op
×

Το λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε λαχανικά

Διαβάστηκε
Το λάθος που κάνουμε όταν μαγειρεύουμε λαχανικά
Γνωρίζετε ότι ο τρόπος που μαγειρεύουμε τα λαχανικά μπορεί να επηρεάσει την περιεκτικότητά τους σε πολύτιμες βιταμίνες και απαραίτητα μέταλλα;

Σύμφωνα με τη διατροφολόγο Tracy Lesht, το βράσιμο των λαχανικών είναι ο πλέον λάθος τρόπος μαγειρέματος καθώς οδηγεί σε απώλεια θρεπτικών συστατικών σε ποσοστό έως και 50%.

Το βράσιμο δεν ενδείκνυται, κυρίως για λαχανικά που περιέχουν υδατοδιαλυτές βιταμίνες, όπως το λάχανο, το σπανάκι, η λαχανίδα, το μπρόκολο, τα φασόλια και ο αρακάς.

Ένας τρόπος να διατηρήσετε τη θρεπτική αξία αυτών των λαχανικών είναι να τα μαγειρεύετε με ελάχιστο νερό και για λίγη ώρα. Εναλλακτικά, το Βρετανικό Σύστημα Υγείας στην ιστοσελίδα του προτείνει το ψήσιμο και το μαγείρεμα στον ατμό.

Όπως αναφέρει χαρακτηριστικά: «Ο καλύτερος τρόπος να διατηρήσουμε όσο το δυνατόν περισσότερες υδατοδιαλυτές βιταμίνες είναι να μαγειρεύουμε στον ατμό ή να ψήνουμε τα λαχανικά, αντί να τα βράζουμε, ή να χρησιμοποιούμε το νερό σε σούπες ή σε φαγητά κατσαρόλας αντί να το πετάμε».

 

Πηγή: onmed.gr

Λέξεις Κλειδία - Tags
λάθος
10
μαγείρεμα
9
λαχανικά
94
Σχετικά άρθρα

Η ομάδα ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΣΤΗ ΠΟΛΗ χαρίζει σπόρους από μυρωδικά, καλοκαιρινά λαχανικά και φρούτα!

Όποιος και όποια ενδιαφέρεται για τους παρακάτω σπόρους, μπορεί να κάνει μία εγγραφή στην ομάδα εδώ: ΚΑΛΛΙΕΡΓΩ ΣΤΗ ΠΟΛΗ για να μάθει την διαδικασία αποστολής.

Ποια φρούτα και κηπευτικά επιλέγουμε τον Ιανουάριο και γιατί [ΛΙΣΤΑ]

Όταν το φυτό αναπτύσσεται και παράγει εντός της εποχής του σημαίνει ότι όλες οι φυσιολογικές του λειτουργίες γίνονται με την λιγότερη κατανάλωση ενέργειας  και με μεγαλύτερη απόδοση και γεύση.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×