op
×

«Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά» για βρέφη και μικρά παιδιά

Διαβάστηκε
«Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά» για βρέφη και μικρά παιδιά
Τη βοήθεια του κόσμου προκειμένου να βρουν μια ζεστή αγκαλιά τα βρέφη και τα παιδιά που παραμένουν σε μαιευτήρια και νοσοκομεία για μήνες, επειδή η οικογένειά τους αδυνατεί να έχει τη φροντίδα τους και συγχρόνως τα ιδρύματα παιδικής προστασίας δεν έχουν διαθέσιμες θέσεις για τη φιλοξενία τους, ζητά το Κέντρο Κοινωνικής Πρόνοιας της Περιφέρειας Αττικής. 

Το πιλοτικό πρόγραμμα αναδοχής με τίτλο «Ανάδοχη Πρώτη Αγκαλιά» έχει σκοπό να προσφέρει στα βρέφη στοργή, τρυφερότητα, ασφάλεια, οικογενειακή θαλπωρή, ερεθίσματα και αποκλειστική φροντίδα, ακριβώς όπως μόνο μια ζεστή αγκαλιά μπορεί να προσφέρει. 

Για να πετύχει το πρόγραμμα αναζητούνται ζευγάρια ή μόνες γυναίκες με δικά τους παιδιά, ή με εμπειρία γονεϊκού ρόλου, που θα φιλοξενήσουν στο σπίτι τους ένα βρέφος για βραχύ χρονικό διάστημα, ως τη μόνιμη οικογενειακή του αποκατάσταση, δηλαδή, είτε με την επιστροφή του στη φυσική οικογένεια είτε μέσω του θεσμού της υιοθεσίας.

Σύμφωνα με τα διεθνή ποιοτικά χαρακτηριστικά για τη διασφάλιση της καλής φροντίδας των βρεφών,  το πιλοτικό αυτό πρόγραμμα παρέχει:

  • Σταθερή συμβουλευτική και ψυχοκοινωνική στήριξη της ανάδοχης οικογένειας από διεπιστημονική ομάδα (κοινωνικό λειτουργό, ψυχολόγο, παιδίατρο, βρεφονηπιοκόμο) με στόχο την τακτική παρακολούθηση της εξέλιξης του βρέφους και της πλαισιωμένης φροντίδας του.
  • Πλήρη ιατροφαρμακευτική και νοσηλευτική περίθαλψη του βρέφους.
  • Κάλυψη του συνόλου των δαπανών που θα προκύψουν για την εξασφάλιση των αναγκών του κάθε βρέφους σύμφωνα με την ηλικία του, δηλαδή: είδη σίτισης (γάλα, κρέμες κ.λπ.), είδη υγιεινής (πάνες κ.λπ.), είδη για την καλή ψυχοκινητική ανάπτυξή τους και τα πρώτα είδη εγκατάστασης (κούνια, καρότσι, άλλα αναλώσιμα, όπως μπιμπερό, πιπίλες κ.λπ.)
  • Το προβλεπόμενο από το θεσμικό πλαίσιο μηνιαίο επίδομα στην ανάδοχη οικογένεια.
Για πληροφορίες, οι ενδιαφερόμενοι μπορούν να επικοινωνούν με την Κοινωνική Υπηρεσία  Παραρτήματος Προστασίας Παιδιού Αττικής «Η ΜΗΤΕΡΑ» στα τηλέφωνα: 213.2015737,  213.2015792 και στο Αναρρωτήριο Πεντέλης (Τηλέφωνα:213.2059852, 213.2059858). 


Σχετικά άρθρα

Δωρεάν ομάδα στήριξης γονέων με παιδιά σχολικής ηλικίας (6-12 ετών)

 Με τη βοήθεια των συντονιστών γίνεται διερεύνηση διάφορων εναλλακτικών τρόπων προσέγγισης σε θέματα που δυσκολεύουν τους γονείς, έτσι ώστε να αποκτήσουν «εργαλεία».

"Στοπ" στις διαφημίσεις αυτών των ειδών που απευθύνονται σε παιδιά

Με πρωτοβουλία της Επιτροπής Προστασίας Ανηλίκων, απαγορεύτηκε  η εμπορική προβολή τριών προιόντων που απευθύνονται σε παιδιά με το σκεπτικό ότι ενέχουν κινδύνους για την ψυχική τους ανάπτυξη. 

5χρονο αγοράκι βρέθηκε νεκρό μετά από τιμωρία επειδή "έβρεξε" το κρεβάτι του

Η αστυνομία πιστεύει ότι το μικρό αγόρι τιμωρήθηκε από τους γονείς του επειδή "έβρεξε" το κρεβάτι του και στη συνέχεια το έσκασε από το σπίτι, με αποτέλεσμα να πεθάνει από καρδιακό επεισόδιο στη μέση του δρόμου.

Χορτοφαγική και vegan διατροφή σε βρέφη και νήπια;

H Ακαδημία Διατροφής και Διαιτολογίας των ΗΠΑ και η Αμερικανική Ακαδημία Παιδιατρικής συμφωνούν στο ότι τα καλά σχεδιασμένα χορτοφαγικά και vegan πρότυπα διατροφής είναι υγιεινά για βρέφη και νήπια. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×