op
×

Δωρεάν σεμινάριο σποροπαραγωγής παραδοσιακών ποικιλιών

Διαβάστηκε
Δωρεάν σεμινάριο σποροπαραγωγής παραδοσιακών ποικιλιών

Το Κέντρο Περιβαλλοντικής Εκπαίδευσης Παρανεστίου http://kpeparanestiou.gr μαζί με το Πελίτι www.peliti.gr μαζί με την οργάνωση kokopelli https://kokopelli-semences.fr από τη Γαλλία το Δήμο Παρανεστίου http://www.paranesti.gr και με την υποστήριξη της Ένωσης Βιοκαλλιεργητών Βορείου Ελλάδας http://www.biologikesagores.gr οργανώνουν: τριήμερο σεμινάριο στις 26, 27 και 28 Φεβρουαρίου 2017, στον οικισμό φιλοξενίας του Κ.Π.Ε Παρανεστίου και στη γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου Δράμας, για επαγγελματίες βιοκαλλιεργητές, με θέμα: σποροπαραγωγής παραδοσιακών ποικιλιών για τη διατήρηση της διατροφικής βιοποικιλότητας.

Κύριος εισηγητής του σεμιναρίου θα είναι ο κ. Ντομινίκ Γκυγιέ (Dominique Guillet) Ο κ. Γκυγιέ είναι ο ιδρυτής της οργάνωσης kokopelli στη Γαλλία, ο οποίος εργάζεται πάνω από 25 χρόνια σε όλο τον κόσμο πάνω στο θέμα της σποροπαραγωγής και διάδοσης παραδοσιακών σπόρων με στόχο τη διατήρηση  της διατροφικής βιοποικιλότητας.

Στόχος του σεμιναρίου είναι να δημιουργηθεί μια ομάδα επαγγελματιών βιοκαλλιεργητών που θα ασχοληθούν με τη σποροπαραγωγή με στόχο  τη διατήρηση και διάδοση των παραδοσιακών ποικιλιών.

Το σεμινάριο είναι δωρεάν.

Αίτηση συμμετοχής για το σεμινάριο.

Όσοι ενδιαφέρεστε για το σεμινάριο αντιγράψτε και συμπληρώστε τα παρακάτω στοιχεία και στείλτε τα στο Πελίτι:peliti(ατ)peliti.gr αντικαταστήστε το (ατ) με @

Εποικινωνία με το ΚΠΕ Παρανεστίου: e-mail: kpe-paran(ατ)sch.gr αντικαταστήστε το (ατ) με @ Τηλέφωνο: 2524021005

Όνομα:

Επίθετο:

Τηλέφωνο:

e-mail:

Έτος γέννησης:

Επαγγελματίας Βιοκαλλιεργητής:

Είδος καλλιέργειας:

Έναρξη καλλιέργειας:

Περιοχή καλλιέργειας:

Φορέας πιστοποίησης:

Κάτι άλλο.

 

Το 2014 το Πελίτι www.peliti.gr μαζί με το Παγκόσμιο Κίνημα για την Ελευθερία των Σπόρωνhttp://seedfreedom.in τo κίνημα Ναβντάνυα http:///www.navdanya.org από την Ινδία και το Κοκοπελλί https://kokopelli-semences.fr οργανώσαμε το διεθνές καραβάνι αλληλεγγύης για τους σπόρους. Το καραβάνι ξεκίνησε από τη Γη του Πελίτι στο Μεσοχώρι Παρανεστίου στις 26 Απριλίου 2014 και έφτασε ως το Le Mas d’ Azil, (Λε Μας ντ' Αζήλ) στη Ν. Γαλλία στην έδρα της οργάνωσης Kokopelli όπου πραγματοποιήθηκαν οι Διεθνείς Ημέρες Σπόρων. Στο δρόμο του, μετέφερε ένα μήνυμα αλληλεγγύης για όλους όσους κρατάνε το δικό τους σπόρο. Στη διαδρομή του έγιναν αρκετές εκδηλώσεις σε Ελλάδα, Ιταλία και Γαλλία.

peliti caravan 2014 Le Mas dazil

Στη φωτογραφία από αριστερά προς τα δεξιά: Δρ. Βαντάνα Σίβα, ιδρύτρια της οργάνωσης Navdanya (Ινδία), ο Παναγιώτης Σαϊνατούδης, ιδρυτής του Πελίτι (Ελλάδα) και ο Ντομινίκ Τζουλιέτ ιδρυτής του kokopelli (Γαλλία).

Μπορείτε να δείτε το βίντεο του καραβανιού.

https://www.youtube.com/watch?v=esUZBbU9NEE

 

The Alternative Community Peliti  (www.peliti.gr), the Environmental Education Center of Paranesti (http://kpeparanestiou.gr) in collaboration  with the Kokopelli  organization (https://kokopelli-semences.fr)  from France, the Municipality of Paranesti (http://www.paranesti.gr)  with support, from the Organic Farmers Union of Northern Greece (http://www.biologikesagores.gr) are  organizing a three-day seminar on 26th, 27th and 28th February 2017, addressed to professional farmers-organic farmers, on the subject of: Traditional varieties, seed saving and seed production. The main speaker at the seminar will be Dominique Guillet, M. Guillet is the founder of the Kokopelli Organization and worked more than 25 years all over the world on the issue of seed saving aiming at promoting the collection and dissemination of traditional varieties.

The aim of the seminar is to establish a group of  certified professional organic farmers   who will engage in seedsaving and seed production aiming at the preservation and dissemination of traditional varieties. The seminar is free of charge.

PARTICIPANT REQUEST FORM


First Name:
Surname :
Phone:
e-mail:
Year of birth:
Certified Professional Organic Farmer:   YES/NO
Type of cultivation:
Starting Date of Cultivation:
Size of Farm:
Certification Body:
Other Comments:

For more information please contact with Peliti:
phone 00302521550951.
The application can be sent to: peliti(at)peliti.gr replace the (at) with @

And the Environmental Education Center
Phone: 00302524021005
E-mail: kpe-paran(at)sch.gr replace the (at) with @

Φωτ. Άρης Παύλος
Σχετικά άρθρα

ΣΠΟΡΙΤΕΣ: Χαρίζουμε σπόρους! Ελάτε στη γιορτή παραδοσιακών σπόρων την Κυριακή

Για τους Σπορίτες, η διάσωση και διάδοση των ντόπιων παραδοσιακών ποικιλιών, με άλλα λόγια της διατροφικής μας κληρονομιάς, είναι ύψιστο ζήτημα αυτάρκειας, ελευθερίας, μα και αξιοπρέπειας. 

Το Erasmus μοιράζει δωρεάν διακοπές για χιλιάδες νέους

Το Erasmus+ γιορτάζει τα 30 χρόνια του και μοιράζει δωρεάν διακοπές για χιλιάδες νέους από το Ευρωπαϊκό πρόγραμμα “Move2Learn, Learn2Move”. Διακοπές από τις 15 Αυγούστου 2017 μέχρι τις 31 Δεκεμβρίου 2018. 

ΔΩΡΕΑΝ Ebook | Νεοελληνική Γραμματική του Μανόλη Τριανταφυλλίδη

Επανέκδοση, με διορθώσεις, της λεγόμενης «Μεγάλης» ή «Κρατικής» Νεοελληνικής Γραμματικής, που είχε συνταχθεί από επιτροπή με Πρόεδρο και Εισηγητή τον Μανόλη Τριανταφυλλίδη
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×