op
×

30 γραμμάρια κάνναβης με ιατρική συνταγή για αυτές τις ασθένειες [ΛΙΣΤΑ]

Διαβάστηκε
30 γραμμάρια κάνναβης με ιατρική συνταγή για αυτές τις ασθένειες [ΛΙΣΤΑ]
Μετά την ψήφιση του νομοσχεδίου στην Κύπρο, κάθε ασθενής θα μπορεί να εξασφαλίζει μέχρι 30 γραμμάρια κάνναβης με ιατρική συνταγή.

Σύμφωνα με το politis.com.cy, όπως ισχύει με το υφιστάμενο σύστημα χορήγησης φαρμάκων από το κράτος βάσει φαρμακευτικών πρωτοκόλλων, γιατροί θα έχουν δυνατότητα να αποταθούν στην επιτροπή ονομαστικών αιτημάτων για να εξασφαλίσουν μεγαλύτερη ποσότητα κάνναβης ανά μήνα για τους ασθενείς τους, αφού επεξηγήσουν τους ιατρικούς λόγους που προκύπτουν.

Στη νομιμοποίηση χορήγησης ιατρικής κάνναβης, η Κύπρος προσβλέπει σε αποφυγή των κακών εμπειριών υιοθέτησης του μέτρου.

Για παράδειγμα στη Γερμανία μέχρι πρόσφατα ίσχυε διαδικασία χορήγησης κάνναβης κατόπιν εξασφάλισης άδειας από αρμόδια αρχή. Το ίδιο φέρεται να ισχύει και σε Ισραήλ και Τσεχία, όπου προωθείται κατάργηση της γραφειοκρατίας. 

Στην Κύπρο, η ταλαιπωρία των ασθενών αναμένεται να αποφευχθεί, αφού θα είναι νόμιμη η εξασφάλιση φαρμακευτικής κάνναβης μόνο με ιατρική συνταγή.

Σύμφωνα με το πρώτο παράρτημα των υπό διαβούλευση κανονισμών, φαρμακευτική κάνναβη θα μπορούν να εξασφαλίσουν ασθενείς που υποβάλλονται σε θεραπεία για μία από τις ακόλουθες ασθένειες ή που παρουσιάζουν ένα από τα ακόλουθα σύνδρομα ή μια από τις ακόλουθες επιπλοκές: 

Νόσο του Crohn

Ελκώδη κολίτιδα

Σύνδρομο Τουρέτ

Μετατραυματική αγχώδη διαταραχή

Επιπλοκές της όρεξης αναφορικά με θεραπεία κατά του καρκίνου και του HIV

Σπαστικότητα

Πολλαπλή σκλήρυνση

Μυοκλονία

Τραυματισμό του νωτιαίου μυελού

Νόσο του Πάρκινσον

Χρόνιο επίμονο πόνο που σχετίζεται με εκφυλιστικές παθήσεις στα πεδία της ογκολογίας, της νευρολογίας, της ρευματολογίας, της ορθοπεδικής, της οφθαλμολογίας, της γηριατρικής, ακόμα και της γενικής παθολογίας.


Λέξεις Κλειδία - Tags
ιατρική συνταγή
2
30 γραμμάρια ιατρική κάνναβη
126
Κύπρος
61
Σχετικά άρθρα

Μια μέρα πριν ο Γιώργος πεθάνει από καρκίνο, ο Υπουργός Υγείας υπέγραψε την αίτηση για θεραπεία του με κάνναβη

Μια μέρα πριν ο Γιώργος πεθάνει, ο Υπουργός Υγείας υπέγραψε την έγκριση της αίτησης του για θεραπεία με ιατρική κάνναβη. Οι Φίλοι της Κάνναβης χαρακτηρίζουν την εισαγωγή και διανομή της πρώτης παρτίδας κανναβινέλαιου, "μια νίκη που τη γιορτάζουμε στη μνήμη του 19χρονου αθλητή Γιώργου Μιχαήλ".

Κύπρος: ΔΩΡΕΑΝ παροχή ιατρικής κάνναβης στους ασθενείς

Όπως ανακοινώθηκε στην Ημερίδα για την Ιατρική Κάνναβη  που διοργανώθηκε από το Πανεπιστήμιο της Λευκωσίας, με βάση τον νέο νόμο η Ιατρική Κάνναβη θα ενταχθεί στις θεραπείες που το κράτος θα προσφέρει δωρεάν.

Κάτι τρέχει με την κάνναβη

Η δημοσιογραφική ομάδα της εκπομπής μιλά με γιατρούς, ερευνητές, ασθενείς, καλλιεργητές και επιχειρηματίες για τις φαρμακευτικές ιδιότητες της κάνναβης, τις εφαρμογές στη βιομηχανία, καθώς και για τις αναπτυξιακές προοπτικές στην αγροτική οικονομία.

Έρευνα: Η κάνναβη μπορεί να ανανεώσει την ζωή του εγκεφάλου

Αισόδοξα μηνύματα για την καταπολέμηση της γήρανσης του εγκεφάλου φέρνει νέα μελέτη γερμανών ερευνητών που πειραματίζονται με την κάνναβη διερευνώντας την δυνατότητα βελτίωσης της μνήμης. 

Συγκλονιστικά ΒΙΝΤΕΟ: Γονείς που δίνουν θεραπευτική κάνναβη στα παιδιά τους με αυτισμό και επιληψία μίλησαν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα

Μαμάδες που δίνουν θεραπευτική κάνναβη στα παιδιά τους με αυτισμό και επιληψία μίλησαν ανοιχτά για πρώτη φορά στην Ελλάδα.

ΒΙΝΤΕΟ: Μητέρα που δίνει ιατρική κάνναβη στο παιδί της με αυτισμό μιλά για τη βελτίωση που είδε με τη χρήση CBD

Σε αυτό το ερασιστεχνικό βίντεο, μητέρα, η οποία δίνει στο παιδί της με αυτισμό ιατρική κάνναβη, μιλά για τη βελτίωση που είδε με τη χρήση CBD.
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Περισσοτερα...
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×