op
×

Όχι στα χημικά! Εκδήλωση - Συτονισμός

Διαβάστηκε
Όχι στα χημικά! Εκδήλωση - Συτονισμός

Τελικά, οι τρομακτικές πληροφορίες σε σχέση με την «καταστροφή» και απόρριψη στη μεσόγειο των χημικών όπλων της Συρίας φαίνεται να είναι πραγματικότητα.


Η διαδικασία έχει ήδη ξεκινήσει και κάτω από μυστικότητα και αδιαφάνεια βρισκόμαστε μπροστά σε ένα έγκλημα με ανυπολόγιστες συνέπειες για τις ζωές μας.

Μετά τη συμφωνία για την καταστροφή του χημικού οπλοστασίου της Συρίας, βγήκαν στη δημοσιότητα οι πρώτες πληροφορίες για τον τρόπο που αυτός θα γίνει. Μετά από διάφορες μεταφορτώσεις, τα χημικά θα καταλήξουν σε ειδικά διαμορφωμένο πλοίο όπου θα υδρολυθούν και θα απορριφθούν στη θάλασσα, ανάμεσα στην Κρήτη, τη Σικελία και τη Λιβύη. Με αφορμή όλα αυτά έχουμε να δηλώσουμε:

•Η μέθοδος που επιλέχθηκε να χρησιμοποιηθεί, αν και δεν είναι γνωστές λεπτομέρειες, γεννά τόσες πολλές αμφιβολίες ώστε οι καταστροφικές συνέπειές της να μοιάζουν σίγουρες. Δεν έχει δοκιμαστεί ποτέ και δεν υπάρχει καμιά επιστημονική εγγύηση για το ότι τα χημικά θα είναι ανενεργά όταν ριχτούν στη θάλασσα. Αντιθέτως υπάρχουν πάρα πολλοί επιστήμονες που θέτουν εμπεριστατωμένες ενστάσεις για την επικινδυνότητά της.

•Η μεσόγειος, είναι ένα κλειστό οικοσύστημα με πολύ αργούς ρυθμούς ανανέωσης, μια θάλασσα ήδη επιβαρυμένη και το κέντρο της οικονομικής/πολιτιστικής και κοινωνικής ζωής πολλών χωρών. Ακόμα και μια μικρή επιβάρυνση θα είχε πολλαπλές συνέπειες σε όλο το φάσμα της ζωής των λαών που ζούμε γύρω της. Από την υγεία μας μέχρι τη διατροφή μας, από τον τουρισμό μέχρι την αλιεία, από τον πολιτισμό μας μέχρι την οικονομία μας.

•Η μυστικότητα και η απροθυμία της εξουσίας να δώσουν πληροφορίες σε σχέση με τη διαδικασία που θα ακολουθηθεί, μόνο φόβο μας γεννά σε σχέση με τις συνέπειές της.

•Η σιγή ιχθύος που τηρεί η κυβέρνηση .

Με βάση όλα αυτά, θεωρούμε ως ζήτημα απόλυτης προτεραιότητας την αντίδραση των λαών της μεσογείου ώστε να σταματήσει αυτό το έγκλημα. Ειδικά για την Κρήτη όπου οι συνέπειες θα είναι άμεσα ορατές, η οργάνωση των αντιστάσεων ώστε να αποτρέψουμε την καταστροφή αποτελεί ζήτημα επιβίωσης. Οι γειτονιές, τα σχολεία, οι συνδικαλιστικές ενώσεις, οι πολιτικοί χώροι, οι τοπικές κοινωνίες πρέπει να αντιδράσουν άμεσα και δυναμικά
Καλούμε τους πολίτες των Χανίων να συμμετάσχουν στην Εκδήλωση-Συντονισμό Δράσης, την Πέμπτη 20 Φλεβάρη, στις 7 το απόγευμα, στην Αίθουσα του Δημοτικού Συμβουλίου Χανίων.


http://www.tokaravani.gr/


Λέξεις Κλειδία - Tags
χημικά
47
Κρήτη
200
εκδήλωση
118
Σχετικά άρθρα

Στρατιωτικό σόναρ σκότωσε τους ζιφιούς στην Κρήτη

Από την Τρίτη 1 Απριλίου μέχρι και την Κυριακή 6 Απριλίου καταγράφηκαν τουλάχιστον οκτώ περιστατικά εκβρασμού κητωδών του είδους Ziphius cavirostris κατά μήκος των ακτών της νοτιοανατολικής Κρήτης

Δυνατό μήνυμα ζωής από μια παρέα Κρητικών, σε μια εξαιρετική ταινία μικρού μήκους (video)

Μια ταινία μικρού μήκους με πολύ δυνατά μηνύματα για την προσπάθεια της ζωής και όχι απλά της επιβίωσης, «εκπέμπει» η ταινία μικρού μήκους που γύρισε μια ομάδα φίλων από την Κρήτη.

"Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και προτάσεις εξόδου από τον καπιταλισμό" στην Καλών Τεχνών

Στο πλαίσιο της Ευρωπαϊκής Αντιφασιστικής Συνάντησης, το δίκτυο Beyond Europe οργανώνει εργαστήριο με θέμα: Η άνοδος της ακροδεξιάς στην Ευρώπη και προτάσεις εξόδου από τον καπιταλισμό.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×