op
×

Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Άρτας: Απάντηση στην κατάπτυστη επιστολή του Συλλόγου Γονέων 2ου δημοτικού Φιλιππιάδας

Διαβάστηκε
Κοινωνικό Ιατρείο - Φαρμακείο Άρτας:  Απάντηση στην κατάπτυστη επιστολή του Συλλόγου Γονέων 2ου δημοτικού Φιλιππιάδας

ΝΤΡΟΠΗ ΣΑΣ

Η  Ήπειρος από τις αρχές του 20ου αιώνα μετοίκησε στην Αμερική, στον Καναδά, στην Αυστραλία και στις φάμπρικες του «πολιτισμένου» Ευρωπαϊκού βορρά. Οι παππούδες σας πρόσφυγες, οι γονείς σας μετανάστες και εσείς ρατσιστές ή επιεικώς ανόητοι;

Όταν οι πρόσφυγες παππούδες σας ή οι πατεράδες σας πήγαν στις φάμπρικες του αναπτυγμένου κόσμου για να δουλέψουν ήταν νόμιμοι ή παράτυποι μετανάστες; Μήπως για να γράψουν τα παιδιά τους στα σχολεία των χωρών υποδοχής τους ζήτησαν πιστοποιητικά θρησκευτικής νομιμοφροσύνης; Να απαρνηθούν δηλαδή την ορθόδοξη παράδοση και να γίνουν καθολικοί ή προτεστάντες; Μήπως τους ζήτησαν πτυχίο ξένης γλώσσας, αγγλικών, γερμανικών, κλπ, ως προϋπόθεση ένταξης στις νέες «πατρίδες»; Δεν ξέρετε ότι όλοι οι σύλλογοι γονέων των Ελλήνων μεταναστών στις χώρες υποδοχής τους είχαν ως βασικό αίτημα την πρόσβαση των παιδιών τους στη μόρφωση;

Η ανακοίνωση του  Συλλόγου Γονέων 2ου δημοτικού σχολείου Φιλιππιάδας, μνημείο μισαλλοδοξίας, μισανθρωπιάς και ρατσισμού δεν γράφτηκε από «αγανακτισμένους» γονείς, αυτοί απλώς το υπέγραψαν, αλλά από έναν ιδεολογικό καθοδηγητή. Είναι ένα μανιφέστο μίσους. Είναι όλοι όμως συνυπεύθυνοι.

Ναι, τα παιδιά των προσφύγων που προέρχονται από εμπόλεμες περιοχές έχουν ψυχικά τραύματα και χρήζουν υποστήριξης, αλλά τα ψυχικά τραύματα των δικών σας παιδιών είναι ανίατα. Στα παιδικά τους δωμάτια ανάμεσα σε ένα βουνό παιχνιδιών και στο τελευταίο μοντέλο i-pad γυροφέρνουν τη μοναξιά τους, τον εγωτισμό τους. Εγωτισμό που εσείς δημιουργήσατε και με αυτή την ανακοίνωση συνεχίζετε να τροφοδοτείτε.

Δεν ντρέπεστε καθόλου να μιλάτε για σχολικό εκφοβισμό που είναι πιθανόν να ασκήσουν τα προσφυγόπουλα στα καμάρια σας; Η περίπτωση Γιακουμάκη δεν σας δίδαξε τίποτα; Πρόσφυγες ήταν οι δράστες;

Όσο για τα εμβόλια, μην ανησυχείτε. Τα προσφυγόπουλα είναι εμβολιασμένα. Άλλωστε είναι σε όλους γνωστό ότι στα σχολεία γίνονται δεκτά τα παιδιά που αποδεδειγμένα έχουν εμβολιαστεί. Επιλέγετε να διασπείρετε το φόβο πατώντας σε φημολογίες και ψέματα.

Εμείς στο Κοινωνικό Ιατρείο Φαρμακείο Άρτας ήρθαμε δεκάδες φορές σε επαφή με τους πρόσφυγες, μοιράζοντας φάρμακα, τρόφιμα, ρούχα, παιχνίδια. Είδαμε αξιοπρεπείς ανθρώπους. Αυτοί που βλέπουν τέρατα μάλλον κοιτούν τον εαυτό τους στον καθρέφτη.

 

Ομάδα αλληλεγγύης του Κοινωνικού Ιατρείου Φαρμακείου Άρτας

Σχετικά άρθρα

Δείτε μια υπέροχη μαθητική διαδήλωση (ΦΩΤΟ - ΒΙΝΤΕΟ)

Με σύνθημα "Ψωμί, Παιδεία, Ελευθερία, Θέλουμε τους πρόσφυγες σε όλα τα σχολεία" μαθητές από τα Χανιά στέλνουν τη δική τους απάντηση σε όσους έχουν εναντιωθεί στην εγγραφή προσφυγόπουλων στα σχολεία.

Μήνυμα πρόσφυγα που από τη Δράμα μετεγκαταστάθηκε στη Γαλλία: "Με συγχωρείτε που έγραψα πολλά. Μου λείπετε όλοι"

Πρώτα απ’ όλα θέλω να ευχηθείτε μου καλή τύχη, σήμερα έλαβα μήνυμα για τη δεύτερη συνέντευξη μου η οποία θα πραγματοποιηθεί στις 11 Οκτωβρίου 2016. Μετά από αυτή τη συνέντευξη θα πάρω απάντηση μέσα σε 5-30 μέρες. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×