op
×
Η συλλογική κουζίνα El Chef επιστρέφει με μαγειρέματα αλληλεγγύης
Η συλλογική κουζίνα El Chef επιστρέφει με μαγειρέματα αλληλεγγύης
01/10/16 15:00
Συλλογική Κουζίνα El Che-f
Αττικής » Κεντρικού Τομέα Αθηνών » Αθηναίων
άλλα: Όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να προσφέρουν με τη συμβολή τους στο μαγείρεμα ή με την ελάχιστη ενίσχυση στον κουμπαρά, για να συνεχίσουμε όπως πάντα να μαγειρεύουμε συλλογικότητα

Η συλλογική κουζίνα El Chef επιστρέφει με μαγειρέματα αλληλεγγύης

Η συλλογική κουζίνα El Chef του Στεκιού Μεταναστών επιστρέφει από αυτό το Σάββατο 1 Οκτωβρίου και κάθε Σάββατο στις 3μ.μ. με καλομαγειρεμένο φαγητό και όρεξη για έναν ακόμη αλληλέγγυο και νόστιμο χειμώνα. 

Σε αυτή όλοι είναι ευπρόσδεκτοι να προσφέρουν - ντόπιοι και μετανάστες- με τη συμβολή τους στο μαγείρεμα ή με την ελάχιστη ενίσχυση στον κουμπαρά μας, για να συνεχίσουμε όπως πάντα να μαγειρεύουμε συλλογικότητα και να σερβίρουμε αλληλεγγύη!


Συλλογική Κουζίνα El Che-f web:
Τσαμαδού 13, Αθήνα 106 83, Ελλάδα
Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Αθηναίων
silogikhkouzina@yahoo.gr
Η ΣΥΛΛΟΓΙΚΗ ΚΟΥΖΙΝΑ ΦΑΙΝΕΤΑΙ ΝΑ ΕΙΝΑΙ ΑΝΕΝΕΡΓΗ ΣΤΟ ΔΙΑΔΙΚΤΥΟ.


Τι είναι η El Chef! 

"Αναλάβαμε δράση το 2007, θέλοντας να κάνουμε πράξη την έννοια της συν+τροφικότητας και να προάγουμε το πνεύμα της αυτοοργάνωσης, της αλληλεγγύης, της συμμετοχής και του αγώνα. 


Ενάντια σε κάθε λογική αγοράς και κέρδους, ατομικισμού και γρήγορης κατανάλωσης φαγητού, μαγειρεύουμε κάθε Σάββατο στο Στέκι Μεταναστών, στην οδό Τσαμαδού 13 στα Εξάρχεια, όπου και συνυπάρχουμε με άλλες συλλογικότητες και δράσεις. 


Η συλλογική κουζίνα El Chef δεν αποτελεί φιλανθρωπική δράση, δεν αντιμετωπίζει τους συνανθρώπους μας που πλήττονται σήμερα από την κρίση ως δυστυχείς πεινασμένους, προσφέροντάς τους «ένα πιάτο φαϊ». 

Σκοπός μας είναι να ενεργήσουμε όλοι μαζί, να καλλιεργήσουμε την αλληλεγγύη, να εμπνευστούμε και να διαμορφώσουμε άλλες μορφές κοινωνικής πραγματικότητας, που θα μας βγάζουν απ’την απομόνωση, θα μας απελευθερώνουν και θα μας κάνουν πιο δυνατούς. Κόντρα στις αντιδραστικές εγκυκλίους του κράτους, που επιτρέπουν συσσίτια μόνο σε «αρμόδιους» φορείς, αστικά ΜΜΕ τύπου ΣΚΑΙ, Εκκλησία. 


Κόντρα στις καλυμμένες «ανθρωπιστικές» καμπάνιες των μεγάλων super market, που πίσω από τη θεατρινίστικη μάσκα του «όλοι μαζί μπορούμε» και της υποκριτικής φιλανθρωπίας καλλιεργούν τη ψευδαίσθηση συμμετοχής στα κοινά, με μόνο σκοπό τη διαφήμιση και το κέρδος των επιχειρήσεων. 

Ενάντια στη μεγαλύτερη κοινωνική παθογένεια του φασισμού, που μέσα από τα αντικοινωνικά παντοπωλεία των νεοναζί της Χρυσής Αυγής φοράει το μανδύα του σωτήρα, έχοντας ως στόχο κάθε άνθρωπο που λόγω της κρίσης έχει ενεργοποιήσει τα πιο συντηρητικά χαρακτηριστικά του (ξενοφοβία, ρατσισμό κλπ), μοιράζοντας ένα κομμάτι ψωμί με κριτήριο το χρώμα του δέρματος, εμείς δε μαγειρεύουμε μίσος, δε σερβίρουμε διακρίσεις, είμαστε δίπλα σε κάθε εργαζόμενο, απολυμένο, απεργό, αγωνιστή. 

Έτσι λοιπόν, κάνοντας πράξη τα πιστεύω μας, συμμετείχαμε σε ένδειξη αλληλεγγύης στις μεγάλες απεργίες της ΕΛΛΗΝΙΚΗΣ ΧΑΛΥΒΟΥΡΓΙΑΣ, του ΑΛΤΕΡ, της ΛΟΥΚΙΣΑΣ, της ΕΛΕΥΘΕΡΟΤΥΠΙΑΣ, με επιτόπου μαγειρέματα, συλλογή τροφίμων και ειδών πρώτης ανάγκης, όπως επίσης συστηματική είναι τα τελευταία χρόνια και η συμμετοχή μας στο ΑΝΤΙΡΑΤΣΙΣΤΙΚΟ ΦΕΣΤΙΒΑΛ.


Αν λοιπόν η κρατική κι η παρακρατική βία χρησιμοποιεί ως μέσο τρομοκράτησης τη πείνα, εμείς με όπλα μας την αντίσταση, την αλληλεγγύη και την αυτοοργάνωση αγωνιζόμαστε ενάντια στην ισοπέδωση των κεκτημένων δικαιωμάτων μας, ενάντια σε κάθε οικονομική και κοινωνική καταπίεση. 

Οι απεργίες, οι καταλήψεις, οι διαδηλώσεις, οι πλατείες και οι γειτονιές θα συνεχίσουν να είναι οι ζωντανοί χώροι, στους οποίους θα συναντιόμαστε, θα μαγειρεύουμε, θα συζητάμε, θα τρώμε, προτάσσοντας το συλλογικό έναντι του ιδιωτικού, κόντρα σε οποιοδήποτε διαχωρισμό ή διάκριση.


Σχετικά άρθρα

Η γυναίκα που θα περπατήσει από το Βερολίνο έως το Χαλέπι για να "σταματήσει τον πόλεμο"

Η Alboth, η οποία ζει με τον άνδρα και τα δύο μικρά παιδιά της, ήδη φιλοξενεί ένα 50χρονο Σύρο πρόσφυγα στο σπίτι της, ο οποίος κατάφερε να ξεφύγει από τη φρίκη του πολέμου
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×