op
×

Αυτά γράφει το μυστικό σημείωμα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης στο EuroWorking group | Του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη

Αυτά γράφει το μυστικό σημείωμα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης στο EuroWorking group | Του Γιώργου Παπαδόπουλου Τετράδη

Το μυστικό σημείωμα με τις διαβεβαιώσεις της κυβέρνησης 
στο EuroWorking group

Σύμφωνα με πληροφορίες, που ως αργά το βράδυ δεν έγινε δυνατό να επιβεβαιωθούν, η κυβέρνηση και όχι ο κ Τσακαλώτος, μετά από συνεννόηση όλων των μελών του υπουργικού συμβουλίου με τον πρωθυπουργό έστειλε το παρακάτω σημείωμα διαβεβαιώσεων στο χτεσινό Euro Working Group:

Δεν θα ξαναπάρω μέτρα πίσω από τη πλάτη σας, σαν κουτοπόνηρος μαθητής. Όταν θέλω κάτι πολύ θα το υπερασπίζομαι θαρραλέα μπροστά σας.

Δεν θα ξαναπώ στο λαό της χώρας μου ότι δεν έχω συμφωνήσει μαζί σας αυτά που ήδη έχω συμφωνήσει μαζί σας. Θα αποκτήσω το θάρρος να παίρνω την ευθύνη των αποφάσεων και των πράξεών μου.

Δεν θα σας κατηγορήσω ξανά πίσω από την πλάτη σας σαν δυνάστες του λαού. Θα ομολογήσω σαν ενήλικας ότι όταν δε μας βλέπει ο λαός σάς παρακαλάω να μου δώσετε τα χρήματα για να πληρώσω τον κόσμο στη χώρα μου.

Δεν θα βρίσω και δεν θα ξανακατηγορήσω τον υπουργό Οικονομικών της Γερμανίας ή όποιον άλλον από σας όταν είναι απόντες. Θα αποκτήσω το θάρρος να τούς κατηγορώ όλους μπροστά τους, όταν είναι παρόντες.

Δεν θα αμφισβητώ τα δάνεια της πατρίδας μου, την ίδια ώρα που σας παρακαλάω να μου δώσετε λεφτά για να τα αποπληρώσω. Θα βρω το θάρρος είτε να κάνω στάση πληρωμών και να τα αμφισβητήσω είτε να τα ξεπληρώσω με τον πιο συμφέροντα τρόπο για το λαό μου.

Δεν θα ξαναπώ στο λαό της χώρας μου ότι είμαι ανυποχώρητος σε μέτρα που μου επιβάλλετε, αφού τελικά υποχωρώ σε όλα. Θα αποκτήσω το θάρρος να του πω ότι η διαπραγματευτική μου ικανότητα είναι ουσιαστικά μηδενική.

Δεν θα ξαναπουλήσω ότι κάνω επανάσταση εναντίον σας τη στιγμή που εκλιπαρώ για τη στήριξή σας κάθε φορά που με απειλείτε με στάση πληρωμής. Θα βρω το θάρρος να ομολογήσω ότι δεν είμαι ένας επαναστάτης, αλλά ένας απλός διαχειριστής ( και μάλιστα κακός) των συμφερόντων ενός οικονομικού συστήματος, που έλεγα στα λόγια ότι αντιμάχομαι, ενώ ζούσα πολύ καλά βολεμένος μέσα του και τώρα το υπηρετώ.

Δεν θα διαβεβαιώνω ψέματα ότι αποκλείεται να φεσώσω τη χώρα μου με ένα ακόμα δάνειο και ένα ακόμα μνημόνιο. Θα βρω το θάρρος να μη λέω τίποτε τουλάχιστον, αφού ξέρω πολύ καλά ότι δεν έχω εισροή κεφαλαίων από πουθενά και η ρευστότητα των τραπεζών μου είναι αναιμική.

Δεν θα ξαναπώ στο λαό της χώρας μου ότι την υπερφορολόγησή του την επιβάλλατε εσείς. Θα βρω το θάρρος να του πω ότι εγώ τη διάλεξα γιατί η άλλη εναλλακτική που είχα ήταν να περιορίσω τη σπατάλη πόρων και ανθρώπων στο ελληνικό δημόσιο, που δεν θέλω να το ενοχλήσω.

Δεν θα ξαναπώ σε ξένο ή ελληνικό ακροατήριο ότι δεν θα παραδώσω το λαό στα χέρια της λιτότητας των yes men. Θα βρω το θάρρος να ομολογήσω ότι με το πλεόνασμα 3,5% που έχω συμφωνήσει ως yes man για τα επόμενα 10 χρόνια έχω παραδώσει το λαό στα χέρια της λιτότητας.

Δεν θα ξαναπώ στον ελληνικό λαό ότι δεν θα γίνουν άλλες περικοπές μισθών, συντάξεων και θέσεων εργασίας. Θα βρω το θάρρος να του πω ότι με το τρίτο μνημόνιο που έχω υπογράψει θα γίνουν.

Δεν θα ξαναπώ στο λαό ότι σύμφωνα και με τις δικές σας εκτιμήσεις η χώρας μου βρίσκεται σε ανάπτυξη. Θα βρω το θάρρος να του πω ότι σύμφωνα με όλες τις εκτιμήσεις η χώρα μου βρίσκεται σε πολύ επικίνδυνο δρόμο ακόμα πιο βαθειάς ύφεσης.

Δεν θα ξαναπώ στο λαό ότι φταίνε οι ξένοι που γίνεται φτωχότερος. Θα βρω το θάρρος να του πω ότι εσάς σας άνοιξε την πόρτα ο υπερδανεισμός των ελληνικών κυβερνήσεων από το 1998 μέχρι το 2009 για ρουσφέτια και διεφθαρμένα έργα και η ανεύθυνη διακυβέρνηση και διαχείριση της χώρας από το 2009 μέχρι και σήμερα.

Και δεν θα ξαναπώ στο λαό της χώρας μου ότι είμαι η καλύτερη εναλλακτική που έχει για να βγει από την κρίση, την ώρα που κάθε λίγο ομολογώ ανοιχτά ότι αυταπατηθήκαμε, ότι δεν ξέραμε ούτε ποιοι είναι απέναντί μας, ούτε ότι οι υποσχέσεις μας ήταν πρακτικά ανεφάρμοστες, ούτε ότι είμαστε άπειροι για διακυβέρνηση, ούτε ότι δεν υποψιαζόμαστε πως δεν μπορούμε να κάνουμε αυτά που φανταζόμασταν.

Θα βρω το θάρρος να του πω ότι δεν μπορούμε να μοιράσουμε ούτε δυο γαϊδάρων άχυρα και ότι το καλύτερο που έχει να κάνει είναι να μας πάρει στο κυνήγι πριν τον πάρουμε εντελώς στο λαιμό μας.


Σχετικά άρθρα

Η κυβέρνηση ΣΥΡΙΖΑ και η Λυδία Κονιόρδου βάζουν ταφόπλακα στους Δελφούς;

Μεγάλοι φόβοι προκύπτουν για ένα από τα τρία κορυφαία μνημεία της Ελλάδας από την πρόσφατη απόφαση της Υπουργού Πολιτισμού Λυδίας Κονιόρδου με την οποία εγκρίνει το προτεινόμενο Γενικό Πολεοδομικό Σχέδιο της Ιτέας.

"Το καραβάνι των υποσχέσεων του Συριζα βρίσκεται ένα βήμα πριν βυθίσει την Μεσοχώρα!"

Μια τέτοια οδυνηρή εξέλιξη πρακτικά σημαίνει ότι ο ιστορικός οικισμός των Τρικάλων, οι άνθρωποι, οι φυσικές και κοινωνικές μνήμες, θα βυθιστούν στα νερά του μεγάλου φράγματος.

Πάμε στο θέατρο "Μεταξουργείο", στον Λουκιανό να πούμε αντίο. ΒΙΝΤΕΟ: Όταν τραγουδάγαμε όλοι μαζί

Α, βρήκα τα ΒΙΝΤΕΟ  όταν τραγουδούσαμε όλοι μαζί με  (για) τον Λουκιανό στην εκπομπή που του αφιέρωσε ο Σπύρος Παπαδόπουλος στην ΝΕΤ. Ομολόγησα τότε, οτι στο πάρτυ στην Βουλιαγμένη έμεινα έγκυος στο πρώτο μου - πνευματικό - παιδί...

Κείμενο - φωτιά του Νίκου Μαζιώτη για τους δικαστές και τον ΣΥΡΙΖΑ

Επαγγελματίες ψεύτες και απατεώνες αποκαλεί τους δικαστές και τα μέλη του ΣΥΡΙΖΑ, που εξώθησαν στο θάνατο χιλιάδες οφειλέτες , ο Νίκος Μαζιώτης. "Αυτοί που έλεγαν ότι θα σκίσουν το μνημόνιο και τελικά ψήφισαν το τρίτο μνημόνιο. Αυτοί που πέταξαν στα σκουπίδια τη γνώμη του 62% του λαού στο δημοψήφισμα της 5 Ιουλίου 2015".
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×