op
×

Aυτές είναι οι εννέα φθηνότερες πόλεις στην Ευρώπη

Διαβάστηκε
Aυτές είναι οι εννέα φθηνότερες πόλεις στην Ευρώπη
Σύμφωνα με έρευνα του Glassdoor, του έγκυρου διαδικτυακού τόπου για την εργασία και τους μισθούς, οι μισθοί διαφέρουν στην Ευρώπη αλλά οι υψηλότεροι μισθοί δεν συμβαδίζουν πάντα και με την καλύτερη ποιότητα ζωής.

Σύμφωνα λοιπόν με την έκθεση του Glassdoor με τίτλο «Ποιες χώρες στην Ευρώπη προσφέρουν το καλύτερο βιοτικό επίπεδο» βλέπουμε ότι κάποιες πόλεις με τα χαμηλότερα εισοδήματα στην Ευρώπη αντισταθμίζουν τους χαμηλούς μισθούς με την ποιότητα ζωής με τις πολύ χαμηλές τιμές διαβίωσης.

Το Glassdoor υπολογίζει το κόστος ζωής λαμβάνοντας υπόψη το εισόδημα έναντι του «πόσα χρήματα χρειάζεται για να γεμίσει το καλάθι της νοικοκυράς, και πόσα χρήματα χρειάζονται για υπηρεσίες σε διαφορετικές χώρες, συμπεριλαμβανομένων των παντοπωλείων, των εστιατορίων, των μεταφορών, των επιχειρήσεων κοινής ωφέλειας, καθώς και για τα ενοίκια».

Είναι ιδιαίτερα εντυπωσιακό λοιπόν να βλέπουμε την Θεσσαλονίκη σύμφωνα με την έρευνα να κατατάσσεται στην τρίτη θέση, όταν παρουσιάζει εξαιρετικά υψηλό δείκτη ανεργίας και μια εξαιρετική οικονομική δυσχέρεια όσον αφορά στα οικονομικά του Δήμου, αλλά λάβετε υπόψη σας ότι η έρευνα και η ακόλουθη λίστα κατάταξης δεν αφορά στην ανεργία αλλά στη σύνδεση μισθών και ποιότητας ζωής, από την στιγμή βέβαια που έχεις δουλειά.

9. Μασσαλία—Η παραθάλασσια πόλη είναι η φθηνότερη στην Γαλλία, αλλά η χώρα συνολικά κατατάσσεται πολύ χαμηλά στη λίστα του Glassdoor όσον αφορά τον δείκτη διαβίωσης εξαιτίας του υψηλού μέσου όρου κόστους ζωής, κυρίως αναφορικά με τα υψηλά ενοίκια.

8.Γκραντζ— Η δεύτερη μεγάλη πόλη της Αυστρίας είναι γνωστή σαν πανεπιστημιούπολη και τα ενοίκια, η διατροφή και οι υπηρεσίες είναι από τις χαμηλότερες της χώρας.

7. Βαρκελώνη—Το 7ο πιο δημοφιλές αστικό κέντρο στην ευρωπαϊκή Ένωση. Προσελκύει επαγγελματίες και τουρίστες από όλο τον κόσμο αλλά το κόστος ζωής είναι ακόμη σε χαμηλά επίπεδα σε σχέση με τους μισθούς.

6.Λισαβόνα— Με μέσο ετήσιο μισθό στα 15.500 ευρώ η Πορτογαλία, η χώρα προσπαθεί να ανταπεξέλθει με τοπικό χαμηλό κόστος ζωής που σηκώνει το πορτοφόλι του μέσου πολίτη.

5. Αθήνα— Η πόλη συγκλονίστηκε από μαζική ανεργία και μια προσφυγική κρίση άνευ προηγουμένου για τα σύγχρονα δεδομένα, αλλά αν έχεις δουλειά, η Αθήνα είναι αρκετά φθηνή πόλη για να ζει κανείς εκεί.

4. Ταλίν— Το κόστος διαβίωσης στην πόλη είναι απίστευτα χαμηλό και λαμβάνοντας υπόψη ότι είναι η πολιτική και οικονομική πρωτεύουσα της Εσθονίας, οι μισθοί βρίσκονται σε άνοδο.

3. Θεσσααλονίκη — Η δεύτερη μεγαλύτερη πόλη της Ελλάδας και ένας σημαντικός συγκοινωνιακός κόμβος για τη χώρα, παρέχοντας πολλές θέσεις εργασίας. Τουριστικός προορισμός χάρις στα μουσεία και τα ιστορικά της μνημεία.

2. Πόρτο— Η δεύτερη μεγάλη πόλη της Πορτογαλίας είναι κατά 70% φθηνότερη από τη Νέα Υόρκη.

1.Ταρτού—Η όμορφη πόλη είναι η δεύτερη μεγαλύτερη στην Εσθονία και θεωρείται «πνευματική πρωτεύουσα» της χώρας λόγω του ότι εκεί βρίσκεται το παλαιότερο και πιο φημισμένο πανεπιστήμιο της χώρας.

 
Λέξεις Κλειδία - Tags
φθηνότερες πολεις
2
Ευρωπη
95
Σχετικά άρθρα

Ο πίνακας - γροθιά της χρονιάς: Το «Ευρωπαϊκό Όνειρο» του ζωγράφου Toni Milaqi

Στον πίνακά του αποτυπώνει την κατάσταση που επικρατεί σήμερα στην Ευρώπη. Στην μέση βρίσκεται ο επικυρίαρχος Βόλφγκανγκ Σόιμπλε, πίσω του θαλασσοπνίγονται  πρόσφυγες  και στα πόδια του κείτονται τα θύματα των τρομοκρατικών επιθέσεων
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×