op
×

Γνώρισε από κοντά την οικοκοινότητα ZEGG στη Γερμανία

Διαβάστηκε
Γνώρισε από κοντά την οικοκοινότητα ZEGG στη Γερμανία

Για όσους ενδιαφέρονται να γνωρίσουν από κoντά τη ζωή σε μια οικοκοινότητα, η ZEGG στη Γερμανία προσφέρει διάφορες χαμηλού κόστους επιλογές για να τη γνωρίσετε και να αποκομίσετε τις εμπειρίες που σας ενδιαφέρουν:


ΕΘΕΛΟΝΤΙΣΜΟΣ

α) Εβδομάδες Εθελοντικής Εργασίας


Οι εβδομάδες εθελοντικής εργασίας στο ZEGG είναι ένας ιδανικός τρόπος να γνωρίσετε την κοινότητα, καθώς και να έρθετε σε επαφή με άτομα με κοινά ενδιαφέροντα και ανησυχίες. Δουλεύουμε στον κήπο, στην κουζίνα και στον ξενώνα από Δευτέρα έως Σάββατο, 5 ώρες την ημέρα. Τελειώνουμε με μια βραδυνή ομαδική συνάντηση για συζήτηση, χορό, μουσική ή άλλες δραστηριότητες. Οι εθελοντές μένουν τουλάχιστον μια ολόκληρη εβδομάδα και η ημέρα έναρξης είναι η Κυριακή. Εάν έρχεστε για πρώτη φορά, είναι καλό να συμμετάσχετε στην ξενάγηση που γίνεται κάθε Κυριακή στις 4 μμ και ξεκινάει από την πλατεία της κοινότητας.

Ημερομηνίες


Μάιος 11.05 – 18.05, 18.05 – 25.05, 25.05 – 01.06
Ιούνιος 01.06 – 05.06, 22.06 – 29.06, 29.06 – 06.07
Ιούλιος 13.07 – 20.07, 20.07 – 24.07
Αύγουστος 03.08 – 10.08, 10.08 – 17.08, 17.08 – 24.08, 24.08 – 31.08

Κόστος: 70 ευρώ ανά εβδομάδα (χορτοφαγική διατροφή και διαμονή σε δικές μας σκηνές).

Πληροφορίες και εγγραφές
β) Εβδομάδες Δράσης

Οι Εβδομάδες Δράσης είναι σε γενικές γραμμές παρόμοιες με τις Εβδομάδες Εθελοντικής Εργασίας. Η διαφορά είναι ότι οι εθελοντές δουλεύουν 7 ώρες την ημέρα, ενώ η διαμονή και η διατροφή είναι δωρεάν. Επειδή οι θέσεις κλείνουν γρήγορα, είναι καλό να κάνετε αίτηση τουλάχιστον 3 μήνες πριν την ημερομηνία έναρξης.

Ημερομηνίες

02.03. – 09.03. Ανοιξιάτικη Εβδομάδα
25.05. – 01.06. Στήσιμο Σκηνών
17.08. – 24.08. Μάζεμα Σκηνών
09.11. – 19.11. Φθινοπωρινή Εβδομάδα

Πληροφορίες και εγγραφές
ΕΡΓΑΣΤΗΡΙΑ

ΕΡΓΑΛΕΙΑ ΓΙΑ ΤΗ ΔΗΜΙΟΥΡΓΙΑ ΚΟΙΝΟΤΗΤΑΣ


03 – 06 ΙΟΥΛΙΟΥ 2014

Η συνάντηση προσφέρει εργαλεία και τεχνογνωσία σε όσους ενδιαφέρονται να ζήσουν σε μια κοινότητα ή βρίσκονται ήδη στη διαδικασία δημιουργίας της. Όταν θέλουμε να δημιουργήσουμε μια καινούργια κοινότητα, δεν χρειάζεται να ξεκινήσουμε απο το μηδέν!

Στο εργαστήρι, άτομα που ζούνε σε κάποιες από τις μεγαλύτερες οικοκοινότητες της Γερμανίας θα μοιραστούν τις γνώσεις τους με τους συμμετέχοντες. Επίσης, κάθε συμμετέχων κατέχει γνώσεις που είναι χρήσιμες για τους άλλους, ή θέτει ερωτήματα που εμπνέουν. Έτσι, μέσω από τη διαδικασία του Open Space θα δημιουργηθούν μικρές ομάδες, βιωματικά εργαστήρια και συζητήσεις πάνω σε θέματα όπως: Δημιουργία ενός κοινού οράματος -Επικοινωνία -Λήψη αποφάσεων -Επίλυση Συγκρούσεων -Οικονομία -Νομικά ζητήματα -Παιδιά και κοινότητα κλπ. Στον ελεύθερο χρόνο μας μπορούμε να χορέψουμε, να τραγουδήσουμε, να χαλαρώσουμε γύρω από τη φωτία… Εάν είναι απαραίτητο, μπορεί να υπάρξει μετάφραση στα Ελληνικά

Κόστος Συμμετοχής (συμπεριλαμβάνει χορτοφαγική διατροφή και διαμονή σε δικές μας σκηνές): Ενήλικες 180 ευρώ, παιδιά 33 ευρώ. Δυνατότητα έκπτωσης σε ανταλλαγή με εργασία.

Πληροφορίες: Ζησούλα Κουρδάκη zisoula@gmx.net , τηλ. 004933841595256

Δήλωση συμμετοχής (κατά προτίμηση εώς 26. Μαΐου): empfang@zegg.de

β) Συνεργατική Επικοινωνία και Ενσυναισθητική Ηγεσία

14.07.2014 – 20.07.2014

Ένα διεθνές σεμινάριο αυθεντικής επικοινωνίας και δεξιοτήτων ενσυναισθητικής ηγεσίας για όσους αναζητούν την κοινωνική αλλαγή. Οι καιροί μας χρειάζονται νέες ηγετικές δεξιότητες. Μας καλούν να μετουσιώσουμε τον φόβο μας σε συμμετοχικές δράσεις ομαδικής ενδυνάμωσης, διαφάνειας, σύνδεσης και ροής.

Οι απαραίτητες κοινωνικές δεξιότητες για αυτή τη μετάβαση αποτελούνται από δυο στοιχεία: την ικανότητα να ωφελούμαστε από τις συγκρούσεις και την ικανότητα να καλλιεργούμε την συνεργασία.

Η Συνεργατική Επικοινωνία είναι μια βασική δεξιότητα που επιτρέπει στους συμμετέχοντες να έρθουν σε βαθύτερη επικοινωνία με τον εαυτό τους, τους συνανθρώπους τους και το περιβάλλον.

Σε αυτό το σεμινάριο θα βιώσουμε διαφορετικές προσεγγίσεις επικοινωνίας μέσω των εργαλείων Μη Βίαιης επικοινωνίας, βαθιάς οικολογίας και Φόρουμ.

Θέλουμε να εμβαθύνουμε την επαφή με τον εαυτό μας και να ενισχύσουμε τη συλλογική νοημοσύνη ώστε να βρούμε νέους τρόπους ενσυναισθητικής ηγεσίας που προάγουν πιο αποτελεσματικές δράσεις.

Κόστος σεμιναρίου (συμπεριλαμβάνεται η διαμονή και διατροφή) 443 ευρώ

Το κόστος του σεμιναρίου καθώς και τα ταξιδιωτικά καλύπτονται κατά 70% από το πρόγραμμα Grundvig. Υπάρχει η δυνατότητα άφιξης μια εβδομάδα νωρίτερα, ώστε να μπορέσετε να συμμετάσχετε και στο συνέδριο Οικοκοινοτήτων (δείτε παρακάτω).ΣΥΝΕΔΡΙΑ
GEN Europe – Πανευρωπαϊκό Συνέδριο Οικοκοινοτήτων


09.07.2014 – 13.07.2014

Τα τελευταία χρόνια, καθώς όλο και περισσότεροι άνθρωποι αναζητούν έναν τρόπο ζωής που να στηρίζεται σε κοινωνικές και οικολογικές αξίες, υπάρχει μια άνθηση στις πρωτοβουλίες δημιουργίας κοινοτήτων σε πόλεις και επαρχία.

Αυτό το καλοκαίρι, το ΖΕΓΓ θα φιλοξενήσει το 19ο συνέδριο του ευρωπαϊκού τμήματος του Παγκόσμιου Δικτύου Οικοκοινοτήτων (GEN Europe). Το συνέδριο προσφέρει τη δυνατότητα γνωριμίας και δικτύωσης σε όσους ενδιαφέρονται για οικοκοινότητες ή ζουν ήδη σε μια, σε ενεργά μέλη αναπτυξιακών και περιβαλλοντικών οργανώσεων, σε όσους αναζητούν ή έχουν να προσφέρουν λύσεις σε οικονομικά, οικολογικά και κοινωνικά θέματα καθώς και απλά σε όσους ονειρεύονται μια καλύτερη ζωή.

Περισσότερες πληροφορίες στο www.gen-europe.org

Κράτηση θέσεων: gen@zegg.de

πηγή: http://ecology-salonika.org
Λέξεις Κλειδία - Tags
οικοκοινότητες
23
ZEEG Γερμανία
332
Σχετικά άρθρα

Η αποτυχία της γερμανικής Ευρώπης. Του Αντώνη Κοκορίκου

 Και στις ΗΠΑ προστατεύθηκαν τα τραπεζικά συμφέροντα, και οι ανισότητες μεγάλωσαν, δηλαδή ο καπιταλισμός θριαμβεύει και δεν απειλείται από το κίνημα occury Wall Street ή από το κίνημα 1% vs 99%, αλλά τα ποσοστά ανεργίας είναι πολύ μικρότερα και ο κόσμος δεν υποφέρει, ζωές δεν καταστρέφονται και οι αυτοκτονίες από απελπισία δεν αυξάνονται.

72 οικοκοινότητες ανθίζουν σε όλη την Ελλάδα! της Βιβής Συργκάνη

Δεκάδες χιλιάδες νέοι φτιάχνουν οικοκοινότητες και οικολογικά χωριά παντού στην Ευρώπη. Δείτε εδώ το ντοκιμαντέρ "Α new We" καθώς και την παρουσίαση 72 οικοκοινοτήτων που έχουν δημιουργηθεί στην Ελλάδα.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×