op
×

10ο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας

10ο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας
Το 10ο Συνέδριο του Εθνικού Συμβουλίου Διεκδίκησης των Οφειλών της Γερμανίας προς την Ελλάδα (ΕΣΔΟΓΕ), πραγματοποιήθηκε την Κυριακή 18 Δεκεμβρίου με τον πρόεδρό του, Μανώλη Γλέζο, να θέτει τον κεντρικό άξονα των ομιλιών:

Παρευρέθηκαν εκπρόσωποι των κομμάτων ΣΥΡΙΖΑ, ΝΔ, ΚΚΕ, Ε.Κ., ΛΑΕ, Πλεύση Ελευθερίας, ΑΝΤΑΡΣΥΑ, , οι ευρωβουλευτές Νότης Μαριάς και Κώστας  Παπαδάκης (ΚΚΕ) ο πρόεδρος της επιτροπής της βουλής για τις Γερμανικές οφειλές Τριαντάφυλλος Μηταφίδης, βουλευτές, εκπρόσωποι αντιστασιακών οργανώσεων και ενώσεων θυμάτων κατοχής και Μαρτυρικών πόλεων.

Σε κλίμα ενότητας, μαζικό και θέτοντας τους στόχους για το μέλλον του αγώνα, το συνέδριο ολοκλήρωσε τις εργασίες του με την Νατάσα Παπαδοπούλου, (σύντροφο του άνου Τζαβέλα) να τραγουδάει μαζί με τους συνέδρους το 'Πέσατε θύματα".

Ιδιαίτερη αναφορά από τον πρόεδρο του ΕΣΔΟΓΕ και από πολλούς ομιλητές, η συνθήκη ειρήνης που ποτέ δεν υπεγράφη ανάμεσα στην Ελλάδα και τη Γερμανία μετά το τέλος του Β’ Παγκοσμίου Πολέμου (ως η μόνη εξαίρεση).
Σύμφωνα με αυτήν, υποχρεούται η Γερμανία να αποδώσει τις οφειλές που μέχρι σήμερα ακόμη χρωστάει.

Παρουσιάστηκε ο  απολογισμός για τα πεπραγμένα του Συμβουλίου τα τελευταία χρόνια  και συζητήθηκε διεξοδικά ο προγραμματισμός των μελλοντικών δράσεων.

Ιδιαίτερες αναφορές από αρκετούς συνέδρους στη δήλωση του πρώην πρωθυπουργού Κώστα Σημίτη, όπως αυτή αποτυπώνεται στο τελευταίο βιβλίο του, «Υπάρχει λύση; Μια συζήτηση με τον Γιάννη Πρετεντέρη» (εκδ. Πόλις, Αθήνα 2016, σελ.133).

Το συνέδριο πέτύχε την ανανέωση και ενδυνάμωση του Εθνικού Συμβουλίου, χωρίς όμως αλλαγή του προσανατολισμού και της αγωνιστικής του φυσιογνωμίας.Λέξεις Κλειδία - Tags
Οφειλές Γερμανίας 10ο Συνέδριο Εθνικού Συμβουλίου Μανώλης Γλέζος
113
Σχετικά άρθρα

Γλέζος: Είναι σαφές ότι το εξάχρονο παιδί κρατείται

Ο Μανώλης Γλέζος  μετέβη στο νοσοκομείο "Παίδων" με σκοπό να συναντήσει το παιδί της Πόλας Ρούπα και του Νίκου Μαζιώτη αλλά δεν του επετράπη η είσοδος  από την ιδιωτική εταιρεία φύλαξης που επικαλεί την εισαγγελική εντολή.

Γλέζος για το παιδί της Ρούπα: Ντροπή σας

"Ποια λογική και ποια ηθική οδήγησαν, στο σημερινό εξευτελισμό του σύγχρονου Ελληνικού κράτους;  Zηλέψαμε τον Ερντογάν; Πήράμε τη θέση του Κρέοντα;" Το ιστορικό στέλεχος της Αριστεράς καταγγέλει τη στάση των αρχών και ζητά να παραδώσουν το παιδί της Ρούπα και του Μαζιώτη στους συγγενείς της μητέρας.

Αιδώς Αργείοι

Δεν θα αναθεματίσω κανέναν να περάσει όσα τράβηξε και συνεχίζει να τραβάει το θύμα της ανελέητης εργοδοσίας. Για όσους βρήκαν ευκαιρία να κρύψουν τη δική τους ντροπή πίσω από το πρόσωπο της Κωνσταντίνας Κούνεβα δεν θέλω να προσθέσω τίποτα.

Μανώλης Γλέζος: Τα κόκκινα χαλιά της εξουσίας σαγήνευσαν τον ΣΥΡΙΖΑ

Όταν  η γλώσσα του Μανώλη Γλέζου τσακίζει κόκκαλα: O ΣΥΡΙΖΑ θαμπώθηκε από τα κόκκινα χαλιά της εξουσίας, είπε το ιστορικό στέλεχος της, προτείνοντας στον κόσμο να κάνει πολιτικη πράξη την αγανάκτιση.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×