op
×

Αυξημένος ο κίνδυνος για σαλμονέλα στις συσκευασμένες σαλάτες

Διαβάστηκε
Αυξημένος ο κίνδυνος για σαλμονέλα στις συσκευασμένες σαλάτες
Αυξημένες πιθανότητες μόλυνσης από το βακτήριο της σαλμονέλας έχουν οι σαλάτες και το σπανάκι που πωλούνται κομμένα σε πλαστικές συσκευασίες, σύμφωνα με μια νέα επιστημονική μελέτη στη Μεγάλη Βρετανία. 

Όπως φάνηκε στις εργαστηριακές αναλύσεις, τα κομμένα φύλλα εκκρίνουν χυμούς, οι οποίοι λόγω των θρεπτικών συστατικών και της υγρασίας αποτελούν πρόσφορο έδαφος για την ανάπτυξη του επικίνδυνου μικροοργανισμού, που μπορεί να αποβεί ακόμη και θανατηφόρος.

Οι ερευνητές ανακάλυψαν ότι η παρουσία των χυμών κάνει πιο επιθετική τη σαλμονέλα και έτσι αυξάνει τον κίνδυνο μόλυνσης του καταναλωτή, κάνοντας ακόμα και έως 2.400 φορές πιο πιθανό να εκδηλωθεί το μικρόβιο. 


Σχετικά άρθρα

Η ομάδα ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΣΤΗ ΠΟΛΗ χαρίζει σπόρους από μυρωδικά, καλοκαιρινά λαχανικά και φρούτα!

Όποιος και όποια ενδιαφέρεται για τους παρακάτω σπόρους, μπορεί να κάνει μία εγγραφή στην ομάδα εδώ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΣΤΗ ΠΟΛΗ για να μάθει την διαδικασία αποστολής.

Ποια φρούτα και κηπευτικά επιλέγουμε τον Ιανουάριο και γιατί [ΛΙΣΤΑ]

Όταν το φυτό αναπτύσσεται και παράγει εντός της εποχής του σημαίνει ότι όλες οι φυσιολογικές του λειτουργίες γίνονται με την λιγότερη κατανάλωση ενέργειας  και με μεγαλύτερη απόδοση και γεύση.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×