op
×

Το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει από τους σωτήρες του

Διαβάστηκε
Το Μέγαρο Μουσικής κινδυνεύει από τους σωτήρες του

Ανοιχτή επιστολή στον Υπουργό Πολιτισμού Αριστείδη Μπαλτά από το Σωματείο Εργαζομένων Οργανισμού Μεγάρου Μουσικής Αθηνών.  

Κύριε Υπουργέ, 

Τον Φεβρουάριο του 2016 ψηφίστηκε ο Νόμος 4366 που υποτίθεται ότι θα έσωζε το Μέγαρο. 

Όμως, εδώ και 8 μήνες: 
 
1. Πληρωνόμαστε με έναντι, καθώς δεν έχει ακόμη ολοκληρωθεί η κατάταξη των μισθών μας σύμφωνα με τον νέο νόμο και το Ενιαίο Μισθολόγιο. 

2. Μας οφείλονται υπερωρίες ενός περίπου χρόνου. 

3. Δεν έχει υπογραφεί η τριετής προγραμματική σύμβαση, με την οποία θα ορίζεται το ύψος της ετήσιας επιχορήγησης του Ο.Μ.Μ.Α. από το ΥΠ.ΠΟ.Α. σε επίπεδα που να επιτρέπουν την απρόσκοπτη λειτουργία του και την ισοσκελισμένη χρήση του.

4. Ο Ο.Μ.Μ.Α. δεν έχει ούτε φορολογική ούτε ασφαλιστική ενημερότητα, δεδομένου ότι δεν έχουν υλοποιηθεί ακόμη τα σχετικά προαπαιτούμενα.     

5. Δεν έχει εφαρμοστεί ο ψηφισμένος νόμος για τις ληξιπρόθεσμες οφειλές προς τρίτους, γεγονός που προκαλεί σωρεία προβλημάτων ως προς τις αμοιβές καλλιτεχνών και εξωτερικών συνεργατών του Ο.Μ.Μ.Α. 

Ενδεικτικά, η εταιρεία καθαρισμού που έχει σύμβαση με τον Οργανισμό και, λόγω των παραπάνω, δεν έχει πληρωθεί, οφείλει  στο προσωπικό της μισθούς 9 μηνών. 

Επίσης, αληθεύει ότι το Υπουργείο Οικονομικών κωλυσιεργεί και δεν εγκρίνει μία τροπολογία, η οποία θα βοηθούσε στην εφαρμογή του νόμου 4366 που ψηφίσατε;   

Χαρακτηριστικό παράδειγμα της αρρυθμίας, της προχειρότητας αλλά και της αδράνειας είναι το εξής: ενώ, υπό κανονικές συνθήκες, ο ετήσιος καλλιτεχνικός προγραμματισμός της επόμενης περιόδου υποβάλλεται τον Μάιο της προηγούμενης χρονιάς, ο νέος Καλλιτεχνικός Διευθυντής, Μίλτος Λογιάδης, ο οποίος δεν φέρει καμία ευθύνη, αναγκάστηκε τον Οκτώβριο –στο και πέντε– να υποβάλει στη Διοίκηση του Ο.Μ.Μ.Α. τον καλλιτεχνικό προγραμματισμό για την περίοδο 2016-2017, χωρίς καν να γνωρίζει το ακριβές ύψος της επιχορήγησης! 

Στο μεταξύ, με τη δική σας συναίνεση, κύριε Υπουργέ, είχε προγραμματιστεί συνέντευξη Τύπου την Τρίτη 11 Οκτωβρίου για την ανακοίνωση του προγράμματος της περιόδου 2016-2017. Η συνέντευξη Τύπου όμως αναβλήθηκε, με συνέπεια να μην γίνει η ανακοίνωση του καλλιτεχνικού προγράμματος, γεγονός το οποίο προξενεί μεγάλη ανησυχία διότι όλα είναι πλέον στον αέρα. 

Και τέλος σας ρωτάμε: Τα μέλη του Δ.Σ. του Ο.Μ.Μ.Α., τα περισσότερα από τα οποία διορίστηκαν από εσάς, είναι σε αγαστή συνεργασία με τον Πρόεδρο; Μήπως υπάρχουν κάποια μέλη που τον υπονομεύουν, παίζοντας προσωπικά παιχνίδια, τα αποτελέσματα των οποίων πέφτουν εντέλει στις πλάτες των εργαζομένων; 
Εμείς που στηρίξαμε και στηρίζουμε με ευσυνειδησία και επαγγελματισμό  όλες τις εκδηλώσεις του Μ.Μ.Α. ενημερώνουμε όσους αγαπούν τον Πολιτισμό και ενδιαφέρονται για το Μέγαρο –και είναι πολλοί αυτοί–, για να μην αποπροσανατολίζονται από τις «καθησυχαστικές» δηλώσεις σας, ότι:

ΤΟ ΜΕΓΑΡΟ ΜΟΥΣΙΚΗΣ ΚΙΝΔΥΝΕΥΕΙ
 
Το Σ.Ε.Ο.Μ.Μ.Α. απαιτεί ΑΜΕΣΑ:

Να εξοφληθούν τα δεδουλευμένα αλλά και οι υπερωρίες μας. 
Να εφαρμοστεί ο νόμος που ψηφίστηκε.
Να αναλάβουν τις ευθύνες τους τα αρμόδια Υπουργεία Πολιτισμού,  Οικονομικών και το σύνολο των μελών του Διοικητικού Συμβουλίου  του Ο.Μ.Μ.Α. προκειμένου να φέρουν σε πέρας το έργο που τους έχει ανατεθεί. 

Διαφορετικά, κύριε Υπουργέ, εσείς και η κυβέρνησή σας κινδυν
εύετε να χρεωθείτε την καταστροφή του Μεγάρου Μουσικής Αθηνών. 

Εμείς, ως Σ.Ε.Ο.Μ.Μ.Α., σας δηλώνουμε ότι θα αγωνιστούμε με όλες μας τις δυνάμεις προκειμένου να προστατεύσουμε τα εργασιακά μας δικαιώματα και το κύρος του Οργανισμού.  

Δεν θα χαρίσουμε σε κανέναν 26 χρόνια εργασίας και δεν διαπραγματευόμαστε το υψηλό επίπεδο προσφοράς του Οργανισμού στον Πολιτισμό.

Δεν ανεχόμαστε άλλα παιχνίδια με τους μισθούς μας.

ΤΟ ΜΕΛΛΟΝ ΤΟΥ ΜΕΓΑΡΟΥ ΔΕΝ ΜΑΣ ΑΦΟΡΑ ΜΟΝΟ
ΩΣ ΕΡΓΑΖΟΜΕΝΟΥΣ ΑΛΛΑ ΚΑΙ ΩΣ ΕΛΛΗΝΕΣ ΠΟΛΙΤΕΣ.
  
Το Δ.Σ.  του Σ.Ε.Ο.Μ.Μ.Α.
                                                                                                                        

Σχετικά άρθρα

"Κύριε Μουζάλα, αφήστε τους πρόσφυγες να ζήσουν και όχι να παγώσουν στις σκηνές" [ΦΩΤΟ]

"Πόσο κοστίζουν οι ζωές μικρών παιδιών, γυναικών και ταλαιπωρημένων ανθρώπων που δεν χωράνε σε θερμαινόμενους χώρους, όπως ξενοδοχεία η άλλους δημόσιους χώρους"; Ανοικτή επιστολή της ΚΕΕΡΦΑ στον Γιάννη Μουζάλα.

Βαγγελιώ Βογιατζή: "Ας μην γίνουμε συνένοχοι σιωπώντας..."

"Μήπως πρέπει να πιστέψουμε ότι οι κυβερνήσεις του ΠΑΣΟΚ και της Δεξιάς είχαν μεγαλύτερες ευαισθησίες από τη σημερινή  "πρώτη φορά Αριστερά"; Με επιστολή της,  η Βαγγελιώ Βογιατζή περιγράφει τη δική της εμπειρία από την παραμονή της στην φυλακή μετά την εκτέλεση από αστυνομικούς στην Καλογρέζα,  του συντρόφου της και πατέρα του παιδιού της, Μιχάλη Πρέκα.

Πανούσης σε Τσίπρα: Παραιτήσου πριν σε πυροβολήσουν οι σύντροφοί σου

"Οι Ηγέτες αποχωρούν και δεν υποχωρούν".  Mε ανοιχτή επιστολή του ο Γιάννης Πανούσης  καλεί τον πρωθυπουργό να παραιτηθεί λέγοντας χαρακτηριστικά "τις συμφορές δεν τις στέλνουν οι Θεοί αλλά τις προκαλούν οι άνθρωποι". 

Το σπίτι του Μιχάλη βγαίνει για τέταρτη φορά σε πλειστηριασμό αύριο - Η συγκλονιστική επιστολή του

Την  Τετάρτη 23 Νοεμβρίου στο Ειρηνοδικείο Θεσσαλονίκης είναι για ΤΕΤΑΡΤΗ φορά ο πλειστηριασμός του μοναδικού ακινήτου που έχουμε. Ένα διαμέρισμα 86 τετραγωνικών μέτρων, που είναι η ΠΡΩΤΗ ΚΑΙ ΜΟΝΑΔΙΚΗ κατοικία μας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×