op
×

Ξυλοδαρμό του Σεϊσίδη και παραβίαση των δικαιωμάτων του καταγγέλει ο συνήγορός του

Διαβάστηκε
Ξυλοδαρμό του Σεϊσίδη και παραβίαση των δικαιωμάτων του καταγγέλει ο συνήγορός του
Ξυλοδαρμό του  Σεϊσίδη και παραβίαση των δικαιωμάτων του καταγγέλει ο συνήγορός του.

Για άγριο ξυλοδαρμό του πελάτη του και παραβίαση των δικαιωμάτων του κατά τη χθεσινή σύλληψη και κράτησή του στην Σπάρτη  κάνει καταγγελίες ο δικηγόρος του Μάριου Σεϊσίδη,ο  Κώστας Παπαδάκης.

Επίσης διαψεύδει τόσο τα περί «ληστών με τα μαύρα» όσο και πως ο πελάτης του κρατούσε όπλο ή προέβαλε αντίσταση. Δηλώνει ότι θα ζητήσει την ποινική δίωξη των αστυνομικών που τον χτύπησαν και την εξέτασή του από ιατροδικαστή.

Το πλήρες κείμενο της δήλωσης του συνηγόρου του Μάριου Σεϊσίδη:

«Ανέλαβα σήμερα την υπεράσπιση του συλληφθέντος χθές Μάριου Σεισίδη, που για δέκα χρόνια ζούσε στοχοποιημένος έχοντας χαρακτηριστεί από τους μηχανισμούς της Ασφάλειας και από παπαγαλάκια των Μ.Μ.Ε. ως μέλος της συμμορίας των «ληστών με τα μαύρα», και επικηρύχθηκε τον Οκτώβριο 2009 με ποσό 600.000 € από τον τότε Υπουργό Μιχάλη Χρυσοχοΐδη. Παρά το ότι οι τρείς από τους τέσσερις έχουν αθωωθεί αμετάκλητα (Δημητράκης πλην αυτής που συνελήφθη, Σίμος Σεϊσίδης, Γρηγόρης Τσιρώνης από όλες) και ο τέταρτος δεν έχει ακόμα δικαστεί, ασφάλεια και Μ.Μ.Ε. επιμένουν να μιλούν για «ληστές με τα μαύρα» ακόμα και στα σημερινά δελτία. 

Πρόκειται για μοναδική εμμονή σε μονομέρεια πληροφόρησης, παράβλεψη δικαστικών αποφάσεων, καταπάτηση του τεκμηρίου αθωότητας και εμφανείς επικοινωνιακές και όχι μόνο σκοπιμότητες. Η υπεράσπιση του Μάριου Σεϊσίδη μαζί με το κίνημα συμπαράστασής του θα δώσουν τη μάχη της αλήθειας και εύχονται να περιμένουν οι κάμερες και τα πρωτοσέλιδα με τον ίδιο ζήλο της πρώτης ημέρας σύλληψης και την ώρα της τελικής απόφασης.

Οσον αφορά τις χθεσινές συνθήκες σύλληψης και κράτησης στη Σπάρτη, ο Μάριος Σεϊσίδης κατήγγειλε ήδη ότι μαζί με τον Κ. Σακκά : 1) Καταδιώχθηκαν με πυροβολισμούς από αστυνομικούς της ΔΙΑΣ παρότι ούτε έφεραν ούτε χρησιμοποίησαν όπλο, ούτε προέβαλαν αντίσταση η βία. 2) Απαιτήθηκε από την αστυνομία να δώσει δακτυλικά του αποτυπώματα, στοιχεία του κλπ χωρίς προηγουμένως να του επιτραπεί, όπως ζήτησε, να επικοινωνήσει με τον δικηγόρο του, πράγμα που αρνήθηκε, όπως είχε δικαίωμα.

Απάντηση ήταν ο άγριος ξυλοδαρμός του από πολλούς αστυνομικούς μαζί, με αποτέλεσμα να τραυματιστεί και να διακομισθεί στο νοσοκομείο. Ζήτησε ήδη την ποινική δίωξη των ενόχων και την εξέτασή του από ιατροδικαστή. Φαίνεται να μην έχουν αλλάξει πολλά στα αστυνομικά ήθη.

Για τις κατηγορίες που θα του αποδοθούν θα ακολουθήσει ανακοίνωση μετά τη γνώση της δικογραφίας.

Αθήνα, 5/8/2016
Ο συνήγοροςυπεράσπισης
Κώστας Παπαδάκης»Σχετικά άρθρα

Σπάρτη: Κάλεσμα του Δήμου προς εκπαιδευτικούς για τη στήριξη του Κοινωνικού Φροντιστηρίου

Ο Δήμος Σπάρτης απευθύνεται και φέτος στους εκπαιδευτικούς δευτεροβάθμιας εκπαίδευσης καλώντας τους να συνδράμουν με την εθελοντική τους προσπάθεια την κοινωνική δράση.

Καταδικάστηκαν Σακκάς - Σεϊσίδης ενώ κατήγγειλαν άγριο ξυλοδαρμό

Για βασανιστήρια και απίστευτο μένος των αστυνομικών εναντίον τους μίλησαν στο δικαστήριο οι Κώστας Σακκάς και Μάριος Σεϊσίδης που καταδικάστηκαν χθες σε φυλάκιση 33 και 32 μηνών αντίστοιχα.

Μια πρώτη τοποθέτηση των Σεϊσίδη και Σακκά: Αγωνιστήκαμε για κάθε ελεύθερη ματιά στον ουρανό, για κάθε ελεύθερη ανάσα

Στις 4 Αυγούστου το ταξίδι της ελευθερίας τερματίζεται. Τερμάτισαν δύο διαφορετικές διαδρομές, δύο διαφορετικές αφετηρίες, που όμως συγκλίναν σε ένα κοινό σκοπό.

Κείμενο συμπαράστασης στους Μάριο Σεϊσίδη και Κώστα Σακκά: Κάτω τα ξερά σας από τους αγωνιστές

Την αλληλεγγύη τους στους Μάριο Σεϊσίδη και Κώστα Σακκά εκφράζουν με κείμενο που ανήρτησαν στον ιστότοπο indymedia, κρατούμενοι της Α πτέρυγας των φυλακών Κορυδαλλού.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×