op
×

Πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες "ψήφισαν" ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Διαβάστηκε
Πάνω από 3 εκατομμύρια πολίτες  ψήφισαν  ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση του νερού
Σε λιγότερο από 24 ώρες πάνω από 3.300.000!!!! email προς όλους τους βουλευτές του ελληνικού κοινοβουλίου στάλθηκαν από πολίτες για να καταψηφίσουν την ένταξη των ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο, αποδεικνύοντας για μία ακόμη φορά την κάθετη αντίθεση των πολιτών σε κάθε προσπάθεια ιδιωτικοποίησης του νερού μας.

Ήταν μία μόνο πρώτη γεύση για το "γεύμα" που ακολουθεί για όλους όσους ορέγονται ανήθικα κέρδη και όσους τα παραχωρούν με τις ενέργειές τους (εντός και εκτός συνόρων).

Τεράστια η συμμετοχή σας στην καμπάνια διαμαρτυρίας!

Στα πλαίσια της ψηφοφορίας, την προηγούμενη Τρίτη 27/9/2016, του νομοσχεδίου για τη μεταφορά των ΕΥΑΘ/ΕΥΔΑΠ στο νεο υπερταμείο, το "SOSτε το Νερό" οργάνωσε διαδικτυακή καμπάνια μαζικής αποστολής ενός κειμένου διαμαρτυρίας στα email των Ελλήνων βουλευτών (εκτός Χρυσής Αυγής). 
 
Με βάση τα στατιστικά στοιχεία που διαθέτουμε μπορούμε να ανακοινώσουμε τα παρακάτω: 

Η καμπάνια ξεκίνησε το μεσημέρι της Δευτέρας 27/9 και ολοκληρώθηκε με την ψηφοφορία στη βουλή το βράδυ της Τρίτης. 

Μέσα σε αυτό το σύντομο χρονικό διάστημα στάλθηκαν συνολικά 3.300.000 e-mails στις ηλεκτρονικές διευθύνσεις των βουλευτών από 13000 πολίτες.

Αρκετά mail βουλευτών μπλόκαραν μέσω αυτής της διαδικασίας. Κάποιοι βουλευτές αναγκάστηκαν να καταφύγουν στους παρόχους της υπηρεσίας mail και κατέθεσαν παράπονα για τα μαζικά e-mails προκειμένου να αποφύγουν την αχρήστευση της δυνατότητας τους για ηλεκτρονική επικοινωνία. 

Σε μια μόνο μέρα και χωρίς να έχει δημοσιοποιηθεί παρά μόνο μέσω facebook και σε  ελάχιστα ενημερωτικά blog χιλιάδες πολιτών συμμετείχαν στη καμπάνια. 
 
Είναι σαφές ότι οι πολίτες δεν εφησυχάζουμε. Με κάθε μέσο θα αποτρέψουμε την ιδιωτικοποίηση των ΕΥΑΘ/ΕΥΔΑΠ. 

 

Λέξεις Κλειδία - Tags
συγχώνευση-συνεργασία ΕΥΑΘ-ΕΥΔΑΠ 3 εκατομμυρια βουλευτές
66
ΟΧΙ στην ιδιωτικοποίηση
4
ΕΥΑΘ
35
SOSΤΕ ΤΟ ΝΕΡΟ
40
Σχετικά άρθρα

Για ένα μέλλον χωρίς Υπερταμείο για τα παιδιά μας και το Νερό μας

Το Υπερταμείο είναι ένα εξελιγμένο ΤΑΙΠΕΔ, πιο απόλυτο, πιο πολύπλοκο, πιο σκοτεινό, με ζωή 100 χρόνια! Το Σωματείο Εργαζομένων ΕΥΑΘ προσφεύγει στο ΣτΕ κατά του υπερταμείου για να μην ιδιωτικοποιηθεί το Νερό.

"Πως μια εταιρεία μόλυνε το πόσιμο νερό στο Πίτσμπουργκ"

Το περασμένο καλοκαίρι 81.000 οικιακοί καταναλωτές στο Pittsburgh έλαβαν μιαν ανησυχητική επιστολή από την τοπική επιχείρηση ύδρευσης. Η ανάλυση του πόσιμου νερού, είχε αναδείξει υψηλή περιεκτικότητα σε μόλυβδο.

Κοινή ανακοίνωση-μέτωπο 11 Περιβαλλοντικών Οργανώσεων ενάντια στην ιδιωτικοποίηση του νερού

Μετά την ψήφιση του νομοσχέδιου για τη δημιουργία του υπερταμείου και την ένταξη σε αυτό της ΕΥΔΑΠ και ΕΥΑΘ χωρίς ουσιαστικές αλλαγές και προσθήκες, καλούμε την Κυβέρνηση να αντιμετωπίσει το νερό ως δημόσιο αγαθό και περιβαλλοντικό - φυσικό πόρο και άμεσα να δεσμευτεί με ξεκάθαρο τρόπο, για τα παρακάτω:

Με αφορμή τη δρομολογούμενη μεταφορά ΕΥΔΑΠ & ΕΥΑΘ στο Υπερταμείο

Το νερό είναι ένα δημόσιο αγαθό, ένας  φυσικός και περιβαλλοντικός πόρος που  ανήκει σε κάθε έμβιο οργανισμό της γης και αποτελεί αναγκαία προϋπόθεση για την ύπαρξη ζωής
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×