op
×
Αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου
Αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου
26/10/16 21:00
Κατάληψη Ανάληψης
Αττικής » Κεντρικού Τομέα Αθηνών » Βύρωνος
άλλα: Από την Ομάδα ταξίδι στον Χωροχρόνο,  αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ανάληψης Βύρωνα, Κατειλημμένο Αναψυκτήριο. 

Αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου

Διαβάστηκε
"Εντάξει. Δεν κλαίμε. Μεγαλώσαμε. Μονάχα όταν βρέχει βυζαίνουμε κρυφά το δάχτυλο μας. Και καπνίζουμε". Κατερίνα Γώγου. 

Η Ομάδα "Ταξίδι στον Χωροχρόνο",  κάνει αφιέρωμα στην Κατερίνα Γώγου, την Τετάρτη 26 Οκτωβρίου στο Πάρκο Ανάληψης Βύρωνα.Κατάληψη Ανάληψης web:
ΠΡΟΤΥΠΟ ΠΑΡΚΟ ΑΝΑΨΥΧΗΣ, Βύρωνας 162 31, Ελλάδα
Αττικής, Κεντρικού Τομέα Αθηνών, Βύρωνος

Η κατάληψη Ανάληψης αποτελεί δίκτυο της Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Το 2005 στο πλαίσιο της ανάπλασης του πάρκου της Ανάληψης, στο Βύρωνα,                                         χτίστηκε το Αναψυκτήριο με σκοπό την εμπορική εκμετάλλευση του. 

Το χώρο διαχειρίστηκε για κάποια χρόνια ιδιώτης με τις πλάτες της Δημοτικής αρχής.                                                                                Μετά το τέλος της σύμβασης η νέα δημοπράτηση πάγωσε από τους αγώνες των κατοίκων των γειτονιών. Σκοπός μας είναι να το απελευθερώσουμε και από την εμπορευματοποίηση και από την εγκατάλειψη. Μετατρέπουμε, λοιπόν, το κτίριο σε χώρο αντίστασης, συνάντησης, έκφρασης, δημιουργίας και κοινωνικής αντεπίθεσης.

 


10,100,1000άδες  ΚΑΤΑΛΗΨΕΙΣ

Η κατάληψη είναι για εμάς ένα εργαλείο αγώνα απέναντι στο σύγχρονο  ολοκληρωτισμό. Καθημερινά, η καταστολή σε όλους τους τομείς της ζωής μας κλιμακώνεται, η ανθρώπινη ύπαρξη εκμηδενίζεται, η ατομική και η συλλογική έκφραση στραγγαλίζονται .Σε μια περίοδο που καταλήψεις, στέκια και κοινωνικοί χώροι δέχονται σφοδρή επίθεση, η αντίσταση οφείλει να θεριεύει.

Με σκοπό τη αντιπληροφόρηση και τη πρόταξη του αναρχικού λόγου προς τη τοπική κοινωνία ανοίγουμε το πρώην  Αναψυκτήριο της Ανάληψης ως ορμητήριο κοινών αγώνων. Λειτουργούμε το χώρο οριζόντια, αντιιεραρχικά, πολύμορφα, ενάντια στη λογική του κέρδους, ενάντια σε κάθε είδους φασιστική νοοτροπία, σεβόμενοι τόσο την ατομική πρωτοβουλία όσο και τη συλλογική, με βάση τη θεμελιακή αντίθεση μας στην εκμετάλλευση ανθρώπου από άνθρωπο.

Δημιουργούμε συνελεύσεις και ομάδες, κομμάτια του πολύμορφου αγώνα για τη κοινωνική απελευθέρωση, προωθώντας την ατομική ολοκλήρωση μέσα από συλλογικές διαδικασίες, βασισμένες στη αλληλεγγύη και τον αλληλοσεβασμό.

Στεκόμαστε απέναντι σε οποιαδήποτε πολιτική δύναμη που μιλάει στο όνομα της κοινωνίας χωρίς αυτήν. Ενάντια σε προσδοκίες έλευσης Σωτήρων και λογικές ανάθεσης εξουσιών διαχωρίζουμε τη θέση μας απο την αντιπροσώπευση και προτάσσουμε τους ακηδεμόνευτους αγώνες.

Δε τσιμπάμε -με άλλα λόγια- με τα «επαναστατικά» προγράμματα τα οποία εξαγγέλλει η καθεστωτική αριστερά με στόχο, όπως λένε, τη μεταρρύθμιση του κράτους και το μετασχηματισμό του οικονομικού συστήματος σε κάτι το ανθρώπινο. Καθώς στη ουσία το μόνο που αλλάζει είναι οι διαχειριστές της εξουσίας, η εικόνα της μελλοντικής κοινωνίας που πλασάρουν οι νέοι «Μεσσίες» μόνο ψεύτικη μπορεί να είναι: το τραπεζικό σύστημα, η οικονομική ελίτ και οι επιχειρήσεις θα έχουν το πρώτο και το τελευταίο λόγο, οι φυλακές, η καταστολή, ο έλεγχος και η εκμετάλλευση θα παραμένουν.

 

Η ΕΠΑΝΟΙΚΕΙΟΠΟΙΗΣΗ ΤΩΝ ΔΗΜΟΣΙΩΝ ΧΩΡΩΝ ΕΙΝΑΙ ΜΕΡΟΣ ΤΟΥ ΑΓΩΝΑ ΓΙΑ ΤΗΝ ΚΟΙΝΩΝΙΚΗ ΑΠΕΛΕΥΘΕΡΩΣΗ

Η ΣΥΝΕΧΕΙΑ ΕΞΑΡΤΑΤΑΙ ΑΠΟ ΟΛΟΥΣ ΜΑΣ …

Λέξεις Κλειδία - Tags
Κατερίνα Γώγου
8
Αφιέρωμα
48
Σχετικά άρθρα

Γκαγκά αφιέρωμα: Ακούστε τα 14 λαϊκά - σκυλάδικα τραγούδια της κρίσης και της αντίστασης κι ας μην το ζητήσατε! [ΒΙΝΤΕΟ]

Eσύ μιλάς με βουλευτές και υπουργούς κι εγώ μιλώ με φοιτητές και απεργούς, εσύ με βίλα στο παλιό το Ψυχικό κι εγώ πληρώνω ακόμη το στεγαστικό.. Εφη Σαρρή

"Μικρές Υιοθεσίες": Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη

Με αφορμή την έκδοση του βιβλίου ΜΙΚΡΕΣ ΥΙΟΘΕΣΙΕΣ Αφιέρωμα στο έργο του Σταύρου Ψυλλάκη, μια πρωτοβουλία του Φεστιβάλ Κινηματογράφου Χανίων, οι εκδόσεις ΠΕΚ – ΠΥΞΙΔΑ ΤΗΣ ΠΟΛΗΣ και η  ΤΑΙΝΙΟΘΗΚΗ ΤΗΣ ΕΛΛΑΔΑΣ, σας προσκαλούν σε ένα διήμερο αφιέρωμα στο Σταύρο Ψυλλάκη.

Αφιέρωμα στη ζωή και το έργο του ανθρώπου που άλλαξε την Ιταλία - "Έφυγε" ο Ντάριο Φο σε ηλικία 90 ετών (ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ)

Το Νόμπελ σε έναν παλιάτσο; Σ' έναν παλιάτσο και μάλιστα αριστερό;...  Η παράσταση "Δεν πληρώνω, δεν πληρώνω" θεωρήθηκε τόσο πολύ επικίνδυνη, που οι επιχειρηματίες πήγανε τον Φο στο δικαστήριο, με την κατηγορία ότι ξεσήκωνε τον κόσμο και τον παρότρυνε να κλέβει. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×