op
×

Monsanto: 6 ερωτήσεις για τα εγκλήματα απέναντι στους ανθρώπους και στο περιβάλλον

Διαβάστηκε
Monsanto: 6 ερωτήσεις για τα εγκλήματα απέναντι στους ανθρώπους και στο περιβάλλον

Η ΕΛΕΥΘΕΡΙΑ ΤΩΝ ΣΠΟΡΩΝ

Οι μεγάλες εταιρείες, που βλέπουν την πρωταρχική ανάγκη του ανθρώπου για τροφή ως αντικείμενο κερδοσκοπίας, δηλητηριάζουν  τη ζωή μας και το περιβάλλον, καταστρέφουν τη βιοποικιλότητα και τη ζωή των μικρών αγροτών  και έχουν απώτερο στόχο να αποκτήσουν πλήρη έλεγχο στα βασικά αγαθά, απαραίτητα για την επιβίωσή μας.

Ο αποτελεσματικότερος τρόπος για την επίτευξη του στόχου τους είναι η οικειοποίηση των παραδοσιακών σπόρων και στη συνέχεια η μετάλλαξή τους. Έτσι, σχέδιό τους είναι να σταματήσει ο παραδοσιακός τρόπος ανταλλαγής και  προσφοράς σπόρων χωρίς  χρήματα και να είναι υποχρεωμένοι οι καλλιεργητές να αγοράζουν τους σπόρους από τα μονοπώλια.  Παράλληλα προωθούν και τα δηλητηριώδη φυτοφάρμακα και ζιζανιοκτόνα, τα οποία δυστυχώς χρησιμοποιούνται  και στην  Κέρκυρα με πολύ δυσμενείς επιπτώσεις στην υγεία  των αγροτών και  καταναλωτών καθώς και στο περιβάλλον.

 Ευτυχώς πλέον η χρήση τους  τείνει να περιοριστεί,  γιατί  υπάρχει η δυσάρεστη εμπειρία των επιπτώσεων στην υγεία των ανθρώπων  και πληρέστερη ενημέρωση.

Οι πολυεθνικές  σκόπιμα μειώνονται  σε αριθμό μέσω συγχωνεύσεων, όσο μεγαλύτερη η εταιρεία, τόσο μεγαλύτερος ο έλεγχος  στα αγροτικά προϊόντα και στα συστήματα παραγωγής. Η πιο γνωστή εταιρεία στο χώρο, η Μονσάντο συγχωνεύεται με τη  ΒΑΥΕR.

Η οργάνωση Monsanto Tribunal μαζί με κινήματα και πολίτες εγκαλεί τη Μονσάντο σε  δημόσια δίκη και της απευθύνει έξi ερωτήσεις για να ρίξει φως στα εγκλήματα της εταιρείας απέναντι στους ανθρώπους και στο περιβάλλον. Η δίκη θα γίνει στη Χάγη 14-16 Οκτώβρη 2016 και συγχρόνως θα γίνουν  Λαϊκές Συνελεύσεις σε όλον τον κόσμο.

Εμείς, συνεπείς στον αγώνα μας για τη διατήρηση των παραδοσιακών σπόρων και το δικαίωμα του κάθε πολίτη να έχει δωρεάν σπόρους και να καλλιεργεί τη γη του, στηρίζουμε αυτήν την διεθνή κινητοποίηση για την Ελευθερία των Σπόρων και σας καλούμε να δείξετε τη στήριξή σας στην παγκόσμια προσπάθεια πολιτών και κινημάτων, υπογράφοντας στο http://www.monsanto-tribunal.org.how/

Η Oμάδα Σπόρων του Συλλόγου Προστασίας Περιβάλλοντος Κέρκυρας 

Τηλ. Επικοινωνίας, Γιάννης Σαούλος 6932654416



Σχετικά άρθρα

Μεταλλαγμένη σόγια της Monsanto στην Ευρώπη

Το δικαστήριο της ΕΕ επιβεβαίωσε την έγκριση από την Ευρωπαϊκή Επιτροπή της διάθεσης των προϊόντων σόγιας στην ευρωπαϊκή αγορά, που περιέχουν ΓΤΟ (γενετικά τροποποιημένους οργανισμούς, δηλ. μεταλλαγμένα) της αμερικανικής Monsanto.

People4Soil: προσυπογράψτε την πρωτοβουλία πολιτών για να σώσετε το έδαφος της Ευρώπης ΕΔΩ!

Το έδαφος αποτελεί έναν από τους στρατηγικότερους πόρους της Ευρώπης, καθώς εξασφαλίζει επισιτιστική ασφάλεια, συντήρηση της βιοποικιλότητας και της ρύθμισης αλλαγής του κλίματος

Όλα όσα έγιναν στη δίκη της Monsanto - Πώς αντέδρασε η εταιρεία

Η Monsanto είχε προσκληθεί να παραστεί αλλά αποφάσισε να μην έλθει στην υπεράσπιση. Τραβήξαμε όμως την προσοχή τους. Έβγαλαν μια ανακοίνωση σε 5 γλώσσες αναφέροντας ότι προωθούμε λανθασμένα αιτήματα αφού το βασικό θέμα είναι πως θα θρέψουμε τον πλανήτη. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×