op
×

Πώς θα σταματήσεις να επικρίνεις τους άλλους: 3 συμβουλές

Διαβάστηκε
Πώς θα σταματήσεις να επικρίνεις τους άλλους: 3 συμβουλές
Έχουμε δαπανήσει μεγάλο μέρος του χρόνου και της ενέργεια μας, επικρίνοντας τους άλλους. Όταν κρίνουμε τους άλλους νιώθουμε ένα αίσθημα ανωτερότητας σε σχέση με εκείνους και για λίγο αισθανόμαστε καλύτερα με τον εαυτό μας.

Αλλά αυτό το συναίσθημα έχει μικρή διάρκεια, ενώ η επικριτική στάση μας προκαλεί αρνητικές συνέπειες που έχουμε την τάση να παραβλέπουμε: μας χωρίζει από τους ανθρώπους, γεγονός που με τη σειρά του δημιουργεί συγκρούσεις και πόνο.

Αν θέλουμε να αισθανόμαστε πιο κοντά  στους συνανθρώπους μας, θα πρέπει να σταματήσουμε τη συνήθεια να τους επικρίνουμε, έτσι ώστε να αρχίσουμε να βλέπουμε ποιοι πραγματικά είναι, χωρίς παρερμηνείες. 

Παρακάτω θα βρείτε τρεις απλές συμβουλές για να αναπτύξετε μια πιο συμπονετική στάση απέναντι στους ανθρώπους και έτσι να συμφιλιωθείτε μαζί τους.


1. Κατανοήστε από πού προέρχονται

Ο βασικός λόγος για τον οποίο κρίνουμε τους ανθρώπους είναι επειδή εμείς δεν τους καταλαβαίνουμε πραγματικά. Και επειδή εμείς δεν τους καταλαβαίνουμε, γρήγορα τους επικρίνουμε.

Για παράδειγμα, εάν ένα άτομο είναι κακότροπο, τον ή την αποκαλούμε «κακό». Η αλήθεια είναι, ωστόσο, ότι δεν υπάρχει κανένα πρόσωπο στη ζωή που είναι απολύτως καλό ή το κακό, και όταν το αποκαλούμε με αυτό τον χαρακτηρισμό, χτίζουμε ένα τοίχο μεταξύ μας, χωρίς να γνωρίσουμε ποιοι είναι πραγματικά. Ένα άτομο που συμπεριφέρεται με άσχημο τρόπο, στην πραγματικότητα είναι ένας άνθρωπος με δύσκολο παρελθόν - ένα άτομο που έχει περάσει από δυσκολίες και έχει υποστεί τραυματικές εμπειρίες, και ο οποίος προσπαθεί να αντιμετωπίσει τη ζωή με αυτόν τον τρόπο.

Αν σταθούμε μία στιγμή και αναλογιστούμε το παρελθόν των ανθρώπων και την ιστορία τους, θα αναπτύξουμε μια λιγότερο επικριτική στάση απέναντί ​​τους, που θα μας βοηθήσει να τους δούμε με άλλη ματιά, πιο καθαρά και χωρίς προκαταλήψεις.


2. Αποδεχτείτε τους με τα ελαττώματά τους

Είναι αδιαμφισβήτητο γεγονός ότι κάθε ανθρώπινο ον έχει ατέλειες και κάνει λάθη στη ζωή. Κανείς δεν είναι ή μπορεί να είναι τέλειος, α.

Πολλές φορές είμαστε επικριτικοί με τους άλλους επειδή δεν είναι αυτό που περιμένουμε να είναι ή επειδή δεν ταιριάζουν στην εξιδανικευμένη εικόνα που έχουμε δημιουργήσει για αυτούς. Κάθε άτομο πάνω στη Γη είναι ένα μοναδικό ον και πρέπει να τον, την δεχτούμε όπως είναι, χωρίς να επιβάλλουμε τις ιδέες μας για το πώς θα έπρεπε να είναι.3. Αγάπη άνευ όρων

Τι κερδίζουμε όταν κρίνουμε τους άλλους και είμαστε σκληροί μαζί τους; Τίποτα. Η επικριτική στάση μας δεν βοηθά κανέναν. Το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να χτίζουμε τείχη γύρω από την καρδιά μας που μας εμποδίζουν να οικοδομούμε υγιείς σχέσεις με τους ανθρώπους.

Είναι καιρός να σπάσουμε αυτούς τους τοίχους και να καταστρέψουμε την ψευδαίσθηση του διαχωρισμού. Είναι καιρός να αγκαλιάσουμε ο ένας τον άλλο, δείχνοντας αγάπη άνευ όρων. 
alone together - maria kreyn | KISS & ART | Pinterest | Bocetos, Óleo Sobre Lienzo y Aceite
Λέξεις Κλειδία - Tags
ελάττωμα κριτική
8
ψυχολογία
147
αγάπη
58
Σχετικά άρθρα

Ρίχνοντας λάδι στη φωτιά (ή όλα όσα πρέπει να αποφεύγουμε σε μία σχέση…) | Γράφει ο Ψυχολόγος, Γιάννης Ξηντάρας

Στο κείμενο που ακολουθεί θα διαβάσετε –από την ανάποδη- όλες τις συμβουλές που βοηθούν για μια επιτυχημένη και αρμονική σχέση.

Η σύγκριση του εαυτού μας με τους άλλους, οι αιτίες και οι συνέπειες

Κανένας άνθρωπος δεν έχει υπάρξει μέχρι στιγμής που να μην ένοιωσε έστω και μία φορά εκείνο το τσίμπημα στην καρδιά που προκαλεί η σύγκριση του εαυτού του με τους άλλους.

Ένα ξεχωριστό σεμινάριο στα χνάρια της Γιουνγκιανής σκέψης - Ανιχνεύουμε τις σκοτεινές και δημιουργικές πτυχές του εαυτού μας

Πέρα από την ποθητή πρόβλεψη, υπάρχει ακόμη ένα ζητούμενο: Η μεταστοιχείωση των «δυσαρμονιών» σε έργο, κάτι που χαρακτηρίζει κάθε δημιουργό, απ’ άκρου σε άκρο της οικουμένης. Πώς γίνεται αυτό; 
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×