op
×

Η Γαϊδουροχώρα: Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδουράκι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα [Φωτογραφίες]

Διαβάστηκε
Η Γαϊδουροχώρα: Το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδουράκι που βρίσκεται λίγα χιλιόμετρα έξω από την Αθήνα [Φωτογραφίες]

Η ΓΑΙΔΟΥΡΟΧΩΡΑ, ΤΟ ΕΛΛΗΝΙΚΟ ΚΕΝΤΡΟ ΓΙΑ ΤΟ ΓΑΙΔΟΥΡΑΚΙΠΟΥ


Λίγο έξω από το Κορωπί, σε ένα κτήμα 5,5 στρεμμάτων οργανώσαμε ένα πάρκο ενημέρωσης, ευαισθητοποίησης και γνωριμίας για το γαϊδουράκι, τη Γαϊδουροχώρα.


ΣΤΟΧΟΣ


Σε μια εποχή όπου αυτό το ζώο τείνει να εκλείψει από την ελληνική επαρχία λόγω της αντικατάστασής του από μηχανοκίνητα μέσα, θελήσαμε να δώσουμε μια ευκαιρία σε όλους και ιδιαίτερα στα παιδιά, να έρθουν κοντά του και γνωρίζοντας τον απίθανα κοινωνικό, τρυφερό, προστατευτικό και παιχνιδιάρικο χαρακτήρα του, να του δώσουν έναν καινούριο ρόλο στη σύγχρονη καθημερινότητα. Έτσι από υποζύγιο – ζώο εργασίας να γίνει σύντροφος σε άλλες δράσεις, όπως περίπατοι στη φύση (donkey-trekking) και χαλαρές αθλητικές  δραστηριότητες αλλά και συνεργάτης σε θεραπευτικές διαδικασίες (asinotherapy).
ΓΙΑΤΙ


Λόγω του πολύ ήπιου χαρακτήρα του, των ήρεμών του αντιδράσεων και του μεγέθους του που δεν τρομάζει αλλά απαιτεί σεβασμό, είναι ίσως το ιδανικό ζώο για να μυηθεί κάποιος στον κόσμο των ζώων.
ΤΡΟΠΟΣ


Η Γαϊδουροχώρα για να το πετύχει αυτό διατηρεί στις εγκαταστάσεις της 9 γαϊδουράκια, πολύ καλά εκπαιδευμένα, που είναι πρόθυμα να αποκαλύψουν το μεγαλείο της ψυχής τους και να προκαλέσουν τον επισκέπτη να ασχοληθεί μαζί τους, να συμμετάσχει στην καθημερινή τους φροντίδα, να πάρει μέρος στην εκπαίδευσή τους (που δεν τελειώνει ποτέ) ή να γίνει οδηγός τους σε μικρούς ή μεγαλύτερους περίπατους.
ΟΦΕΛΗ


Το να συνεργάζεσαι με ένα ζώο τέτοιου μεγέθους, χωρίς άσκηση πίεσης, βίας ή απειλών, αλλά με εργαλεία μόνο τον σεβασμό, την υπευθυνότητα και την εμπιστοσύνη προσφέρει μια μοναδική αίσθηση επιτυχίας. Ειδικά σε μικρές ηλικίες, αυτό τονώνει την αυτοεκτίμηση και την αυτοπεποίθηση και επειδή απαιτεί συγκέντρωση και διάθεση συνεργασίας, συμβάλει στην ανάπτυξη αυτών των αξιών. Τα οφέλη είναι πολλαπλά και δεν απαριθμούνται.
Ο ΧΩΡΟΣ 


Στο πάρκο μας υπάρχουν υποδομές για υπαίθρια πικ-νικ και χαλάρωση ανάμεσα στα δέντρα,  η λιμνούλα με τις πάπιες αλλά και το κοτέτσι, το σχολείο μας, ο αχυρώνας, οι στάβλοι των γαϊδουριών, το εκθετήριο παλαιών και συγχρονων εργαλείων, το γυμναστήριο των ζώων και πολλά άλλα.
ΔΡΑΣΕΙΣ

  • Ο χώρος είναι επισκέψιμος από ιδιώτες κάθε ηλικίας (τις Κυριακές).
  • Κατόπιν συνεννόησης μπορούμε να φιλοξενήσουμε παιδικά party ή άλλες εκδηλώσεις (τα Σάββατα).
  • Οργανώνουμε περιπατητικές εξορμήσεις (donkey trekking) στην ευρύτερη γύρω περιοχή (τα Σαββατοκύριακα).
  • Δεχόμαστε οργανωμένες ομάδες για εκπαιδευτικά προγράμματα (σχολεία, ιδρύματα) (τις καθημερινές).
  • Επισκεπτόμαστε με κάποια από τα γαϊδουράκια μας αυτούς που δεν μπορούν να μετακινηθούν. Επίσης, το Ελληνικό Κέντρο για το Γαϊδουράκι, μεριμνά για ζώα που λόγω εγκατάλειψης ή κακοποίησης χρήζουν προσωρινής φιλοξενίας και εύρεσης νέου σπιτιού.  


Επιπλέον λειτουργεί συμβουλευτικά και εκπαιδευτικά σε όσους ενδιαφέρονται να αποκτήσουν ένα τέτοιο ζώο ή θέλουν να βελτιώσουν τις γνώσεις τους. 


Το δίκτυο ειδικευμένων επιστημόνων που έχει και η συνεργασία του με ελληνικούς και ξένους οργανισμούς του δίνει τη δυνατότητα για υπεύθυνη και έγκυρη υποστήριξη.
Διεύθυνση: 3,5 χλμ. από το Κορωπί προς τον Υμηττό. 

Αναζήτηση για Γαϊδουροχώρα στο https://maps.google.gr

Τηλέφωνο επικοινωνίας: 6944 616160

Υπεύθυνοι επικοινωνίας: Τατιάνα Παπαμόσχου & Δημήτρης Στουπάκης

http://www.gaidourohora.gr

e-mail: donkeysland@gmail.com

facebook: Γαϊδουροχώρα Donkey’s LandΣχετικά άρθρα

ΦΩΤΟ-ΒΙΝΤΕΟ: Διαδηλωτές σταμάτησαν τους πλειστηριασμούς σήμερα σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κορωπί

Πολίτες, μέλη των Συλλογικοτήτων Ενάντια στους Πλειστηριασμούς, σταμάτησαν, με διαμαρτυρία τους τη διαδικασία εκδίκασης πλειστηριασμών κατοικιών σε Θεσσαλονίκη, Πάτρα, Κορωπί

Μαρτύριο για τα γαϊδουράκια της Λίνδου. Τα άφησαν κάτω από τον ήλιο στους 38 βαθμούς! (φωτο)

Σοβαρό θέμα έχει προκύψει με την φροντίδα των γαϊδουριών της Λίνδου, καθώς οι καταγγελίες για κακοποίηση και βασανισμό των ζώων από ξένους και έλληνες επισκέπτες είναι καθημερινές.

Κορωπί: Δωρεάν λαϊκή αγορά για οικονομικά αδύναμους πολίτες

Δωρεάν υπαίθρια λαϊκή αγορά, για μακροχρόνια άνεργους, άπορους και οικονομικά αδύναμους πολίτες, διοργανώνει η Ομοσπονδία Επαγγελματιών και Παραγωγών Λαϊκών Αγορών της περιφέρειας Αττικής, σε συνεργασία με το δήμο Κρωπίας, την Κυριακή 13 Απριλίου, στις 11.00 στην πλατεία Αγάλματος Κορωπίου  ( Λ. Βασιλ. Κωνσταντίνου).
ΔΗΜΟΦΙΛΗ
ΕΝΑΛΛΑΚΤΙΚΕΣ ΕΚΔΗΛΩΣΕΙΣ
Ο ιστότοπος χρησιμοποιεί cookies για την αποτελεσματικότερη λειτουργία του. Συνεχίζοντας την περιήγηση αποδέχεστε στην Πολιτική cookies ×