op
×

Συνέδριο για την ιατρική κάνναβη στο Ευρωκοινοβούλιο

Διαβάστηκε
Συνέδριο για την ιατρική κάνναβη στο Ευρωκοινοβούλιο
Εμπειρογνώμωνες, ευρωπαϊκά θεσμικά όργανα, εκπρόσωποι των δημόσιων αρχών, ακτιβιστές και εκπρόσωποι της κοινωνίας των πολιτών θα ανταλλάξουν απόψεις για την ιατρική κάνναβη, στο συνέδριο που θα πραγματοποιηθεί την Τετάρτη 30 Νοεμβρίου 2016 στο Ευρωπαϊκό Κοινοβούλιο. 
 
Το διεθνές αυτό συνέδριο διοργανώνεται από την Ομάδα της Ευρωαριστεράς, έπειτα από πρωτοβουλία του Έλληνα ευρωβουλευτή Στέλιου Κούλογλου.

Σύμφωνα με την ανακοίνωση, το συνέδριο έχει στόχο να παρουσιάσει το τρέχον νομικό καθεστώς της ιατρικής κάνναβης στην Ευρώπη και διεθνώς, να εξετάσει τις δυσκολίες και τις προοπτικές και να ξεκινήσει έναν αποτελεσματικό διάλογο σχετικά με τη συμβολή της καλλιέργειας και της χρήσης της ιατρικής κάνναβης στη αντιμετώπιση ενός μεγάλου φάσματος ασθενειών και στην οικονομική ανάπτυξη.

Την Ελλάδα θα εκπροσωπήσουν ο Δήμος Φωτόπουλος αντιπρόεδρος του ΟΚΑΝΑ και μέλος της Ειδικής Ομάδας Εργασίας για την ιατρική κάνναβη του Υπουργείου Υγείας, η Τζάκι Πόιτρας, από την ένωση ΜΑΜΑΚΑ (ΜαΜάδες για την Κάνναβη), ο Γιώργης Οικονομόπουλος ψυχίατρος και ιδρυτής του Ελευθεριακού Συνδέσμου Απεξάρτησης, ΕΛΕΥΣΥΝΑ. Την κατάσταση στην Κύπρο θα αναλύσει ο Πέτρος Ευδόκας, από την οργάνωση «Friends ofCannabis Cyprus». Εκ μέρους της ένωσης «Ασθενείς Υπέρ της Χρήσης της Φαρμακευτικής Κάνναβης» θα παρέμβει ο Κωνσταντίνος Σύρος.

Σπουδαίοι επιστήμονες από όλη την Ευρώπη

Από τη Σλοβενία, η Majda Robić, διευθύνων σύμβουλος της ΜΚΟ WORLD HEMPCONGRESS, θα αναφερθεί στους τρόπους επίλυσης των νομικών εμποδίων για την κάνναβη στην ΕΕ στον τομέα της υγείας και των επιχειρήσεων.

Ο Βέλγος γιατρός Dominique Lossignol, ειδικός στη θεραπεία του καρκίνου και του πόνου, και διευθυντής της κλινικής του Βελγικού Ινστιτούτου Bordet χορηγεί ήδη παρασκευάσματα κάνναβης σε ασθενείς του και θα εκθέσει τις παρατηρήσεις του.

Ο Bertrand Rambaud, πρόεδρος της Γαλλόφωνης Ένωσης Κανναβινοειδών στην Ιατρική, είναι οροθετικός και χρησιμοποιεί φαρμακευτική κάνναβη για να αντιμετωπίσει τις παρενέργειες της θεραπείας που ακολουθεί. Μέσα από την προσωπική του εμπειρία θα εκθέσει τις θεραπευτικές δυνατότητες της κάνναβης.
Ο Pavel Kubu, ερευνητής στο τομέα της πληροφορικής βιοιατρικής στο Διεθνές Ινστιτούτο Κάνναβης και Κανναβινοειδών της Τσεχίας θα κάνει μια επισκόπηση των προγραμμάτων ιατρικής κάνναβης παγκοσμίως.

Το νέο πρόγραμμα της Γερμανίας σχετικά με την ιατρική κάνναβη θα παρουσιάσει ο Franjo Grotenhermen. Ο ίδιος είναι ιατρός και πάσχει εδώ και δέκα χρόνια από μια σπάνια νευρολογική ασθένεια που τον αναγκάζει να παραμένει ξαπλωμένος για 23 ώρες την ημέρα. Είναι πρόεδρος της Διεθνούς Ένωσης Κανναβινοειδών στην Ιατρική και πρόεδρος της Διακήρυξης Για Την Ιατρική Κάνναβη.

Τις καινοτομίες στην έρευνα, το ρυθμιστικό περιβάλλον και τα επιτεύγματα στον τομέα της τεχνολογίας στο Ισραήλ καθώς και τις διεθνείς οικονομικές τάσεις θα παρουσιάσει ο Saul Kaye, ιδρυτής της  ηγετικής start up εταιρείας παραγωγής ιατρικής κάνναβης του Ισραήλ, iCan.

Από την Ιρλανδία θα συμμετέχει στο συνέδριο ο Graham De Barra, ιδρυτής της Οργάνωσης Φοιτητών για την Προώθηση μιας Λογικής Πολιτικής για τα Ναρκωτικά, ενώ την κατάσταση στην Ισπανία και τα νέα ερευνητικά πεδία στον τομέα της ιατρικής κάνναβης θα παρουσιάσουν η Carola Perez, ασθενής, ακτιβίστρια υπέρ της χρήσης της κάνναβης για ιατρικούς σκοπούς και πρόεδρος του Ισπανικού Παρατηρητηρίου για την Ιατρική Κάνναβη καιο Manuel Guzman, βιοχημικός και ερευνητής.
Σχετικά άρθρα

Στέλιος Κούλογλου: Δεν κατοχυρώνεται πλήρως η φέτα

Η CETA ευνοεί μόνο τις μεγάλες πολυεθνικές, ενώ αντίθετα βλάπτει τις μικρές και μεσαίες επιχειρήσεις, εκθέτοντάς τις σε έναν ανταγωνισμό στον οποίο δεν μπορούν να αντεπεξέλθουν. Η ελληνική φέτα δεν παράγεται από αγελαδινό γάλα, όπως οι απομιμήσεις, και δεν μπορεί να ανταγωνιστεί την απομίμηση καναδέζικης "φέτας".

Αυτό είναι το μυστικό νομοσχέδιο για την ιατρική κάνναβη στην Κύπρο

Η καλλιέργεια της Κάνναβης στην Κύπρο για χιλιάδες χρόνια γινόταν από απλούς ανθρώπους στα σπίτια και στα χωράφια τους. Χωρίς μεγάλες επενδύσεις, χωρίς μεγάλες εγκαταστάσεις. 

Legalit: Βήματα για τη νομιμοποίηση της κάνναβης το 2017

Ο «πόλεμος κατά των ναρκωτικών» έχει τις βάσεις του στις τρεις συνθήκες των Ηνωμένων Εθνών για τα Ναρκωτικά (1961, 1971, 1988). Οι συγκεκριμένες συθήκες απαγορεύουν τη μη ιατρική χρήση ορισμένων ναρκωτικών.

Νόμιμη η κάνναβη και στη Γερμανία για θεραπευτικούς λόγους

Οι Γερμανοί βουλευτές, νομιμοποίησαν ομόφωνα τη χρήση της κάνναβης για θεραπευτικούς σκοπούς για ασθενείς που πάσχουν από σοβαρές ασθένειες όπως καρκίνο, επιληψία, σκλήρυνση κατά πλάκας εφόσον δεν υπάρχει αποτελεσματική εναλλακτική θεραπεία. 

Κούλογλου: Προσπάθεια συγκάλυψης του πολιτικού σκανδάλου της Novartis

"Έχουμε ένα σκάνδαλο η έρευνα του οποίου αφορά την περιόδο μέχρι το 2014 και έχει ζημιώσει εκατοντάδες εκατομμύρια ή και δισεκατομμύρια το ελληνικό σύστημα υγείας" δήλωσε  ο ευρωβουλευτής του ΣΥΡΙΖΑ Στέλιος Κούλογλου.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×