op
×

Ο ΔΟΛ στις τράπεζες - αποχωρεί η οικογένεια Ψυχάρη

Διαβάστηκε
Ο ΔΟΛ στις τράπεζες - αποχωρεί η οικογένεια Ψυχάρη

Την αποχώρηση της οικογένειας Ψυχάρη από τον ΔΟΛ στις 31 Δεκεμβρίου ανακοίνωσε στους εργαζομένους ο διευθυντής του "Βήματος" Αντώνης Καρακούσης, με τον ΔΟΛ να μπαίνει να μπαίνει σε εκκαθάριση εν λειτουργία. 

Εξέλιξη που αιφνιδίασε τους εργαζομένους καθώς δεν πρόκειται να πάρουν ούτε δώρο Χριστουγέννων, ούτε μέρος των οφειλόμενων μισθών τους, παρά τις διαβεβαιώσεις της διοίκησης το προηγούμενο διάστημα. 

Οι μετοχές, όπως και το σύνολο των περιουσιακών στοιχείων του ΔΟΛ, εχει περάσει εδώ και καιρό στην κατοχή των τραπεζών.  Στο πλαίσιο αυτο αναμένεται με εξαιρετικά μεγάλο ενδιαφέρον η σύσκεψη που εχει προγραμματιστεί για την Τετάρτη, μεταξύ των διοικήσεων της Πειραιώς, της Εθνικής και της alpha bank.

Μετά την δυσάρεστη αυτή εξέλιξη, οι συνδικαλιστικές ενώσεις των εργαζομένων αποφάσισαν να προχωρήσουν από  σήμερα σε 24ωρες επαναλαμβανόμενες απεργίες. 

Στην κοινή ανακοίνωση που εξέδωσαν οι Ενώσεις αναφέρουν τα εξής:

«Τα Διοικητικά Συμβούλια της ΕΣΗΕΑ, της ΕΠΗΕΑ, της ΕΤΗΠΤΑ, της ΕΣΠΗΤ, της ΠΕΛ και της ΕΤΕΡ αποφάσισαν την κήρυξη 24ωρης απεργίας, από τις 19.00 της Δευτέρας, 19 Δεκεμβρίου 2016 έως τις 19.00 της Τρίτης, 20 Δεκεμβρίου 2016, για όλους τους δημοσιογράφους, τους διοικητικούς υπαλλήλους, τους τεχνικούς τύπου, τους λιθογράφους και τους τεχνικούς ραδιοφώνου, οι οποίοι εργάζονται στις εφημερίδες «ΤΑ ΝΕΑ» και «ΤΟ ΒΗΜΑ ΤΗΣ ΚΥΡΙΑΚΗΣ», στο ραδιοφωνικό σταθμό «ΒΗΜΑ FM», στις ιστοσελίδες «tanea.gr», «vimaonline.gr» και «in.gr», καθώς και σε όλα τα περιοδικά του Ομίλου.

Η απεργία κηρύσσεται καθώς οι εργαζόμενοι βρίσκονται αντιμέτωποι με την εντελώς παράνομη, αντεργατική και καταχρηστική συμπεριφορά της εργοδοσίας του ΔΟΛ, η οποία τους οφείλει δεδουλευμένες αποδοχές, που αντιστοιχούν στους μήνες Αύγουστο, Σεπτέμβριο, Οκτώβριο, Νοέμβριο και α’ δεκαπενθήμερο Δεκεμβρίου 2016.

Τα Δ.Σ. των Ενώσεων ζητούν την άμεση καταβολή όλων των οφειλομένων δεδουλευμένων αποδοχών των συναδέλφων».Λέξεις Κλειδία - Tags
Συγκρότημα ΔΟΛ αποχώρηση Ψυχάρη τράπεζες
120
Σχετικά άρθρα

ΔΟΛ: Το δικαστήριο απέρριψε το αίτημα των τραπεζών

Συζητήθηκε στο Πρωτοδικείο της Αθήνας  η αίτηση των τεσσάρων τραπεζών κατά του Δημοσιογραφικού Οργανισμού Λαμπράκη (ΔΟΛ) ζητώντας να τεθεί η επιχείρηση σε καθεστώς ειδικής διαχείρισης, με βάση τον «νόμο Δένδια».

Ραγδαίες εξελίξεις στον ΔΟΛ: Κλείνουν "Νέα" και "Βήμα"

Σε κλείσιμο οδηγούνται  τα Μέσα Ενημέρωσης του ΔΟΛ μετά το ναυάγιο στο το deal μεταξύ του  Σταύρου Ψυχάρη, του Ιβάν Σαββίδη και της ελεγκτικής εταιρείας Grand Thornton, για την επόμενη ημέρα του ΔΟΛ. 

Oι τράπεζες προκάλεσαν την κρίση | του Eric Toussaint

Το υποτιθέμενο πρόγραμμα διάσωσης της Ελλάδας σχεδιάστηκε για να υπηρετήσει τα συμφέροντα των ιδιωτών τραπεζιτών καθώς και των χωρών που κυριαρχούν στην ευρωζώνη.  H μελέτη του Eric Toussaint καταδεικνύει ότι η ελληνική κρίση που ξέσπασε το 2010 προήλθε από τον ιδιωτικό τραπεζικό τομέα. Δεν είναι αποτέλεσμα υπέρμετρων δημόσιων δαπανών. 

ΔΟΛ: Οι τράπεζες καταγγέλουν την δανειακή σύμβαση και ζητούν καθαίρεση Ψυχάρη

Αρνητική εξέλιξη για τον ΔΟΛ. Οι πιστώτριες τράπεζες προχωρούν στην καταγγελία της δανειακής σύμβασης με τον ΔΟΛ με την απαίτηση έκπτωσης του Σταύρου Ψυχάρη από το ΔΣ ως βασικού μετόχου.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×