op
×

Άνωση: Δωρεά τροφίμων από τη συλλογή ενός τόνου πλαστικών καπακιών!

Άνωση: Δωρεά τροφίμων από τη συλλογή ενός τόνου πλαστικών καπακιών!

Οι δράσεις αλληλεγγύης των Εθελοντών Βόλου συνεχίζονται. Δείτε την νέα τους ανακοίνωση για τη δράση συλλογής πλαστικών καπακιών που μετατράπηκαν σε τρόφιμα και δόθηκαν σε οικογένειες που είχαν ανάγκη:


Τους τελευταίους μήνες, με τη βοήθεια και τη συμμετοχή των βολιωτών, συλλέξαμε ένα τόνο και διακόσια κιλά πλαστικών καπακιών τα οποία δώσαμε για ανακύκλωση. Ανταποδοτικά από αυτή τη συλλογή, στη διανομή του περασμένου Σαββάτου, συγκεντρώσαμε τρόφιμα όπως τυρί (64 κιλά), πατάτες (390 κιλά), όσπρια (65 κιλά), ρύζι (25 κιλά), ξύδι (60 λίτρα), σταφίδες (5 κιλά), αυγά (90 τεμ.), ροδάκινα (60 κιλά), μαρμελάδες (12 κιλά), καρπούζια (96 κιλά) και πεπόνια (15 κιλά). Συνολικά 800 κιλά βασικών τροφίμων δόθηκαν στις οικογένειες των σπιτιών γαλήνης των εκκλησιών Αγίου Γεωργίου, Αγίας Παρασκευής και Αγίων Θεοδώρων.


Επίσης 154 κιλά καρπούζια δόθηκαν για τους πρόσφυγες που φιλοξενούνται στη Μόζα, ενώ την περασμένη εβδομάδα μετά από διαλογή παραδόθηκαν 5 κούτες φάρμακα στο Κοινωνικό Φαρμακείο Βόλου.


Μετά την τελευταία διανομή για το καλοκαίρι και μια μικρή αλλά αναγκαία παύση, η επόμενη μας δράση προγραμματίζεται για τις αρχές Σεπτέμβρη.


Ευχαριστούμε για άλλη μια φορά όσους συμμετέχουν και στηρίζουν αυτήν την πρόσπάθεια. Το έχουμε αναφέρει πολλές φορές, αλλά μόνο μέσα από το δρόμο της αυτοοργάνωσης, μακριά από οποιοδήποτε κομματικό χρώμα και οποιοδήποτε προσωπικό συμφέρον, μπορούμε να αντιδράσουμε συλλογικά. Μοναδικός τρόπος να αντισταθούμε, απέναντι σε οποιαδήποτε κυβέρνηση, όποιο χρώμα και αν έχει.


Ραντεβού λοιπόν το Σεπτέμβρη, καλή δύναμη σε όλους!

-- 

Σχετικά άρθρα

Κάλεσμα στα δικαστήρια Θεσσαλονίκης για την ακύρωση του πλειστηριασμού της ΒΙΟΜΕ

Aποκλεισμένη από αστυνομικές δυνάμεις καταγγέλουν οι εργαζόμενοι της ΒΙΟΜΕ ότι βρήκαν την αίθουσα του δευτέρου ορόφου στο δικαστικό μέγαρο όπου θα διεξαχθεί σήμερα ο πλειστηριασμός του οικοπέδου της ΒΙΟΜΕ.

Προς ψήφιση το νομοσχέδιο για την Κοινωνική Οικονομία στη Βουλή - Τι αντιπροτείνουν οι διεθνείς και ελληνικές οργανώσεις

Το νομοσχέδιο με τίτλο, «Κοινωνική και Αλληλέγγυα Οικονομία και Ανάπτυξη των Φορέων της και λοιπές διατάξεις», εισήχθη προς ψήφιση στη Βουλή με ευρεία αποδοχή των κομμάτων της αντιπολίτευσης.

Συλλογή υπογραφών αλληλεγγύης στην αυτοδιαχειριζόμενη ΒΙΟΜΕ - Υπογράφουμε εδώ

Ο αγώνας των εργαζομένων της ΒΙΟΜΕ βρίσκεται πλέον ευθέως στο στόχαστρο των δικαστικών αρχών, μετά από αυτεπάγγελτη (!) προκαταρκτική έρευνα από την εισαγγελία Πρωτοδικών Θεσσαλονίκης

"Η τροφή και το νερό στους πολίτες"! 3η Διεθνής Διάσκεψη Συνεταιρισμών, Κεμπέκ

Ανταπόκριση  Κώστας Νικολάου.  Κοινωνική Οικονομία: Η αλληλεγγύη του κινήματος νερού των πολιτών της Θεσσαλονίκης και του διεθνούς συνεταιριστικού κινήματος και των ηθικών συνεργατικών τραπεζών, μπορεί να διαμορφώσει τους όρους για να πάρουν οι πολίτες της Θεσσαλονίκης το νερό στα χέρια τους.

Ecogaia Farm: Ένας άλλος κόσμος βιωσιμότητας και αυτάρκειας στα Τρίκαλα

H Ecogaia Farm είναι μια ομάδα ανθρώπων με κοινό όραμα για επιστροφή σε οικολογικές μορφές καλλιέργειας και χειροτεχνίας, αυτάρκεια,συλλογικότητα, αλληλεγγύη, συνδημιουργία
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×