op
×
Αντιφασιστικός ξεσηκωμός στην Ξάνθη κατά της επαναλειτουργίας γραφείων της Χρυσής Αυγής
Αντιφασιστικός ξεσηκωμός στην Ξάνθη κατά της επαναλειτουργίας γραφείων της Χρυσής Αυγής
05/11/16 17:00
άλλα: Πλήθος φορέων, συνδικάτων, αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων κλιμακώνουν τις αντιδράσεις κατά της φασιστικής πρόκλησης της Χρυσής Αυγής με αναγγελία λειτουργίας Γραφείων-ορμητηρίου επιθέσεων

Αντιφασιστικός ξεσηκωμός στην Ξάνθη κατά της επαναλειτουργίας γραφείων της Χρυσής Αυγής

Αντιφασιστικός ξεσηκωμός στην Ξάνθη κατά της επαναλειτουργίας γραφείων των νεοναζί της Χρυσής Αυγής 

 

Πανεργατικόπαλλαϊκό, αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Νοέμβρη, Κεντρική Πλατεία, 5μμ

 

Πλήθος φορέων, συνδικάτων, αριστερών οργανώσεων και συλλογικοτήτων κλιμακώνουν τις αντιδράσεις κατά της φασιστικής πρόκλησης της Χρυσής Αυγής με αναγγελία λειτουργίας Γραφείων-ορμητηρίου επιθέσεων. Στέλνουν μάλιστα τον Λαγό, που έπαιζε εκντρικό ρόλο στις δολοφονικές επιθέσεις της Χρυσής Αυγής για τις οποίες όλη η ηγεσία είναι υπόδικη.

 

Μέχρι τώρα στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο καλούν η ΚΕΕΡΦΑ, το Ν.Τ της ΑΔΕΔΥ, η ΕΛΜΕ Ξάνθης, ο Διαδασκαλικός Σύλλογος, ο Σύλλογος Δασκάλων Μειονοτικών Σχολείων Αποφοίτων ΕΠΑΘ, το Σωματείο Εργαζόμενων Γενικού Νοσοκομείου Ξάνθης, ο Σύλλογος Περιφερειακής Ενότητας Ξανθης(ΣΥΠΕΞΑ),η Πολύχρωμη πολυπολιτισμική ομπρέλλα Ξάνθης κα. Καλούν επισης η ΑΝΤΑΡΣΥΑ και η ΝΕ ΣΥΡΙΖΑ Ξάνθης.

 

Ακολουθεί η ανακοίνωση της ΚΕΕΡΦΑ Ξάνθης:

 

Αντιφασιστικό Συλλαλητήριο

Σάββατο 5 Νοέμβρη , 5μμ, Κεντρική Πλατεία

ΕΞΩ ΟΙ ΦΑΣΙΣΤΕΣ ΑΠΟ ΤΗΝ ΞΑΝΘΗ

ΟΧΙ ΓΡΑΦΕΙΑ ΟΡΜΗΤΗΡΙΑ ΤΩΝ ΤΑΓΜΑΤΩΝ ΕΦΟΔΟΥ

ΚΑΤΩ ΤΑ ΧΕΡΙΑ ΑΠΟ ΤΗ ΜΕΙΟΝΟΤΗΤΑ

ΝΑ ΚΑΤΑΔΙΚΑΣΤΟΥΝ ΟΙ ΝΕΟΝΑΖΙ ΤΗΣ ΧΡΥΣΗΣ ΑΥΓΗΣ

 

 

Το Σάββατο 5 Νοέμβρη οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής σχεδιάζουν να ξαναστήσουν γραφεία-ορμητήρια στην Ξάνθη και ο αρχιδολοφόνος Λαγός έρχεται να τα «εγκαινιάσει». Είναι τεράστια πρόκληση! Ουσιαστικά οι φασίστες είναι εξαφανισμένοι από τις 6 Απρίλη του 2013 όταν οργανώθηκε ένα από τα μεγαλύτερα συλλαλητήρια στην πόλη μας σαν απάντηση στη δολοφονική επίθεση τάγματος εφόδου της ΧΑ σε αντιφασίστα μειονοτικό επειδή μιλούσε τουρκικά στο τηλέφωνο. Ήταν η κορύφωση μιας σειράς επιθέσεων σε αριστερούς φοιτητές σε στέκια της νεολαίας, σε αντιφασίστα μειονοτικό εκπαιδευτικό σε αφισοκόλληση της ΚΕΕΡΦΑ, σε γυναίκες της μειονότητας επειδή φορούσαν μαντίλα.

 

Οι κυβερνήσεις της ΕΕ προσπαθούν να στρέψουν την οργή του κόσμου, όχι στην πολιτική της λιτότητας, αλλά στους Μουσουλμάνους και τους πρόσφυγες, παίζοντας το χαρτί της Ισλαμοφοβίας. Αυτή η πολιτική τρέφει τους φασίστες σε όλη την Ευρώπη. Η ρατσιστική συμφωνία ΕΕ-Τουρκίας έχει μετατρέψει τα νησιά του Αιγαίου σε φυλακές και κέντρα απελάσεων προσφύγων και κρατάει τους πρόσφυγες σε στρατόπεδα-γκέτο έξω απ' τις πόλεις και τα παιδιά τους στο περιθώριο του εκπαιδευτικού συστήματος. Εκεί ποντάρουν οι φασίστες για να βγουν από την απομόνωση που το κύμα αλληλεγγύης στους πρόσφυγες τους έχει καταδικάσει.

 

Σε μια περίοδο που η εργατική τάξη δίνει μάχες ενάντια στις ιδιωτικοποιήσεις στο νερό, στο ρεύμα, στις συγκοινωνίες, για να σώσει τα νοσοκομεία, τους δήμους, τα σχολεία, οι νεοναζί της Χρυσής Αυγής επιχειρούν και πάλι να στήσουν εργοδοτικά «σωματεία», όπως τότε που χτύπησαν τους εργάτες του ΠΑΜΕ, φοράνε και πάλι την προβιά των «επιτροπών κατοίκων» και των «ανησυχούντων γονέων», ζητώντας περισσότερους φράχτες, απελάσεις, αποκλεισμούς για τους κατατρεγμένους του πολέμου και της φτώχειας.

 

Παράλληλα, επιχειρούν να ξαναπατήσουν πόδι στη Θράκη που ο ΣΥΡΙΖΑ έχει εκχωρήσει τη διοίκησή της στους ΑΝΕΛ και βλέπουμε το τελευταίο διάστημα να κλείνουν μειονοτικά σχολεία, οδηγώντας ολόκληρα χωριά σε μαρασμό, να επιμένουν στο ρατσιστικό νόμο που αποκλείει τους δάσκαλους της μειονότητας από το ελληνόφωνο πρόγραμμα των μειονοτικών σχολείων, να κάνουν πλάτες σε επιθέσεις του βαθέος κράτους, όπως ο εμπρησμός σε τζαμί και η επίθεση στα γραφεία του DEB στην Κομοτηνή και η «κινηματογραφική» απαγωγή του ιμάμη στην Ξάνθη από τους «Φρουρούς της Θράκης».

 

Η ΚΕΕΡΦΑ καλεί σε μαζική συμμετοχή στο αντιφασιστικό συλλαλητήριο το Σάββατο 5 Νόεμβρη στις 5 το απόγευμα στην Κεντρική Πλατεία. Καλεί τα σωματεία, συλλογικότητες και δημοτικά συμβούλια να εκδώσουν ψήφισμα στήριξης της κινητοποίησης που να κηρύσσει ανεπιθύμητους τους φονιάδες του Παύλου Φύσσα και να απαιτεί την καταδίκη της ναζιστικής εγκληματικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή.Σχετικά άρθρα

Μαρτυρία πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής: "Εμείς οργανώσαμε την επίθεση στο μαγαζί του Βραχνή για αντίποινα"

Ιδιαίτερα σημαντική υπήρξε η μαρτυρία πρώην μέλους της Χρυσής Αυγής, ο οποίος παρουσίασε στο δικαστήριο στοιχεία, εξηγώντας πως η επίθεση ήταν οργανωμένη από τη Χρυσή Αυγή

Το συγκλονιστικό κείμενο της δασκάλας που δεν φοβήθηκε τη Χρυσή Αυγή

Πάντα ήμασταν εκείνο το ιερό «Ανάμεσα»  που πάντα ξαπόσταιναν  και δροσίζονταν οι Άλλοι. Οι Ξένοι. Εκεί..κάτω από τις ελιές και τα αρμυρίκια και μέσα στο στήθος των εύρωστων γυναικών.

"Μηδενική ανοχή στον νέο πλανητάρχη":H KEΕΡΦΑ καλεί σε διαδηλώσεις κατά του Τραμπ

Με σύνθημα "Μηδενική ανοχή στο νέο πλανητάρχη των ΗΠΑ που υπόσχεται να χτίσει φράχτη εκατοντάδων χιλιομέτρων για να φράξει την είσοδο στους φτωχούς μετανάστες" γίνονται σήμερα μαζικές κινητοποιήσεις σε όλο τον κόσμο κατά του Ντόναλντ Τραμπ. Στην Αθήνα, η ΚΕΕΡΦΑ  καλεί σε συγκέντρωση  στο Σύνταγμα.

Ένωση Γονέων και Κηδεμόνων: Στο Περιστέρι τις προσφυγιάς, της αντίστασης, του αγώνα δεν χωράνε οι φασίστες

Τις τελευταίες μέρες ζούμε την προσπάθεια της εγκληματικής, ναζιστικής οργάνωσης Χρυσή Αυγή να μετατρέψει τα σχολεία σε αρένα, με στόχο να ξαναβγεί από το λαγούμι της.

Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων για Στεφανίδου: Στεκόμαστε στο πλευρό της

Τη στήριξή της στην Τατιάνα Στεφανίδου μετά τη μήνυση του υπόδικου βουλευτή της Χρυσής Αυγής Γιάννη Λαγού εξέφρασε με ανακοίνωσή της η Γενική Γραμματεία Ισότητας των Φύλων.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×