op
×

Πως τάιζαν οι αρχαίοι Έλληνες τα μελίσσια τους

Διαβάστηκε
Πως τάιζαν οι αρχαίοι Έλληνες τα μελίσσια τους
Αν ψάχνετε τρόπους για να ταΐσετε φυσικά τα μελίσσια σας, προκειμένου να αποφύγετε την χειμερινή έλλειψη τροφής που μπορεί να οδηγήσει και σε καταστροφή του μελισσιού, τότε το καλύτερο που μπορείτε να κάνετε είναι να ακολουθήσετε το παράδειγμα των αρχαίων Ελλήνων. 

Μπορεί στις μέρες μας οι παραγωγοί μελιού να χορηγούν ένα είδος τροφής που περιλαμβάνει επεξεργασμένη ζάχαρη ή βανίλια, ωστόσο στην αρχαία Ελλάδα δεν υπήρχε αυτή η λύση. 

Έτσι οι αρχαίοι Έλληνες έβαζαν στα μελίσσια σταφίδες ή ξερά σύκα λιωμένα, ξασμένο μαλλί εμποτισμένο με κρασί από σταφίδα, χυμό σταφυλιών βρασμένο μέχρι να μείνει ο μισός, ή υδρομέλι

Οι συγκεκριμένες τροφές μπορούν να χορηγηθούν και κατά τους καλοκαιρινούς μήνες σε περιόδους ξηρασίας, όταν η φυσική τροφή των μελισσών από τα λουλούδια έχει καταστραφεί. 


Σχετικά άρθρα

Κάθε κόκκος σιταριού συλλέγεται και τρώγεται μόνο μια φορά – πωλείται όμως μέχρι και 99 φορές!

Πίσω από αυτό βρίσκονται οικονομικοί όμιλοι όπως η Goldman Sachs, η γερμανική τράπεζα (Deutsche Bank) και ασφαλιστικά κεφάλαια (π.χ. Allianz), καθώς και άλλες πολυεθνικές.

Πως η βιομηχανία ζάχαρης παραπλάνησε τους καταναλωτές, πληρώνοντας ερευνητές του Χάρβαρντ

Αποκαλυπτικά έγγραφα που ήρθαν στο φως της δημοσιότητας πρόσφατα δείχνουν ότι η βιομηχανία ζάχαρης πλήρωσε επιστήμονες του Χάρβαρντ την δεκαετία του ΄60 για να υποβαθμίσει τον ενοχικό ρόλο της ζάχαρης στις καρδιακές παθήσεις.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×