op
×
Συζήτηση - ενημέρωση για την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη στην Terra Verde
Συζήτηση - ενημέρωση για την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη στην Terra Verde
07/10/16 19:30
Terra Verde
Κρήτης » Χανίων » Χανίων
άλλα: H νομοθετική ρύθμιση για τη νόμιμη καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης άνοιξε το δρόμο σε μια παράγωγη που μπορεί να δώσει σημαντική προοπτική στον αγροτικό κόσμo.

Συζήτηση - ενημέρωση για την βιομηχανική και φαρμακευτική κάνναβη στην Terra Verde

Συζήτηση ενημέρωση για την βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη || Παρασκευή 7 Οκτωβρίου 

H τελευταία νομοθετική ρύθμιση για τη νόμιμη καλλιέργεια της βιομηχανικής κάνναβης άνοιξε το δρόμο σε μια παράγωγη που μπορεί να δώσει σημαντική προοπτική στον αγροτικό κόσμo. Με τις πρώτες καλλιέργειες που έγιναν φέτος, στον Κουφό Χανίων, στα Ψαχνά Ευβοίας, στην Βοιωτία και στο Τυχερό Έβρου έγινε και το πρώτο βήμα για την αποκατάσταση της ιστορικής αλήθειας για ένα φυτό που για χιλιάδες χρόνια έδινε στον άνθρωπο τροφή, χαρτί, ένδυση, είδη κοσμητικής χρώματα και βερνίκια, ενέργεια, και το οποίο τα τελευταία 70 χρόνια είχε δαιμονοποιηθεί, συκοφαντηθεί, και κυνηγηθεί.

Ελπίζουμε πως το δεύτερο βήμα θα γίνει με το πόρισμα της ομάδας εργασίας του Υπουργείου Υγείας για την αναγνώριση της κάνναβης ως φαρμάκου, πόρισμα που θα παραδοθεί μέχρι το τέλος Οκτωβρίου.

Η συλλογικότητα για το εναλλακτικό κι αλληλέγγυο εμπόριο Terra Verde (Πράσινη Γη) στα πλαίσια των κύκλων αλληλοδιδακτικής γεωργίας οργανώνει συζήτηση - ενημέρωση για την Βιομηχανική και Φαρμακευτική κάνναβη την παρασκευή 7 Οκτωβρίου στις 19:30 στο πάρκο πίσω απ το ωδείο (Δασκαλογιάννη & Επ. Νικηφόρου)

Με ομιλητές:

Σεραφείμ Κανδύλας καλλιεργητής «Ιστορική ανάδρομη – Καλλιέργεια του φυτού»
Βαγγέλης Ματράκας μέλος της ΚΟΙΝΣΕΠ Kannabio hemp cooperative «Παρουσίαση της Κοιν.Σ.Επ. Κannabio και του σκοπού της»
Γιώργης Οικονομόπουλος Γιατρός «Το ίαμα Κάνναβη»
Θα ακολουθήσει μουσική με τον stefanatty στο χώρο του Στεκιού (χ΄μιχαχάλη Νταλιάνη 5)

Terra Verde Συλλογικότητα για το εναλλακτικό κι αλληλέγγυο εμπόριοTerra Verde web:
Χατζιμιχαλη Νταλιάνη 5, Χανιά 731 32, Ελλάδα
Κρήτης, Χανίων, Χανίων
info@terraverde-chania.gr Τηλέφωνο: 2821 052201
"Η Terra Verde  Ιδρύθηκε το 2006, είναι ένα δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στα Χανιά και είναι μια συλλογικότητα ανθρώπων που αποπειράται να διατυπώσει μια άλλη πρόταση εμπορίου, έξω από κάθε επίσημη οικονομική δομή, έξω από τα επίσημα εμπορικά κυκλώματα.


Είναι ένα εναλλακτικό μοντέλο εμπορίου, που στη θέση του κέρδους βάζει πλήθος στόχων: Την άμεση σχέση παραγωγού – καταναλωτή Την αυτονομία και την αξιοπρεπή διαβίωση του παραγωγού.

 -Τη βιωσιμότητα της αδιαμεσολάβητης δομής διακίνησης.
- Τη ποιότητα και τη προσιτή τιμή για τον καταναλωτή. 
-Τον σεβασμό στο φυσικό περιβάλλον.
- Τις σχέσεις εμπιστοσύνης και αμοιβαιότητας, με τη συμμετοχή όλων των εμπλεκομένων.
- Τον συλλογικό αγώνα για να αλλάξουν οι σκληρές συνθήκες εκμετάλλευσης που επιβάλλει η παγκόσμια αγορά, οι πολυεθνικές που την ελέγχουν και οι μεσάζοντες. 
-Τη συμμετοχή σ' ένα δίκτυο διακίνησης προϊόντων που δεν παράγονται σε συνθήκες εκμετάλλευσης της φύσης και των ανθρώπων. -Η ποιότητα των προϊόντων, να μην περιορίζεται στη συσκευασία και για διαφήμισή τους να έχουν τη γεωγραφία, την ιστορία, τον κόπο των ανθρώπων που τα παράγουν, καθώς και την κινηματική τους δράση."Η ιστορία της Terra Verde

H πρώτη εκδήλωση της Terra Verde ήταν και η αφορμή για την πρώτη δημοσίευση άρθρου της ομάδας στον τοπικό τύπο και ουσιαστικά πρώτη παρουσίαση της ομάδας στο ευρύ κοινό των Χανίων.

Η λειτουργία της ομάδας έγινε και ποιο έντονη στο στέκι. Η Terra Verde ανέλαβε να «κρατάει» το κυλικείο του στεκιού κάθε Πέμπτη με ταυτόχρονη παρουσίαση της ομάδας και των προϊόντων της.

Το επόμενο βήμα ήταν η δραστηριότητα της Terra Verde εκτός του χώρου του στεκιού.Αφορμή αποτέλεσε η εκδήλωση που πραγματοποιήθηκε στα Χανιά για την μη τσιμεντοποίηση του στρατοπέδου Μαρκόπουλου και την μετατροπή του σε χώρο πρασίνου. Εκεί ανέλαβε την δημιουργία καφενείου. 

Έτσι δημιουργήθηκε το καφενείο το «ξεκολλημένο μπρίκι», όπου τα μέλη της ομάδας εκτός από την παρασκευή καφέ φίλτρου, αραβικού, εσπρέσο, τσαγιού και ροφήματος σοκολάτας, ενημέρωνε τον κόσμο για τις δραστηριότητες της ομάδας.

Η ομάδα αν και «πρωτάρα» έβγαλε εις πέρας τους στόχους που η ίδια είχε θέσει, ενημερώνοντας τον κόσμο αλλά και δημιουργώντας ένα ζωντανό και κεφάτο χώρο.Στην συνέχεια αποφασίσαμε ότι έπρεπε να κάνουμε την εμφάνιση μας στην πόλη και ανεξάρτητα. Οπότε αποφασίστηκε να παρουσιάσουμε την ομάδα και τα προϊόντα μας στην πόλη, και συγκεκριμένα στο πιο πολυσύχναστο κομμάτι της παλιάς πόλης των Χανίων, οπού μας καλοδέχτηκε και ο κόσμος αλλά και οι μαγαζάτορες της περιοχής. 

Ταυτόχρονα η ομάδα έδινε το παρόν και σε άλλες δραστηριότητες της πόλης, όπως τις εκδηλώσεις για το ελεύθερο κάμπινγκ που οργανώθηκαν από πολλές ομάδες των Χανίων.


Η Terra Verde λειτουργεί με συλλογικές, αμεσοδημοκρατικές διαδικασίες βασισμένες στην αυτοοργάνωση.

Κάθε Τετάρτη στις 21:00 πραγματοποιείται η συνέλευση της ομάδας, ανοιχτή σε κάθε ενδιαφερόμενο.

Κάθε πρώτη Τετάρτη του μήνα, η συνέλευση δεν ασχολείται τόσο με τα διαδικαστικά θέματα, αλλά πραγματοποιεί συζητήσεις πάνω στο Αλληλέγγυο Εμπόριο με σκοπό την ζύμωση και την ανάπτυξη νέων ιδεών και προτάσεων."


Σχετικά άρθρα

Η λυσσαλέα μάχη των μεγάλων φαρμακευτικών εταιρειών κατά της κάνναβης

Η νομιμοποίηση της κάνναβης θα φέρει μεγάλη δυστυχία στην Αριζόνα, σύμφωνα με ένα κύμα τρομοκρατικών τηλεοπτικών διαφημίσεων που ξεκίνησαν στην πολιτεία τον περασμένο μήνα. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×