op
×

Έτοιμες οι χειμερινές καλλιέργειες των Ενεργών Πολιτών Λάρισας

Διαβάστηκε
Έτοιμες οι χειμερινές καλλιέργειες των Ενεργών Πολιτών Λάρισας
Μέσα στο γενικότερο βαρύ κλίμα που βιώνουμε όλοι μας, λόγω της μεγάλης κρίσης όχι μόνο της οικονομίας, αλλά κυρίως των αξιακών προτύπων της κοινωνίας μας, υπάρχουν και κάποια φωτεινά παραδείγματα, που αναζωογονούν τις ελπίδες, και επιτρέπουν να διαφανούν νότες αισιοδοξίας για το μέλλον! 

Ένα τέτοιο παράδειγμα στην πόλη της Λάρισας, είναι αναμφισβήτητα το κίνημα των Ενεργών Πολιτών Λάρισας!

Μια κεφάτη παρέα συνειδητοποιημένων πολιτών, που σε πείσμα των καιρών, κι ενώ παντού γύρω τους επικρατεί το μούδιασμα, η παραίτηση, η άνευ όρων παράδοση στην αδράνεια και τη μοιρολατρία, αυτοί αποφάσισαν να αναλάβουν τις ευθύνες που τους αναλογούν ως πολίτες, και να δράσουν! 

Ανάμεσα σε όλα τα άλλα με τα οποία καταπιάνονται είναι και η διάσωση και διάδοση των παραδοσιακών σπόρων, ένα ζήτημα κομβικής σημασίας, που στις μέρες μας θα έπρεπε να μας απασχολεί όλους!

Στα πλαίσια αυτών των ανησυχιών, οι εθελοντές των Ενεργών Πολιτών έδωσαν ραντεβού την περασμένη Κυριακή, στον κήπο παραδοσιακών φυτών και βοτάνων που διατηρούν στο χώρο του Αισθητικού Άλσους Λάρισας, για να κάνουν εργασίες για τις χειμερινές καλλιέργειες.

Η ανταπόκριση των εθελοντών ήταν κάτι παραπάνω από ικανοποιητική! Ενεργοί Πολίτες κάθε ηλικίας, επαγγελματικής ενασχόλησης και κοινωνικής διαστρωμάτωσης, έσπευσαν με μεράκι και όρεξη για δουλειά, να κλαδέψουν, να σκάψουν, να ξεβοτανίσουν, να φυτέψουν, να ποτίσουν! 

Με τον καιρό σύμμαχο, να μας χαρίζει μια ανοιξιάτική μέρα στη μέση του Φθινοπώρου, και τους εθελοντές-φοιτητές με τη ζωντάνια της νιότης τους να ανεβάζουν τη διάθεση της μεγάλης παρέας, ο κόπος της αγροτικής δουλειάς αλάφρωσε και μετατράπηκε σε μια ευχάριστη δημιουργική απασχόληση!

Όμως, επειδή οι Ενεργοί Πολίτες είναι πρώτοι στη δουλειά, αλλά πρώτοι και στο γλέντι, μετά τον κάματο της αγροτικής εργασίας, ήρθαν τα ωραία! Οι ψησταριές πήραν φωτιά, και η ατμόσφαιρα γέμισε με τις ευωδίες από τα κοψίδια που ο καθένας έφερε για το κοινό -ρεφενέ- τραπέζι! Τα ποτήρια γέμισαν με γλυκόπιοτο κρασί και τα παιδιά πιάσανε τις κιθάρες και επένδυσαν με μουσική και τραγούδια την όμορφη παρέα! 

Ήταν από τις μαγικές στιγμές μέσα στην κοινότητα των Ενεργών Πολιτών, όπου αισθάνεσαι να ολοκληρώνεσαι ως άνθρωπος, γιατί πέρα από το σπουδαίο έργο που προσφέρεις, νιώθεις την αύρα των ανθρώπων γύρω σου που έχουν κοινές προσδοκίες με σένα! Μια συναισθηματική κατάσταση που αναπτερώνει το ηθικό σου και σε κάνει να αισθάνεσαι ότι δεν είσαι μόνος μέσα στον χαμό που συμβαίνει γύρω σου! 

Μακάρι όλοι οι άνθρωποι να νιώσουν αυτά τα συναισθήματα… Μακάρι όλοι να γίνουν Ενεργοί Πολίτες! Σχετικά άρθρα

Υπογράφουμε εδώ κατά της καρκινογόνου ουσίας Glyphosate, ενεργού συστατικού στα πιο διαδεδομένα φυτοφάρμακα

Η Ευρωπαϊκή Πρωτοβουλία Πολιτών "Stop Glyphosate ECI" καλεί οργανώσεις και πολίτες σε όλη την Ευρώπη να στηρίξουν με υπογραφές την καμπάνια για την πλήρη απαγόρευση της καρκινογόνου ουσίας γλυφοσάτη
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×