op
×

Διαδραστικός Χάρτης: Οι θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας και προστασίας

Διαβάστηκε
Διαδραστικός Χάρτης: Οι θερμαινόμενοι χώροι φιλοξενίας και προστασίας
Κατά τη χειμερινή περίοδο και στα πλαίσια της ετοιμότητας για την προστασία των πολιτών (και ιδιαίτερα των ευπαθών κοινωνικών ομάδων), από ακραία καιρικά φαινόμενα που μπορεί να εμφανισθούν κατά τους χειμερινούς μήνες, οι ΟΤΑ Α΄ βαθμού και άλλοι φορείς λειτουργούν θερμαινόμενους χώρους της περιοχής τους οι οποίοι έχουν καθοριστεί για να φιλοξενήσουν-προστατέψουν πολίτες όταν η θερμοκρασία περιβάλλοντος είναι λιγότερη από 4ο C. 

Ταυτόχρονα, ο κάθε Δήμος/φορέας πρέπει να έχει μεριμνήσει για διαδικασία πληροφόρησης των πολιτών (με τη λειτουργία του τηλεφωνικού Κέντρου ή και αλλιώς) για τους ανωτέρω χώρους και για τις ημέρες και ώρες που θα μπορούν να τους χρησιμοποιήσουν. 


ΟΔΗΓΙΕΣ ΧΡΗΣΗΣ ΤΟΥ ΧΑΡΤΗ

Για να βρείτε εύκολα θερμαινόμενο (είτε κλιματιζόμενο) χώρο

Aνοίξτε αρχικά τον χάρτη σε πλήρη οθόνη αν δεν είναι ήδη και
1. επιλέξτε Περιφερειακή Ενότητα αριστερά στην καρτέλα, έπειτα τον κάτω δείκτη/μαύρο βέλος που θα εμφανιστεί και το συγκεκριμένο χώρο του Δήμου που σας ενδιαφέρει ή
2. εναλλακτικά, επιλέξτε Περιφερειακή Ενότητα (μία ή περισσότερες) και πλησιάστε πάνω στον χάρτη για να βρείτε θερμαινόμενο (είτε κλιματιζόμενο) χώρο στην περιοχή που σας ενδιαφέρει. Κάντε κλικ στο σπιτάκι που επιλέξατε και θ΄ ανοίξει στην αριστερή πλευρά της οθόνης η καρτέλα με τα διαθέσιμα στοιχεία του χώρου.

Οι χώροι αυτοί μας έχουν κοινοποιηθεί έως τώρα από τους Δήμους της Περιφέρειας Αττικής. Θα ανανεώνονται συνεχώς και εφόσον προκύπτουν αλλαγές είτε πρόσθετες πληροφορίες τότε αυτές και θα εμφανίζονται άμεσα στα σημεία του παρόντος χάρτη. 

ΤΗΛΕΦΩΝΑ ΕΚΤΑΚΤΗΣ ΑΝΑΓΚΗΣ
• Ευρωπαϊκός Αριθμός Έκτακτης Ανάγκης 112 
• Πυροσβεστικό Σώμα 199
• Αστυνομία 100
• Ε.Κ.Α.Β. (Ασθενοφόρο) 166
• Κέντρο Δηλητηριάσεων 2107793777
• Κέντρο Ελέγχου και Πρόληψης Νοσημάτων (ΚΕ.ΕΛ.Π.ΝΟ.) 2105212000
• Κέντρο Επιχειρήσεων Γενικής Γραμματείας Πολιτικής Προστασίας 2103359002-3
• Πολιτική Προστασία Περιφέρειας Αττικής 2106928378
Σχετικά άρθρα

Ο χάρτης της ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας στην Ελλάδα

Η Eλληνική Επιτροπή Ατομικής Ενέργειας (ΕΕΑΕ) δημοσιεύει συγκεντρωτικά στοιχεία για τις επιτόπιες μετρήσεις της εκπεμπόμενης ηλεκτρομαγνητικής ακτινοβολίας από σταθμούς κεραιών, που πραγματοποιήθηκαν το 2016,

Οφείλουμε να διασφαλίσουμε ασφάλεια και ελευθερία για τους «μη έχοντες φωνή» | Του Στέλιου Στυλιανίδη

Η ποιότητα του δημοκρατικού πολιτισμού μιας χώρας έχει άμεση συνάφεια με το πώς οι θεσμοί αντιμετωπίζουν τα προβλήματα των μειονοτήτων και των κοινωνικά ευπαθών ομάδων.

Mία θερμαινόμενη αίθουσα ανοίγει ο Δήμος Αθηναίων για τους άστεγους

Λόγω του ψύχους και των μετεωρολογικών προβλέψεων για πτώση της θερμοκρασίας σήμερα και αύριο, ο Δήμος Αθηναίων έχει ανοίξει  για την προστασία των αστέγων, θερμαινόμενο χώρο στη Λέσχη Φιλίας Πανόρμου και Βαθέος.

7 χρόνια μετά: Στη Βουλή το νομοσχέδιο κύρωσης της διεθνούς συμφωνίας για το Πάρκο Πρεσπών

Το μέλλον της περιοχής των Πρεσπών, στην καρδιά της πολιτικά ασταθούς περιοχής των Βαλκανίων, είναι η συνεργασία και η γεφύρωση των διαφορών για την ειρηνική συνύπαρξη

Δύο θερμαινόμενες αίθουσες ανοίγει ο δήμος Αθηναίων για την προστασία των αστέγων από το κρύο

Έκτακτα μέτρα για την προστασία των αστέγων από το ψύχος λαμβάνει από την Πέμπτη 26 Ιανουαρίου ο δήμος Αθηναίων, λόγω των προγνώσεων για χαμηλές θερμοκρασίες.  
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×