op
×

Η ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων στη Φιλιππιάδα που αποστομώνει ρατσιστές και ξενοφοβικούς

Διαβάστηκε
Η ανακοίνωση Συλλόγου Γονέων στη Φιλιππιάδα που αποστομώνει ρατσιστές και ξενοφοβικούς

Με μία λιτή ανακοίνωση 5 μόλις γραμμών η οποία όμως τα λέει όλα ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου της Φιλιππιάδας διαχωρίζει τη θέση του από τα φαινόμενα ξενοφοβίας και ρατσισμού που έκαναν την εμφάνιση τους στο Σύλλογο Γονέων του 2ου Δημοτικού Σχολείου Φιλιππιάδας.

Συγκεκριμένα η ανακοίνωση αναφέρει:

Ο Σύλλογος Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Σχολείου  Φιλιππιάδας, διαχωρίζοντας τη θέση του και επιτελώντας το θεσμικό του ρόλο, δηλώνει ότι θα βρίσκεται πάντα στο πλευρό όλων των…παιδιών τιμώντας και διασφαλίζοντας το δικαίωμα τους στη μάθηση.

Για το Δ.Σ
Η Γραμματέας


Μάλιστα σύμφωνα με το Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων τα μέλη του Δ.Σ του Συλλόγου των Γονέων και Κηδεμόνων του 1ου Δημοτικού Φιλιππιάδας επέδειξαν ενδιαφέρον για τις συνθήκες διαβίωσης στη δομή φιλοξενίας επέδειξαν και μαζί με τον διευθυντή του σχολείου επισκέφτηκαν το παλιό στρατόπεδο Πετροπουλάκη. Μαζί με τον συντονιστή περιηγηθήκαν στους χώρους και όπως λέει ο κ. Κλάπας, έλαβαν απαντήσεις στα ερωτήματα που έθεσαν και κατανόησαν πως δεν υπάρχουν ζητήματα υγείας.

”Δεν ήταν ομόφωνη η απόφαση, δεν ενημερώθηκαν οι γονείς του 2ου Δημοτικού Σχολείου και το κείμενο ήταν ανώνυμο. Χωρίς Δ.Σ. ο Σύλλογος 2ου Δημοτικού σχολείου πήρε μια απόφαση δυσφημώντας μια πόλη. Δεν άξιζε αυτή την μεταχείριση από τα ΜΜΕ οι πολίτες και οι κάτοικοι της Φιλιππιάδας.”

Την ίδια ώρα η θέση και η ανακοίνωση του Δ.Σ. του Συλλόγου Γονέων και Κηδεμόνων του 2ου Δημοτικού Φιλιππιάδας για το ζήτημα της εκπαίδευσης των προσφυγόπουλων, δεν ανταποκρίνεται στην κρίση του συνόλου των μελών, υποστηρίζουν οικογένειες των οποίων τα παιδιά φοιτούν στο σχολείο και όπως αναφέρουν στο Αθηναϊκό Πρακτορείο Ειδήσεων,” πριν τη γενική συνέλευση, δεν έπρεπε να βγει ανακοίνωση”.

Αναφερόμενοι στα γεγονότα των προηγούμενων ημερών, θα πουν ότι αμέσως μετά τον Αγιασμό – ο οποίος συνέπεσε και με τα εγκαίνια του σχολικού κτηρίου- μέλη του Δ.Σ. κάλεσαν όσους γονείς βρίσκονταν στο προαύλιο του σχολείου, στην αίθουσα συγκεντρώσεων, όπου από τον απερχόμενο πρόεδρο του διοικητικού συμβουλίου αναγνώστηκε προσχέδιο του επίμαχου κειμένου.

Μάλιστα, ζητήθηκε από τους παρευρισκόμενους να κάνουν διορθώσεις ή και παρεμβάσεις. Να σημειωθεί πως απόψε στις 8 το βράδυ πραγματοποιήθηκε γενική συνέλευση του Συλλόγου με θέμα «τη φημολογούμενη ένταξη των προσφυγόπουλων» στο σχολείο.Σύμφωνα με τις πληροφορίες η απόφαση για την μη αποδοχή προσφυγόπουλων στο 2ο Δημοτικό Σχολείο Φιλιππιάδας δεν πάρθηκε ομόφωνα, ωστόσο δυστυχώς όπως φαίνεται στο σύλλογο υπερισχύουν οι ακραίες απόψεις οι οποίες μάλιστα δεν βρίσκουν σύμφωνο ούτε τον διευθυντή του σχολείου κ. Γιολδάση ο οποίος επεσήμανε στο ΑΠΕ πως “Είναι αυτονόητο, πως όλα τα παιδιά έχουν ίσα δικαιώματα στην μάθηση”

zirosgr


Σχετικά άρθρα

Πώς μπορείς να γίνεις Άι Βασίλης για τα παιδιά που δεν θα βρουν δώρο κάτω από το δέντρο

Φέτος γινόμαστε εμείς Αι Βασίληδες των παιδιών που δε θα βρουν δώρο κάτω από το χριστουγεννιάτικο δέντρο τους. Με τρεις απλές κινήσεις προσφέρουμε χαρά στα παιδιά 

Καταδικάστηκε ο Σύρος που κακοποίησε τον ανήλικο γιο του

"Καλές γιορτές, εντός φυλακής" ευχήθηκε η πρόεδρος του δικαστηρίου στον Σύρο πρόσφυγα που εμφανίστηκε σε βίντεο, το οποίο κυκλοφόρησε ευρέως στο διαδίκτυο, να κακοποιεί τον ανήλικο γιο του στα ντουζ του καταυλισμού στη Χίο.

Human Rights Watch: Σε κίνδυνο τα δικαιώματα χιλιάδων ανθρώπων

«Αντί να αυξάνουν περαιτέρω το φορτίο της Ελλάδας, οι κυβερνήσεις και τα θεσμικά όργανα της ΕΕ θα πρέπει να εργαστούν για να το ελαφρύνουν, μέσω της μετεγκατάστασης αιτούντων άσυλο από την Ελλάδα σε άλλες χώρες της ΕΕ.»

"Ψυχές των Συνόρων": Στηρίζουμε ΕΔΩ το Crowdfunding του συγκλονιστικού ντοκιμαντέρ για την Ειδομένη [ΒΙΝΤΕΟ]

Ο βραβευμένος Έλληνας κινηματογραφιστής Τάκης Μπαρδάκος μετά τη συγκλονιστική ταινία του «Η ΑΘΗΝΑ ΑΠΟ ΚΑΤΩ», επανέρχεται με τη  δημιουργία ενός ακόμη συγκλονιστικού φιλμ
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×