op
×

100% απαλλαγή φέρνει για τους αγρότες ο Νέος Αναπτυξιακός νόμος

100% απαλλαγή φέρνει για τους αγρότες ο Νέος Αναπτυξιακός νόμος

Νέα οφέλη για τους αγρότες φέρνει ο νέος αναπτυξιακός νόμος. 

Οι αγρότες μπορούν να διεκδικήσουν μέχρι και το 100% της επιδότησης σε μετρητά. Μοναδική προϋπόθεση για την ένταξη στον αναπτυξιακό νόμο είναι η αποδεδειγμένα ίδια συμμετοχή του κάθε επενδυτικού φορέα, σε ποσοστό 25% του συνολικού κόστους.

Στην πράξη αυτό σημαίνει, σύμφωνα με την εφημερίδα «Εθνος» ότι για μια ομάδα παραγωγών, έστω και δύο ατόμων, η ανάληψη επενδυτικών πρωτοβουλιών γίνεται εφικτή. Επομένως, πρόκειται για χρηματοδοτικά εργαλεία τα οποία μέσα από συμπράξεις μπορούν να υλοποιήσουν ακόμη και φιλόδοξα σχέδια. Στις σημερινές συνθήκες, οι δρόμοι της ανάπτυξης περνούν μέσα από την ένταση της εξαγωγικής προσπάθειας. Με τυποποιημένα, επώνυμα και αναγνωρισμένα προϊόντα.

Η χώρα μας έχει αυτές τις δυνατότητες ως σημαντική δύναμη παραγωγής όχι μόνο στο ελαιόλαδο. Τα νέα εργαλεία δημιουργούν προϋποθέσει για αύξηση του αγροτικού εισοδήματος. Στην ανάπτυξη συνολικά της γεωργικής παραγωγής αλλά και στην  αξιοποίηση του νόμου ανά δραστηριότητα, περιοχή και μέγεθος επιχείρησης.

Οι ομάδες παραγωγών, οι αγροτικές εταιρικές συμπράξεις και οι αγροτικοί συνεταιρισμοί μπορούν ανάλογα με το είδος της επένδυσης που θέλουν να κάνουν και την περιοχή που δραστηριοποιούνται να αναζητήσουν τα κίνητρα και στα τρία καθεστώτα ενίσχυσης , ιδιαίτερα στο καθεστώς ενίσχυσης μηχανολογικού εξοπλισμού που οι υποβολές λήγουν 28/04/2017, αναφέρεται:

Καθεστώς ενισχύσεις μηχανολογικού εξοπλισμού

Το συγκεκριμένο καθεστώς είναι ελκυστικό για επιχειρήσεις που επιθυμούν ταχεία ένταξη, με ελάχιστα κριτήρια, χωρίς διαγωνιστική διαδικασία και καταβολή της ενίσχυσης άμεσα με τη διενέργεια διοικητικών ελέγχων (επιτόπιοι έλεγχοι θα διενεργούνται σε δειγματοληπτική βάση).

Δεν υφίστανται περιορισμοί μεγέθους και ηλικίας, ενώ είναι δυνατή η υπαγωγή σχεδόν όλων των νομικών μορφών επιχειρήσεων, υφισταμένων ή υπό σύσταση.

Τα επενδυτικά σχέδια θα πρέπει να αφορούν τη δημιουργία νέας μονάδας, επέκταση της δυναμικότητας υφιστάμενης μονάδας, θεμελιώδη αλλαγή της παραγωγικής διαδικασίας υφιστάμενης μονάδας, απόκτηση μηχανολογικού εξοπλισμού -όχι παλαιότερου των επτά ετών από την ημερομηνία πρώτης κτήσης του- και να ανήκει σε επιχειρηματική εγκατάσταση που έχει κλείσει.

Ενισχύονται δαπάνες περιφερειακών ενισχύσεων (ενσώματες), στις οποίες περιλαμβάνονται δαπάνες μηχανολογικού εξοπλισμού και μεταφορικών μέσων που χρησιμοποιούνται μέσα στη μονάδα.

Το είδος της ενίσχυσης που προβλέπεται είναι φορολογική απαλλαγή για το σύνολο των υπαγόμενων έργων.

Η φορολογική απαλλαγή δίνεται στο 100% των προβλεπόμενων ποσοστών ενισχύσεων όπως αυτοί ορίζονται από τον από τον Χάρτη Περιφερειακών Ενισχύσεων, ανάλογα με το μέγεθος της επιχείρησης και την περιφέρεια.

Οι αιτήσεις αξιολογούνται αυτοτελώς (χωρίς συγκριτική αξιολόγηση) στη βάση της χρονικής προτεραιότητας και των διαθέσιμων πόρων.

Δωρεάν έλεγχος δυνατοτήτων επιδότησηςΣχετικά άρθρα

Παρατείνεται η προθεσμία υπαγωγής στο νέο αναπτυξιακό νόμο

Παρατείνεται για έναν μήνα, μέχρι τις 20 Ιανουαρίου 2017, η προθεσμία υποβολής αιτήσεων υπαγωγής στο καθεστώς του νέου Αναπτυξιακού Νόμου «Γενική Επιχειρηματικότητα» και «Νέες Ανεξάρτητες ΜΜΕ». 

Συμφωνία ύψους 300 εκατ. ευρώ για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων

Συμφωνία χρηματοδότησης συνολικού ύψους μέχρι 300 εκατ. Ευρώ για τη στήριξη των ελληνικών επιχειρήσεων, υπέγραψαν η Εθνική Τράπεζα, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Επενδύσεων, η Ευρωπαϊκή Τράπεζα Ανασυγκρότησης και το Ευρωπαϊκό Ταμείο Επενδύσεων. 

Farmers2farmers: Μία πλατφόρμα για τη βιώσιμη γεωργία και τα επιτυχημένα παραδείγματα του εξωτερικού

Η ιστοσελίδα farmers2farmers.org είναι μία πλατφόρμα που οι αγρότες  μοιράζονται πληροφορίες με άλλους αγρότες για φιλικές προς το περιβάλλον αγροτικές πρακτικές (“βιώσιμη γεωργία”).

Νέος Αναπτυξιακός Νόμος: Ποιες είναι οι μορφές ενίσχυσης μικρομεσαίων επιχειρήσεων

 Επιλέξιμοι κλάδοι: μεταποίηση και κλάδοι παροχής διεθνώς εμπορεύσιμων υπηρεσιών και προϊόντων, υπό την προϋπόθεση της συμβατότητάς τους με τον Γενικό Απαλλακτικό Κανονισμό
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×