op
×

6 ανόητα πράγματα που οι πιο πολλοί θεωρούν σημαντικά

Διαβάστηκε
6 ανόητα πράγματα που οι πιο πολλοί θεωρούν σημαντικά
Μία λίστα με έξι πράγματα, τα οποία οι περισσότεροι άνθρωποι θεωρούν σημαντικά ενώ στην πραγματικότητα είναι εντελώς ανόητα και δίχως καμία ουσία...

1. Οι επώνυμες μάρκες προϊόντων. Οι περισσότεροι άνθρωποι έχουν ξεγελάσει τον εαυτό τους θεωρώντας ότι αν έχουν στην κατοχή τους επώνυμες μάρκες προϊόντων θα δείχνουν πιο όμορφοι και επιτυχημένοι. Έτσι προσπαθούν διαρκώς και αγχώνονται να βγάλουν πιο πολλά χρήματα για να καταναλώσουν περισσότερα τέτοια υλικά αγαθά. Ωστόσο, αυτή η εμμονή, τους απομακρύνει από το πραγματικό νόημα της ζωής, όπως είναι το χτίσιμο σχέσεων με τους άλλους ανθρώπους, η επικοινωνία, η αγάπη και η συντροφικότητα.

2. Ο αριθμός των "φίλων". Πολλοί είναι εκείνοι που υπερηφανεύονται για τον μεγάλο αριθμό "φίλων" που έχουν στα social media και για τα "likes" που παίρνουν καθημερινά. Στην πραγματικότητα, όμως, ελάχιστοι είναι εκείνοι που μπορούν να τους αποκαλέσουν πραγματικούς φίλους. Δεν καταλαβαίνουν πόσο πιο σημαντικό είναι να έχουν αληθινούς φίλους, που μπορούν να τους μετρήσουν έστω και στα δάχτυλα του ενός χεριού.

3. Τα χρήματα στον τραπεζικό λογαριασμό. Η πλειονότητα των ατόμων επιθυμεί να κατέχει όλο και περισσότερα χρήματα. Όσα χρήματα όμως κι αν αποκτήσουν, αυτά δεν θα τους προσφέρουν χαρά και ελευθερία. Στο τέλος, πάντα θα νιώθουν απογοητευμένοι και άδειοι, αν δεν αναζητήσουν το πραγματικό νόημα τη ζωής τους. 

4. Πόσες ώρες είναι απασχολημένοι κάθε μέρα. Πολλοί πιστεύουν ότι όταν μιλούν για το πόσο απασχολημένοι είναι κάθε μέρα, μοιάζουν σημαντικοί στα μάτια των άλλων. Αυτό που ξεχνούν είναι ότι όταν είμαστε διαρκώς απασχολημένοι και δεν αφήνουμε χρόνο για ξεκούραση στο σώμα και στο μυαλό μας, αγχωνόμαστε και τελικά εξαντλούμαστε σωματικά και συναισθηματικά. Αν κάνουμε πράγματα που αγαπάμε ποτέ δεν κουραζόμαστε, ωστόσο όταν δεν βρίσκουμε καθόλου χρόνο για ξεκούραση μέσα στην ημέρα, το μόνο που πετυχαίνουμε είναι να κάνουμε κακό στον εαυτό μας.

5. Η δύναμη που έχουν πάνω στους άλλους. Στην ανταγωνιστική κοινωνία, οι άνθρωποι ανατρέφονται με την πεποίθηση ότι αν είναι ανώτεροι από τους άλλους, είναι και επιτυχημένοι. Έτσι, προσπαθούν με κάθε τρόπο να προσπεράσουν τον διπλανό και να δείξουν πόση δύναμη έχουν πάνω του. Το αποτέλεσμα; Το άτομο αποξενώνεται και νιώθει διαρκώς άγχος για να διατηρήσει τη θέση κυριαρχίας.

6. Ο αριθμός των ερωτικών συντρόφων. Σε ένα κοινωνικό περιβάλλον που οι σχέσεις αγάπης είναι σπάνιες, το άτομο προσπαθεί να βρει το υποκατάστατο της αγάπης και της συντροφικότητας στο σεξ. Στο τέλος, το άτομο καταλήγει να αποζητά περισσότερο σεξ, το οποίο όμως δεν του παρέχει το αίσθημα της συναισθηματικής σύνδεσης.


με πληροφορίες από theunboundedspirit.com

Λέξεις Κλειδία - Tags
ανόητα πράγματα φίλοι
8
χρήματα
41
σεξ
37
social media
28
Σχετικά άρθρα

"Η πράξη του σεξ επιβίωσης μοιάζει με τον αυτοτραυματισμό"

"Το να έχουν ένα ωραίο μπουφάν σαν τα άλλα παιδιά στο δρόμο, είναι μόνο η αφορμή. Η πράξη του σεξ επιβίωσης σχετίζεται με την αυτοεκτίμηση". Ο Suhail Abualsameed, που ειδικεύεται σε θέματα σεξουαλικής και έμφυλης βίας, καταρρίπτει τους μύθους για τα αγόρια πρόσφυγες στα πάρκα της Αθήνας.

Ίρβιν Γιάλομ: Το σεξ, ο τελικός στόχος κάθε ανθρώπινης προσπάθειας

Γιατί τόση βιασύνη, αναστάτωση, αγωνία και μόχθος; Το θέμα είναι απλό, ο κάθε Αδάμ να βρει την Εύα του. Γιατί κάτι τόσο ευτελές να παίζει τόσο σπουδαίο ρόλο και να προκαλεί πάντα ταραχή και σύγχυση στη ζωή του ανθρώπου;
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×