op
×

Αυτή η δασκάλα κρέμασε έξω από την τάξη μια σακούλα για τον πιο υπέροχο λόγο

Διαβάστηκε
Αυτή η δασκάλα κρέμασε έξω από την τάξη μια σακούλα για τον πιο υπέροχο λόγο

Μία μέρα η δασκάλα, Kristen McCulloch, μπήκε στην τάξη και ζήτησε από τους μαθητές της να γράψουν σε ένα κομμάτι χαρτί τα προβλήματά τους ανώνυμα. Στη συνέχεια, πήρε το χαρτί του κάθε παιδιού και το έβαλε μέσα σε μια πλαστική σακούλα. 

Ποτέ δεν είχε φανταστεί ότι αυτό το μικρό πείραμα θα είχε τόσο μεγάλη επίδραση όχι μόνο στους μαθητές της, αλλά και σε ανθρώπους σε όλο τον κόσμο, οι οποίοι έμαθαν για το αποτέλεσμα του πειράματος μέσω του Facebook.

Όταν η ίδια μοιράστηκε με τους διαδικτυακούς φίλους της την εμπειρία του πειράματος, δεν περίμενε ότι το ποστ της θα γίνει viral και θα κοινοποιηθεί περισσότερες από 100.000 φορές!

Τι έκανε, όμως, τόσο ξεχωριστή αυτή την ανάρτηση;Δείτε τι έγραψε η δασκάλα στο προφίλ της και θα καταλάβετε:


"Αν μπείτε τώρα στην τάξη μας, θα δείτε μια σακούλα να κρέμεται στην πόρτα. Αυτή η σακούλα περιέχει όλα όσα η τάξη μας θεωρεί ως προβλήματα ή άσχημα πράγματα στη ζωή, τα οποία κουβαλάμε καθημερινά από το σπίτι μας στο σχολείο. Είναι εκείνα τα πράγματα που μας αποσπούν την προσοχή, μας στεναχωρούν ή μας θυμώνουν. 

Κάτι που βρήκα ότι έχω κοινό με όλους τους μαθητές μου όταν συζητήσαμε, είναι ότι ο καθένας και η καθεμία πιστεύει ότι εκείνος,η έχει μόνο προβλήματα, δύσκολη ζωή, οικογενειακά ζητήματα κοκ.


Έτσι, σήμερα, γράψαμε όλοι ανώνυμα σε ένα κομμάτι χαρτί αυτό που είχαμε σαν βάρος στην καρδιά, το τσαλακώσαμε και το πετάξαμε. Ανακάτεψα όλα τα χαρτιά μέσα στην σακούλα και ζήτησα από κάθε παιδί να διαλέξει τυχαία ένα ανώνυμο μήνυμα. Δεν μπορούσα να πιστέψω όσα άκουγα ότι αντιμετωπίζουν κάποια παιδιά στο σπίτι και βέβαια, ούτε οι συμμαθητές τους είχαν ιδέα.

Η εμπειρία κατέληξε σε πολλά δάκρυα, πολλές αγκαλιές και πολλά "δεν είχα ιδέα ότι τόσο άνθρωποι έχουν σοβαρά προβλήματα όπως εγώ"...

Το μήνυμα της εργασίας - πείραμα, όπως συζητήσαμε αργότερα με τους μαθητές μου, είναι ότι ποτέ δεν γνωρίζουμε το βάρος που κουβαλάνε οι άνθρωποι. Είναι πολύ σημαντικό να το θυμόμαστε αυτό όταν αλληλεπιδρούμε μαζί τους. Ήθελα να δουν ότι δεν είναι μόνοι,ες και ότι μια ολόκληρη τάξη συμμαθητών μπορεί να τους υποστηρίξει.

Οι ιστορίες μας κρέμονται τώρα στην σακούλα έξω από την τάξη, για να μας θυμίζουν πάντα την "σακούλα" που κουβαλάνε οι άλλοι γύρω μας."...Σχετικά άρθρα

Μάθημα αλληλεγγύης από τους μαθητές: Κάνουν κατάληψη στο σχολείο τους υπέρ των προσφύγων

"Σχολεία ανοιχτά για τους πρόσφυγες" ζητούν οι μαθητές του 2ου λυκείου Περιστερίου που ξεκινούν κατάληψη στο σχολείο τους διαμαρτυρόμενοι για τα κρούσματα ρατσισμού που εμφανίστηκαν.

"Εμάς μας ρώτησε κανείς"; Μια ηχηρή απάντηση από τα εκτάκια του 106ου δημοτικού σχολείου Αθηνών στους γονείς που διώχνουν τα προσφυγόπουλα

"Μας φαίνεται παράξενο και μας προκαλεί έκπληξη και απογοήτευση ότι γονείς, σκέφτονται έτσι για κάποια άλλα παιδιά". Τι λένε οι μαθητές  στους γονείς που κλείνουν τις πόρτες στα προσφυγόπουλα.

ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης: Δωρεάν προετοιμασία των μαθητών για τις πανελλήνιες εξετάσεις

Για άλλη μια χρονιά η ΑΡΣΙΣ-Κοζάνης και εθελοντές φοιτητές συνεχίζουν τη δράση «δωρεάν προετοιμασία για τις πανελλήνιες εξετάσεις» ενώ ξεκινούν και οι εγγραφές στο Ελεύθερο Σχολείο της ΑΡΣΙΣ Κοζάνης. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×