op
×

Σφραγίστηκε το Γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα

Διαβάστηκε
Σφραγίστηκε το Γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα
Σφραγισμένο βρήκε το γραφείο της Διεθνούς Αμνηστίας στη Μόσχα το προσωπικό που έφτασε στη δουλειά σήμερα το πρωί ενώ ένα σημείωμα από τις δημοτικές αρχές τους ενημέρωνε να μην εισέλθουν σε αυτό.

Δεν γνωρίζουμε τι ώθησε τις αρχές της Μόσχας να εμποδίσουν στα μέλη του προσωπικού μας την πρόσβαση στα γραφεία τους. Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για την οποία δεν λάβαμε καμία προειδοποίηση.

Προς απάντηση σε αυτήν την εξέλιξη, ο John Dalhuisen, Διευθυντής της Διεθνούς Αμνηστίας στην Ευρώπη, δήλωσε:

«Δεν γνωρίζουμε τι ώθησε τις αρχές της Μόσχας να εμποδίσουν στα μέλη του προσωπικού μας την πρόσβαση στα γραφεία τους. Ήταν μια δυσάρεστη έκπληξη για την οποία δεν λάβαμε καμία προειδοποίηση. Λαμβάνοντας υπόψη το τρέχον κλίμα για το έργο της κοινωνίας των πολιτών στη Ρωσία, υπάρχουν σαφώς αρκετές εύκολες εξηγήσεις που θα μπορούσαν να δοθούν, αλλά είναι πολύ νωρίς να εξάγουμε κάποια συμπεράσματα. Προσπαθούμε να ομαλοποιήσουμε την κατάσταση όσο το δυνατόν πιο γρήγορα και είμαστε αρκετά αισιόδοξοι ότι υπάρχει κάποια εξήγηση διοικητικής φύσεως γι’ αυτήν την παρακώλυση της εργασίας μας».

«Είμαστε 100% σίγουροι ότι έχουμε εκπληρώσει όλες τις υποχρεώσεις μας ως ενοικιαστές».

Η σύντομη ανακοίνωση που αναρτήθηκε στο κεντρικό γραφείο της οργάνωσης στη Μόσχα, το οποίο ενοικιάζεται απευθείας από τις δημοτικές αρχές της πόλης, δήλωνε ότι το κτίριο αποτελούσε «ιδιοκτησία πόλης της Ρωσικής Ομοσπονδίας» και ότι κανένας δε θα μπορούσε να εισέλθει στο κτίριο χωρίς τη συνοδεία ενός υπαλλήλου των δημοτικών αρχών. Οι κλειδαριές και το σύστημα συναγερμού είχαν αφαιρεθεί και η παροχή ηλεκτρικού ρεύματος φαινόταν ότι είχε διακοπεί.

Τα μέλη του προσωπικού κάλεσαν τον αριθμό τηλεφώνου των δημοτικών αρχών που αναφερόταν στην ειδοποίηση ώστε να επιλύσουν την κατάσταση, αλλά δεν υπήρχε καμία απάντηση. Επί του παρόντος, επιδιώκουν μια συνάντηση με τις δημοτικές αρχές.Λέξεις Κλειδία - Tags
σφραγίστηκε Μόσχα
17
γραφείο
9
Ρωσία
54
Διεθνής Αμνηστία
70
Σχετικά άρθρα

Πώς είναι να ζεις στο πιο κρύο μέρος του κόσμου - Κατέχει το ρεκόρ των -68 βαθμών κελσίου [ΦΩΤΟΓΡΑΦΙΕΣ]

Με μέση θερμοκρασία τους -50 βαθμούς κελσίου τον Ιανουάριο, το χωριό Oymyakon στη βορειοανατολική Ρωσία θεωρείται το πιο κρύο κατοικημένο μέρος στον κόσμο. 

Τα ελληνικά μπαίνουν στα σχολεία της Ρωσίας

Από την 1η Ιανουαρίου 2017, μία ακόμη γλώσσα θα ενταχθεί στο πρόγραμμα διδασκαλίας στα σχολεία της Ρωσίας. Η ελληνική θα διδάσκεται ως ξένη γλώσσα επιλογής στην πέμπτη και έκτη τάξη του δημοτικού και στις τρεις τάξεις του γυμνασίου.

Ντεπαρτιέ: Η Γαλλία είναι μια χώρα ηλιθίων που κάνουν βρωμερό τυρί

Ο Ζεράρ Ντεμπαρτιέ  που εγκατέλειψε την πατρίδα του για να γλυτώσει την υψηλή φορολογία, δήλωσε πως η  Γαλλία πρόκειται να γίνει «μια Ντίσνεϊλαντ για ξένους» και να κυριαρχείται από «ηλίθιους που κάνουν κρασί και βρωμερό τυρί». 

ΒΙΝΤΕΟ | Σπάνιο ιστορικό ντοκουμέντο από την κηδεία του αναρχικού πρίγκηπα Κροπότκιν το 1921

Ο Πρίγκιπας Πέτρος Κροπότκιν (Μόσχα, 9 Δεκεμβρίου 1842–Ντμιτρόφ, 8 Φεβρουαρίου 1921) ήταν εξέχων Ρώσος αναρχικός, ένας από τους πρώτους θεωρητικούς του αναρχοκομμουνισμού
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×