op
×
Διήμερο εκδηλώσεων του Αλληλέγγυου Σχολείου της Μεσοποταμίας
Διήμερο εκδηλώσεων του Αλληλέγγυου Σχολείου της Μεσοποταμίας
17/12/16 20:00
Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία
Αττικής » Νοτίου Τομέα Αθηνών » Μοσχάτου-Ταύρου
άλλα: Το Αλληλέγγυο Σχολείο της Μεσοποταμίας στο πλαίσιο της πρώτης, για φέτος, ανταποδοτικής του δράσης, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα

Διήμερο εκδηλώσεων του Αλληλέγγυου Σχολείου της Μεσοποταμίας

ΔΙΗΜΕΡΟ ΕΚΔΗΛΩΣΕΩΝ ΤΟΥ ΑΛΛΗΛΕΓΓΥΟΥ ΣΧΟΛΕΙΟΥ ΤΗΣ ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ


Το Αλληλέγγυο Σχολείο της Τράπεζας Χρόνου της Μεσοποταμίας στο πλαίσιο της πρώτης, για φέτος, ανταποδοτικής του δράσης, διοργανώνει διήμερο εκδηλώσεων κοινωνικού και πολιτιστικού χαρακτήρα, στις 17 και 18 Δεκεμβρίου, στο σπίτι της Μεσοποταμίας, Πλάτωνος 13, Μοσχάτο.


Πρόγραμμα Εκδηλώσεων:

Σάββατο 17 Δεκεμβρίου

8μ.μ.
ΠΑΡΤΥ μαθητών του Αλληλέγγυου Σχολείου
Στο πλαίσο των ανταποδοτικών δράσεων της Μεσοποταμίας, οι μαθητές ανταποδίδουν με ένα πάρτυ με μουσικές ροκ, χιπ χοπ και πανκ.

Κυριακή 18 Δεκεμβρίου

12π.μ.
"Αριστοφάνης Junior"
Η Μαρία Σκούπα (ηθοποιός και θεατρολόγος) και ο Νίκος Χατζηελευθεριου (κιθαριστής και συνθέτης), παρουσιάζουν ενα δίωρο διαδραστικό και ψυχαγωγικό πρόγραμμα, με τίτλο "Αριστοφάνης junior".
Μια σπονδυλωτή (για παιδια από 6 χρόνων-για εφηβους-και για "μεγάλους") αφήγηση για το Θέατρο τη μουσική τον Αριστοφάνη, τον πόλεμο την Ειρήνη και την ουτοπία.
Με βάση δύο κωμωδίες του Αριστοφάνη ("Αχαρνής και Όρνιθες") που έχει διασκευάσει και σκηνοθετήσει για το Θέατρο "Βαφείο-Λάκης Καραλής" η Μαρία Σκούπα με πρωτότυπη μουσική του Νίκου Χατζηελευθερίου, ξετυλίγονται τόσο οι μύθοι του Αριστοφάνη όσο και οι έννοιες και οι καταβολές της έκφρασης μέσα από το λόγο τη μουσική και την κίνηση.

7μ.μ.
Εκδήλωση –συζήτηση με θέμα
«Πως επηρεάζει η οικογένεια τις επαγγελματικές αποφάσεις των παιδιών της»
Με εργαλείο μας ένα μύθο της Ελληνικής μυθολογίας , εκείνο της «Θέτιδας και του Αχιλλέα», θα αναλύσουμε, σχολιάσουμε και μοιραστούμε τις εμπειρίες μας για τον τρόπο με τον οποίο επηρεάζουμε εν τέλει (συνειδητά ή ασυνείδητα) τα παιδιά μας στην επιλογή σπουδών και επαγγέλματος.
Ιδιαίτερα θα αναφερθούμε στο ρόλο που διαδραματίζουν οι « υψηλές προσδοκίες» που έχουμε από τα παιδιά μας όσον αφορά το μέλλον τους.
Εισηγήτρια στην εκδήλωση θα είναι η Αριστέα Γιαννακοπούλου Υπεύθυνη για θέματα σπουδών και επαγγελμάτων του Κ.Ε.Σ.Υ.Π Πειραιά ( Κέντρο Συμβουλευτικής και Επαγγελματικού Προσανατολισμού του Υπουργείου Παιδείας).


https://www.facebook.com/events/1859518437651970Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία web:
Πλάτωνος 13, Μοσχάτο Ταύρος 183 44, Ελλάδα
Αττικής, Νοτίου Τομέα Αθηνών, Μοσχάτου-Ταύρου
Για πληροφορίες στο τηλέφωνο: 6939301718, email Τράπεζας Χρόνου: mesopotamiatx@gmail.com
"Βασικές καταστατικές αρχές

Η Κίνηση Πολιτών Μοσχάτου Μεσοποταμία αποτελεί δίκτυο Κοινωνικής Αλληλέγγυας και Συνεργατικής Οικονομίας στην Αθήνα. Ενεργοί δημοκρατικοί πολίτες. Ενδιαφερόμαστε για τα κοινά. Όχι στην ιδιώτευση. Παρέμβαση με πολλούς τρόπους, σε πολλά μέτωπα (ζητήματα πολιτικά, πολιτιστικά, κοινωνικά, ποιότητας ζωής, ...).
   
Όχι συγκεκριμένο κομματικό στίγμα. Άτομα ποικίλων προελεύσεων και οριζόντων. Όχι απολίτικοι ωστόσο. Κάνουμε πολιτική με τη βαθύτερη, ουσιαστικότερη έννοια του όρου. Δημοκρατικό πνεύμα. Κουλτούρα διαλόγου, επικοινωνίας, κατανόησης των διαφορετικών απόψεων. Κεντρικός στόχος: να συναντηθούμε μεταξύ μας, να διαλεχθούμε.

   
Κίνηση ανοιχτή στον καθένα. Ομάδες - επιτροπές - όργανα ανοιχτά σε όλους όσους θέλουν να συμμετάσχουν. Τα μέλη μας όχι αναγκαστικά Μοσχατιώτες, αλλά από την ευρύτερη περιοχή μας. Δίχως ιεραρχία, δίχως αρχηγισμούς, δίχως επίσημη εκπροσώπηση. Δημοκρατικά όλες οι αποφάσεις με λογική άμεσης δημοκρατίας.
   
Σημαντικό το στοιχείο της ευχαρίστησης. Η απόλαυση του να κάνουμε πράγματα μαζί. Να βρεθούμε, να γνωριστούμε, να διασκεδάσουμε, να παρέμβουμε, να αλλάξουμε τα πράγματα (έστω τους εαυτούς μας).
   
Δεν είμαστε δημοτική παράταξη/κίνηση. Αν κάποιοι από εμάς επιθυμούν μια τέτοια παρέμβαση θα πρέπει να το κάνουν με άλλη επωνυμία, σε άλλο σχήμα διακριτό από τη ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑ.

   
Απαραίτητη μια ολιγομελής γραμματεία επιφορτισμένη με τις ειδοποιήσεις, το συντονισμό των δράσεων, την τήρηση των οικονομικών. Τα μέλη της εκπροσωπούν όπου χρειαστεί τη συλλογικότητά μας σύμφωνα με τις κατευθύνσεις της γενικής συνέλευσης. Η γραμματεία δεν αποφασίζει για σημαντικά ζητήματα και είναι ανακλητή. Σε περίπτωση που η γραμματεία αδυνατεί, εκπρόσωπος της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ μπορεί να είναι οποιοδήποτε μέλος της στα πλαίσια πάντα των κατευθύνσεων της γεν. συνέλευσης.

   
Ευέλικτη λειτουργία. Επιμέρους ομάδες, ανοιχτές σε όσους το επιθυμούν, οι οποίες μπορούν να δραστηριοποιούνται για θέματα/εκδηλώσεις που τις ενδιαφέρουν. Η γραμματεία, πάντα ενήμερη, αναλαμβάνει την ειδοποίηση όλων.
   
Οι θέσεις της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ διαμορφώνονται από τις συζητήσεις στα πλαίσια των γενικών συνελεύσεων των μελών της.

   
Στις εκδηλώσεις της ΜΕΣΟΠΟΤΑΜΙΑΣ επιδιώκουμε τη συμμετοχή όλων. Δίνουμε βήμα σε απλό κόσμο, όχι μόνο σε ειδικούς και πάντως όχι σε προβεβλημένους πολιτικούς (δίχως ωστόσο αυτά να είναι αυστηροί κανόνες/όροι απαράβατοι, αλλά σηματοδότηση μιας κατεύθυνσης, μιας λογικής).
   
Προσπάθεια να συνέρχεται κάθε πρώτη Κυριακή του μήνα η γενική συνέλευση των μελών, τόσο για λόγους ουσιαστικής επικοινωνίας όσο και για να αποφασίζει για τα ζητήματα που θα προκύπτουν.

   
Απώτερη επιδίωξη μας η διαμόρφωση ενός λειτουργικού χώρου («στέκι») που να εξυπηρετεί τις ανάγκες που προκύπτουν από το ξεδίπλωμα των δραστηριοτήτων μας.

Ψηφίστηκαν από τη Γενική Συνέλευση των μελών της Μεσοποταμίας στις 20-3-05"Σχετικά άρθρα

Νηστίσιμα προϊόντα Wise Greece - Γεύση και κοινωνική προσφορά, πάνε μαζί!

Τώρα μπορούμε να απολαύσουμε τα αγαπημένα μας προϊόντα όλο τον χρόνο! Δείτε τα προτεινόμενα νηστίσιμα προϊόντα της Wise Greece από κάθε κατηγορία και βοηθήστε συνανθρώπους μας που έχουν ανάγκη. 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×