώς η περμακουλτούρα μας οδηγεί στην αφθονία, την αυτοδυναμία και όλα τα καλά! (ΦΩΤΟ)

Διαβάστηκε
Πριν και μετά: Πώς η περμακουλτούρα μας οδηγεί στην αφθονία, την αυτοδυναμία και όλα τα καλά! (ΦΩΤΟ)

Γράφει η Τίνα Λυμπέρη


Καλησπέρα από την καυτή Κορινθία!

Αυτές τις μέρες απολαμβάνουμε σαλάτες με προϊόντα αποκλειστικά από τον κήπο μας. Ανάμεικτες σαλάτες με 3-4 διαφορετικές παραδοσιακές ποικιλίες ντομάτας (από μικρές τσαμπί μέχρι μεγάλες μπατάλα), αγγούρι τραγανό & μυρωδάτο, γλιστρίδα, ρόκα, καυτερό ραπάνι άσπρο μακρύ, φρέσκο κρεμμυδάκι, κόκκινο βασιλικό. Κόψαμε επίσης το πρώτο μας πεπόνι και καρπούζι! Όλα με αρώματα πλούσια και γεύσεις γεμάτες.

Η χαρά και ικανοποίηση που αισθανόμαστε όλοι όταν τρώμε φυσικά, παραδοσιακά και νόστιμα προϊόντα που έχουμε καλλιεργήσει εμείς, γεμίζει τα κύτταρά μας με μηνύματα ευημερίας, αφθονίας, αυτάρκειας και αυτοδυναμίας.

Στην καρδιά πολλών μας είναι η βαθιά επιθυμία να γίνουμε ένα με τη φύση, να λειτουργούμε καθημερινά όσο γίνεται σε αρμονία με τους εαυτούς μας, τους γύρω μας και το περιβάλλον ώστε να καλύπτουμε τις ανάγκες μας. Μία από τις μεγαλύτερες προκλήσεις που έχουμε, είναι πως δεν ξέρουμε από που να ξεκινήσουμε. 

Είναι δυνατόν να αλλάξουν τα πράγματα - ξεκινώντας από την αλλαγή (όσο και μικρή) της δικής μας εσωτερικής (και κατά συνέπεια εξωτερικής) κατάστασης. Πιστεύοντας πως είναι δυνατή η μετάβαση, δημιουργούμε τις προϋποθέσεις να γίνει.


Πριν (Απρίλης 2016)     




Μετά (Ιούλιος 2016)


Οι παραπάνω φωτογραφίες δείχνουν τι καταφέραμε μέσα σε λίγους μόνο μήνες. Έχουμε όραμα, έχουμε αλληλέγγυα χέρια και πολλή όρεξη για να φάμε τα δικά μας προϊόντα! Η μετάβασή μας ξεκίνησε σε έναν παρατημένο ελαιώνα.

Το τελευταίο εργαστήρι περμακουλτούρας που θα τρέξω αυτό το καλοκαίρι στην Ελλάδα, γίνεται αυτό αυτό το ΣΚΔ στις 23-25 Ιουλίου στη Βλαχιά Εύβοιας. Πληροφορίες και δηλώσεις συμμετοχής εδώ.

Αν είστε έτοιμοι να κάνετε τη μετάβαση στην ύπαιθρο και δεν ξέρετε από που να ξεκινήσετε, ελάτε να διερευνήσουμε πώς θα μπορούσαμε να την κάνουμε πιο εύκολη και διασκεδαστική. 

2 θέσεις παραμένουν μόνο!

Θα βρισκόμαστε στην Ισπανία αυτό τον Αύγουστο για να διδάξουμε ένα 15ήμερο  στο πλαίσιο ενός φεστιβάλ μουσικής. Οι υποδομές του φεστιβάλ στήνονται βάσει της περμακουλτούρας ώστε να μην υπάρχουν απόβλητα και να αφήσουμε το χώρο εμπλουτισμένο. Οπότε θα γυρίσουμε από Σεπτέμβρη, ανανεωμένοι, να μοιραστούμε και πάλι με πολύ πάθος αυτά που μαθαίνουμε και εμείς.

σεμινάριο περμακουλτούρας

Μια μεγάλη αγκαλιά με την ευχή για μια διασκεδαστική μετάβαση!

Τίνα


Σχετικά άρθρα

Τα λαχανικά θα αντικαταστήσουν το κρέας έως το 2020

Το Πανεπιστήμιο της Οξφόρδης, σε έρευνά του, διαπίστωσε ότι σταματώντας ή μειώνοντας σημαντικά την κατανάλωση κρέατος, θα μειωθούν οι εκπομπές αερίων του άνθρακα (ανθρακικό αποτύπωμα) τόσο όσο και αν καταργούσαμε τα αυτοκίνητα.

Παρίσι: Αστική καλλιέργεια παντού και με το νόμο!

Ένας νέος πρωτοποριακός νόμος επιτρέπει στους κατοίκους του Παρισιού να φυτέψουν έναν κήπο οπουδήποτε εντός των ορίων της πόλης χωρίς κανέναν περιορισμό.Οι κάτοικοι θα χρειάζεται να λαμβάνουν την σχετική άδεια και στη συνέχεια θα μπορούν να καλλιεργήσουν τα φυτά της αρεσκείας τους 

Ecogaia Farm: Ένας άλλος κόσμος βιωσιμότητας και αυτάρκειας στα Τρίκαλα

H Ecogaia Farm είναι μια ομάδα ανθρώπων με κοινό όραμα για επιστροφή σε οικολογικές μορφές καλλιέργειας και χειροτεχνίας, αυτάρκεια,συλλογικότητα, αλληλεγγύη, συνδημιουργία

Όταν οι σεφ μαγειρεύουν ένα καλύτερο μέλλον για τη θάλασσα

Κορυφαίοι σεφ παγκοσμίου φήμης δημιουργούν πλέον μοναδικά πιάτα από ψάρια που σε άλλες συνθήκες δεν θα έφταναν ποτέ στην αγορά. Εστιατόρια συσπειρώνονται γύρω από την υπεύθυνη κατανάλωση ψαρικών
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×