op
×

Έκκληση προς εκπαιδευτικούς για την ενίσχυση του κοινωνικού φροντιστηρίου Δάφνης - Υμηττού

Έκκληση προς εκπαιδευτικούς για την ενίσχυση του κοινωνικού φροντιστηρίου Δάφνης - Υμηττού
Έκκληση προς εκπαιδευτικούς για την ενίσχυση του κοινωνικού φροντιστηρίου Δάφνης - Υμηττού
 
Η Ελληνική Κοινωνία βιώνει μια πολυδιάστατη κρίση εξαιτίας  των σοβαρών οικονομικών προβλημάτων που αντιμετωπίζει η χώρα.              

Η ανεργία, η μείωση του εισοδήματος και η ανασφάλεια έχουν προκαλέσει  οικονομική ασφυξία και αδιέξοδα σε πολλά νοικοκυριά.

Σ’ αυτήν την πρωτοφανή ανθρωπιστική κρίση απαντάμε με αίσθημα ευθύνης και με επίγνωση του ρόλου μας σε συνθήκες  βαθιάς ύφεσης και υποβάθμισης της ποιότητας ζωής των πολιτών.

Ένας από τους βασικούς προσανατολισμούς της Κοινωνικής Προστασίας είναι και ο χώρος της Παιδείας, ώστε κανένα παιδί να μη στερείται των μέσων εκπαίδευσης σε όλες τις βαθμίδες της (Πρωτοβάθμια, Δευτεροβάθμια) και ειδικότερα της δυνατότητας πρόσβασης στην Τριτοβάθμια εκπαίδευση για οικονομικούς λόγους.
Προς το σκοπό αυτό προγραμματίζουμε την επαναλειτουργία  του Κοινωνικού Φροντιστηρίου με τη συμμετοχή, σε εθελοντική βάση, μελών του εκπαιδευτικού προσωπικού των σχολείων του Δήμου μας, αλλά και άλλων  Δασκάλων και Καθηγητών, που θα ήθελαν να συμμετάσχουν στο πρόγραμμα.

Οι κοινωνίες που ζει και ανασαίνει ο Εθελοντισμός είναι οι κοινωνίες με μέλλον για τα παιδιά μας. Κάθε νέος Εθελοντής είναι μια νέα ελπίδα ότι ο κόσμος μπορεί να γίνει πιο δίκαιος. Όλοι μαζί μπορούμε να συνθέσουμε μια αισιόδοξη προοπτική για το σήμερα και το αύριο των παιδιών μας!
Σας καλούμε να στηρίξετε και τη δράση αυτή και σας ευχαριστούμε εκ των προτέρων.

Οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να απευθύνονται στο Δημαρχείο Δάφνης  Έλλης 16 & Κανάρη 

τηλ : 2132085505 email kin.ethelodismos@gmail.com
Πληροφορίες : Δ/ντρια Κοιν. Προστασίας   Μαρία Ανδριώτου                                              
 
Δήμαρχος Δάφνης-Υμηττού  Μιχαήλ .Ι.  Σταυριανουδάκης  
 
Εντεταλμένη Δημ.Σύμβουλος Κοιν.Αλληλεγγύης-Εθελοντισμού 

Γεωργία.Γ.Σκιαδοπούλου   

    

         

Σχετικά άρθρα

Επείγον κάλεσμα σε εθελοντή καθηγητή πληροφορικής για το Κοινωνικό Φροντιστήριο Δήμου Παλλήνης

Το Κοινωνικό Φροντιστήριο του Δήμου Παλλήνης έχει ως στόχο την κατανόηση και εμπέδωση της σχολικής ύλης, την βοήθεια σε εκπαιδευτικά θέματα για την άνοδο της επίδοσης

Παιδικά Χωριά SOS: Έκκληση για συγκέντρωση τροφίμων [ΛΙΣΤΑ]

Για άλλη μια φορά θέλουμε να ζητήσουμε την πολύτιμη βοήθειά σας για τις οικογένειες που στηρίζουμε.  Αυτό το χρονικό διάστημα οι ανάγκες μας σε τρόφιμα για τις οικογένειες που στηρίζουμε  είναι μεγάλες.

Έκκληση προς το Υπουργείο Υγείας: Βοηθήστε τα εγκαταλελειμμένα μωρά του Νοσοκομείου Αλεξάνδρα - Υπογράφουμε ΕΔΩ

Η κοινωνική υπηρεσία εξετάζει αυτές τις περιπτώσεις και βλέπει ότι δεν γίνεται τα μωρά να ζήσουν με τη μητέρα και τον πατέρα τους, γιατί δεν υπάρχει σπίτι γι' αυτά και σωστό οικογενειακό περιβάλλον.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×