op
×

Δικαιώνεται το 70% όσων προσφεύγουν κατά φορολογικών ελέγχων

Διαβάστηκε
Δικαιώνεται το 70% όσων προσφεύγουν κατά φορολογικών ελέγχων

Σε βάθος τριετίας, σε σύνολο 604 αποφάσεων οι 440 ήταν θετικές για τους φορολογούμενους, γεγονός που προκαλεί ερωτήματα για τον τρόπο διεξαγωγής των ελέγχων και τα χρηματικά ποσά που βεβαιώνονται…

Επτά στους δέκα φορολογουμένους που προσφεύγουν σε διοικητικά δικαστήρια κατά των αποφάσεων φορολογικού ελέγχου δικαιώνονται, σύμφωνα με στοιχεία του υπουργείου Οικονομικών που δημοσιεύθηκαν στην εφημερίδα  «Καθημερινή».

Τα στοιχεία καλύπτουν την περίοδο ανάμεσα στο Αύγουστο του 2013 και τον Σεπτέμβριο του 2016.

Παράγοντας της Γενικής Γραμματείας Εσόδων δήλωσε στην «Καθημερινή» ότι ο λόγος που τόσοι φορολογούμενοι κέρδισαν στα δικαστήρια οφείλεται στο ότι ο ελεγκτικός μηχανισμός πρώτον υπολόγιζε λανθασμένα τους φόρους και τα πρόστιμα και δεύτερον βεβαίωνε υψηλότερα ποσά φόρου από ό,τι ήταν στην πραγματικότητα.

Η «φουσκωμένη» βεβαίωση φόρων επέτρεπε στους επικεφαλής των ελεγκτικών κέντρων να υποστηρίζουν στους προϊστάμενούς τους ότι είχαν πετύχει τους στόχους που είχαν τεθεί.

Την ίδια στιγμή, οι εν λόγω οφειλές-φάντασμα αύξαναν πλασματικά τον όγκο των ληξιπρόθεσμων οφειλών που μάλιστα δεν μπορούσαν να εισπραχθούν.


ilfconsult.com


Λέξεις Κλειδία - Tags
φορολογικοί έλεγχοι
2
δικαίωση
13
Σχετικά άρθρα

Η στιγμή της δικαίωσης για τις οροθετικές γυναίκες - Το χρονικό μιας διαπόμπευσης [ΒΙΝΤΕΟ]

Οι γυναίκες αθωώθηκαν από την κατηγορία της βαριάς σωματικής βλάβης κατά συρροή, ενώ για το αδίκημα σχετικό με το νόμο περί εκδιδομένων γυναικών που επίσης αντιμετώπιζαν, είχε μετατραπεί σε πταίσμα και είχε παραγραφεί.

Σύλλογος Ελλήνων Αρχαιολόγων: Αμφίπολη - Ένα χρόνο μετά δικαιωθήκαμε

Ξεκινά ένα χρόνο μετά από το Κεντρικό Αρχαιολογικό Συμβούλιο, η εξέταση των μελετών συντήρησης και αναστήλωσης που αφορούν το μνημείο στον λόφο Καστά στην Αμφίπολη, καθώς μετά την έναρξη της συστηματικής δημοσιοποίησης των ανασκαφικών εργασιών στην περιοχή, είναι η πρώτη φορά που τα θέματα αυτά θα απασχολήσουν το κορυφαίο γνωμοδοτικό όργανο του υπουργείου Πολιτισμού. 

Δικαιώθηκε η απολυμένη έγκυος

Την Τετάρτη 11/02, η εργοδοσία της MIGATO, υπό την πίεση του συλλογικού αγώνα που έδωσε η εργαζόμενη τεχνικός μέσω του Σωματείου και από το κίνημα αλληλεγγύης των τελευταίων εβδομάδων, αποδέχτηκε τα αιτήματα της.

Μεξικό: Διαδηλωτές εισέβαλαν σε κυβερνητικά κτίρια απαιτώντας δικαιοσύνη για τους φοιτητές

Σε κυβερνητικά κτίρια στην εισέβαλαν Μεξικανοί διαδηλωτές, καταγγέλλοντας την ανικανότητα των αρχών να διαλευκάνουν την υπόθεση των 43 αγνοούμενων φοιτητών, που όπως όλα δείχνουν ότι έχουν δολοφονηθεί.

Δικαίωση των θυμάτων του Διστόμου από το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας

Το Συνταγματικό Δικαστήριο της Ιταλίας, κατά την συνεδρίαση της 23ης Σεπτεμβρίου του 2014 εξέτασε το προδικαστικό ερώτημα, που είχε υποβληθεί από κατώτερο ιταλικό δικαστήριο (της Φλωρεντίας)
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×