op
×

7 κοινωνικοί επιχειρηματίες και οι εξαιρετικές πρωτοβουλίες τους

7 κοινωνικοί επιχειρηματίες και οι εξαιρετικές πρωτοβουλίες τους

Με μεγάλη επιτυχία ολοκληρώθηκε ο πρώτος κύκλος του προγράμματος Impact του οργανισμού Ashoka Ελλάδος, που υλοποιήθηκε για πρώτη φορά στη χώρα μας με τη συμμετοχή 7 κοινωνικών επιχειρηματιών και την υποστήριξη της Accenture και του The People’s Trust.

Στην εκδήλωση, που πραγματοποιήθηκε τη Δευτέρα 24 Οκτωβρίου 2016 στο Orange Grove, οι 7 συμμετέχοντες είχαν την ευκαιρία να παρουσιάσουν τα επιχειρηματικά τους σχέδια στο κοινό και στην αρμόδια επιτροπή αξιολόγησης, η οποία είχε αναλάβει το δύσκολο έργο της επιλογής των 3 πιο ώριμων επιχειρηματικά πρωτοβουλιών για να λάβουν οικονομική αρωγή από το The People’s Trust ύψους €8.000/επιχείρηση, συνοδευόμενη από συμβουλευτικές υπηρεσίες από την Accenture, ώστε να υλοποιήσουν τους στόχους που έθεσαν κατά τη διάρκεια του προγράμματος.

Οι εξαιρετικές πρωτοβουλίες που αναδείχθηκαν μέσα από τη σχετική διαδικασία είναι η ΚΟΙΝ.ΣΕΠ Paths of Greece που αναπτύσσει δίκτυα μονοπατιών και ποδηλατικών διαδρομών ως τουριστική επένδυση, ο ΜΚΟ SciCo που έχει στόχο την επικοινωνία επιστημονικών θεμάτων στο ευρύ κοινό μέσω καινοτόμων, διαδραστικών και ψυχαγωγικών μεθόδων και το Sarantaporo.gr που αναπτύσσει ασύρματο ευρυζωνικό δίκτυο κοινής χρήσης σε 15 χωριά της περιοχής του Σαρανταπόρου Ελασσόνας.

Μέλη της επιτροπής αξιολόγησης των πρωτοβουλιών ήταν οι κ.κ. Paul Kidner, Γενικός Διευθυντής του μη κερδοσκοπικού οργανισμού The People's Trust, Γιώργος Τσεκούρας, Senior Manager Accenture, Χρήστος Λύτρας, Consultant Strategy, Technology & Operations και η κυρία Χριστίνα Φίλη, εκπρόσωπος του οργανισμού Ashoka στην Ελλάδα.

Το πρόγραμμα Impact, διάρκειας 6 μηνών, έδωσε στους συμμετέχοντες τη δυνατότητα να διαμορφώσουν κατάλληλα το επιχειρηματικό τους σχέδιο, διασφαλίζοντας τη βιωσιμότητά του, και να υιοθετήσουν στρατηγικές ανάπτυξης ώστε να πολλαπλασιάσουν τον θετικό αντίκτυπό τους στην κοινωνία. 

Η Accenture διέθεσε επτά υψηλόβαθμα στελέχη της, τα οποία παρακολουθούσαν σε εβδομαδιαία βάση την εξέλιξη των πρωτοβουλιών, παρέχοντας συμβουλευτικές υπηρεσίες και καθοδήγηση. Μπορείτε να ενημερωθείτε αναλυτικά για τις δράσεις των 7 συμμετεχόντων εδώΣχετικά άρθρα

Μεταμορφωτικό Εργαστήριο “Behind the Scenes” για κοινωνικούς επιχειρηματίες και ελεύθερους επαγγελματίες

Το κλειδί για να φέρουμε πραγματική αλλαγή σε αυτόν τον τομέα είναι το δικό μας επίπεδο αυτογνωσίας. Πρόκειται για μία κρίσιμης σημασία ποιότητα 

Τα νέα της ASHOKA GREECE - Συνεργασία με το The People’s Trust για την ενίσχυση κοινωνικών επιχειρηματιών

Ο οργανισμός Ashoka, εγκαινιάζει συνεργασία με τον μη-κερδοσκοπικό οργανισμό The People’s Trust για την ενίσχυση κοινωνικών επιχειρηματιών μέσω του προγράμματος Impact. 

Μία ελληνική startup από τον Βόλο χρηματοδοτήθηκε με 1,3 εκατομμύρια δολάρια για καινοτόμο προϊόν!

Επένδυνση ύψους 1,3 εκατ. δολαρίων προσέλκυσε η ελληνική startup εταιρεία Centaur Analytics χάρη στην καινοτόμο πλατφόρμα που δίνει λύσεις στον αγροτικό τομέα.

Μονοπάτια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας από το Skywalker για στήριξη της κοινωνικής οικονομίας

Τα Μονοπάτια Κοινωνικής Επιχειρηματικότητας είναι μία νέα πρωτοβουλία του skywalker.gr στο πλαίσιο δράσεων στήριξης της κοινωνικής οικονομίας και επιχειρηματικότητας.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×